maritbet girişmaritbet
Altınova altın bulacak

Altınova altın bulacak

Altınova bölgesinin imar sorunu yıl sonuna bitecek. İmar sorununun çözülmesiyle 40 bin kişilik istihdam sağlanacak. 30 milyon TL'lik yatırımın bölgeye akması bekleniyor

Altınova bölgesinin yılan hikayesine dönen imar sorunu çözülüyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayı olağan meclis toplantısında Altınova bölgesinin 5 bin ve binlik imar planları, yargı kararı doğrultusunda düzenlenerek geçmişti. 1 aylık askı süresinin ardından, planlama Kepez Belediyesi'ne geçti ve imar sorununun çözümünde son halka olan İmar Kanunun 18'inci madde uygulaması başladı.

Birinci etap bitti

Altınova'daki 500 hektarlık alanda 3 etap halinde 18 uygulamasını başlatacaklarını duyuran Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Birinci bölge ile ilgili parselasyon çalışması tamamlanıp harita komisyonuna havale edildi. İkinci ve üçüncü bölgelere başlayacağız. İmar uygulama çalışmaları, Kepez Belediye Encümeni'nde kabul edildikten sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümeni'ne gönderilecek" açıklamasını yaptı.

Hızlı ve adil olacak

Her kesimi memnun edecek, adil ve mahkemeden iptal edilmeyecek, imar hukukuna uygun bir parselasyon çalışması yapacaklarını dile getiren Başkan Tütüncü, "Teraziyi ortadan tutmak suretiyle kimsenin hakkını, hukukunu kimseye geçirmemeyi, kimseyi kimseye ezdirmemeyi amaçlıyoruz. İşadamlarımız da, halkımızda müsterih olsun. En hızlı ve adalete uygun olarak yapacağımız bu girişim, bölgenin 50 yıllık imar problemini çözecek" dedi.

Altınova Sanayici ve İş Adamları Demeği (ALTINSİAD) Başkanı Orhan Şenoğlu, yaklaşık 6 aydır Kepez Belediyesi'nin 18 uygulaması yaptığını anlattı. Yıllardır sürüncemede kalan Altınova'nm imar sorununun yıl sonuna kadar bitmesini beklediğini belirten Şenoğlu, "Kepez Belediyesi çok hızlı çalışıyor. Yıl sonuna kadar herkes tapusunu alacak" dedi.
Yıllardır bölgede yatırım yapılamadığını hatırlatan Şenoğlu, "Yıllardır inşaat ve yatırım yapılamıyordu. İmar çalışması bitince müthiş bir yatırım atacağı olacaktır" diye konuştu.

Finale geldi

ALTINSİAD'ın ilk başkanı Hüseyin Acarlıoğlu da 20 yıldır Altınova'da imar sorunun sürdüğünü hatırlatarak, "Her dönemde bölgede çalışmalar yapıldı. Bazen bölge insanının iyi niyetlerini suistimal edildi.
Ama bu kez sorunun sonuna geldik. Artık Altınovalı iş adamları, bölge insanları bu işin finale geldiğine inanmaya başladı" dedi.
imar problemleri çözüldükten sonra bir çok işletmenin yatırımlara başlayacağını ifade eden Hüseyin Acarlıoğlu, "Bir çok firmanın Altınova'da yatırımla ilgili projeleri var ancak imar sorunu deneniyle bu yatırımlar yapılamıyordu. Sorunun çözülmesiyle yatırım patlaması yaşanacak. 40 bin insanın daha istihdam edileceği yeni yatırımlar yapılabilir" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Her yıl 300 bin konutun dönüşümü için çalışmalarımız devam ediyor"
  • 11.01.2021 14:14

Bakan Kurum: "Her yıl 300 bin konutun dönüşümü için çalışmalarımız devam ediyor"

Kentsel dönüşümün siyaset üstü bir mesele olduğunu anlatan Çevre ve Şehircilik B ...

İzmir'deki deprem anına ait görüntüler paylaşıldı
  • 07.11.2020 16:33

İzmir'deki deprem anına ait görüntüler paylaşıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir'de 30 Ekim Cuma günü yaşanan depremle ilgili ...

İsmet Yıldırım'dan imar sorunlu mahallelere yeni çözüm
  • 27.06.2020 13:54

İsmet Yıldırım'dan imar sorunlu mahallelere yeni çözüm

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Kazım Karabekir Mahallesi ve çevresind ...

3 katlı, 64 odalı apartmanın sakinleri kediler!
  • 13.02.2021 18:23

3 katlı, 64 odalı apartmanın sakinleri kediler!

Antalya DokumaPark, sokak hayvanları için de emniyetli bir yaşam alanına dönüştü ...

Kağıthane Premier Kampüs Ofis otel oluyor!
  • 27.05.2021 16:00

Kağıthane Premier Kampüs Ofis otel oluyor!

Fer Yapı Premier Kampüs Ofis Kağıthane projesinin bir bölümü otel olarak hizmet ...

İstanbul barajlarının su seviyesi %65,21'e yükseldi
  • 22.03.2021 11:26

İstanbul barajlarının su seviyesi %65,21'e yükseldi

İstanbul'a su sağlayan barajların su seviyesi yüzde 65,21'e yükseldi. Barajlarda ...