maritbet girişmaritbet
AKM'yi yeniden inşa edeceğiz

AKM'yi yeniden inşa edeceğiz

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir programda duyurduğu Taksim projesini, bu kez Devlet Bakanı Hayati Yazıcı "Taksim'de trafiği yeraltına alacağız ve AKM'yi yeniden inşa edeceğiz" diyerek dile getirdi


Geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir programda duyurduğu Taksim projesini, bu kez Devlet Bakanı Hayati Yazıcı "Taksim'de trafiği yeraltına alacağız ve AKM'yi yeniden inşa edeceğiz" diyerek dile getirdi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Kamuoyu desteğini sağlayabilirsek AKM'yi yeniden inşa etmeyi hayal ediyoruz" dedi.

Bakan Yazıcı, 3. Uluslararası Deniz Festivali etkinlikleri kapsamında Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleri ile kahvaltıda biraraya geldi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde (TGC) düzenlenen kahvaltıya, Bakan Yazıcı'nın yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kaptan Cousteau'nun efsane ekibi ve gazeteciler katıldı.
 
Kahvaltılı toplantıda konuşan Vali Mutlu, tarihi yarımadada tarihe ve İstanbul'a sahip çıkma noktasında herkesin üzerine önemli görevler düştüğünü ifade ederek, "Bu konuda yoğun çalışmamız gerekiyor ve bu yıl da İstanbul Kültür Başkenti. Bu şehrin taşı toprağı altın ama suyu da güzel, denizi de güzel ve bir şair de bunu şu şekilde ifade ediyor; 'Çiçeği altın yaldızlı, suyu telli pulludur. Ay ve güneş ezelden iki İstanbulludur.' Suyu telli pullu olan bir şehirde yaşıyoruz. Arzu ediyoruz ki bu şehrin suyu her zaman tertemiz ve berrak olsun" dedi.
 
Bakan Hayati Yazıcı ise, Yenikapı'da bulunan tarihi kalıntıların bu kentin 8 bin yıllık tarihine ilişkin kalıntılar olduğunu belirterek, "Demek ki dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi İstanbul. Bu kent kıtaları birbirine bağlıyor ve bir kavşaktayız. Eminönü'nden yürüyerek Süleymaniye'ye doğru çıkın. Orada muazzam bir karmaşa göreceksiniz. Çok önemli tarihi eserler göreceksiniz. Onların üstüne altına girilmiş derme çatma binalar göreceksiniz. Gücümüz olsa da elimizi bir sihirbaz gibi dolaştırıp yarımadada o dokuya zarar veren binaları şöyle çekip kenara atsak. İşte bunu kısmen de olsa bir gerçekleştirebilirsek gerçekten İstanbul büyük bir kazanım elde edecek" şeklinde konuştu.
 
Turizm alanındaki hedeflerinin İstanbul'a gelen turistin bir gece değil en az 3 gece kalmasını sağlamak ve turist sayısını birkaç katına çıkartmak olduğunu kaydeden Yazıcı, İstanbul'da şu an otellerin dolu olduğunu söyledi. Yazıcı, birçok yatırımcının otel yapmak için İstanbul'a geldiğini belirterek, "Elbette İstanbul, Avrupa Kültür Başkenti nitelemesiyle bir yıla sığdırılacak bir kent değil. İstanbul aslında bütün zamanların Avrupa başkenti" dedi.
 
Bakan Yazıcı, valilerle işbirliği yaparak Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan başarılı çocukları İstanbul'a getirerek gezdirdiklerini belirtti. "İnanıyorum ki o çocuklar bu güzellikleri görüp sahiplenme bilinciyle kendi şehirlerinde emniyet güçlerine taş atmaya gitmeyecekler" diyen Yazıcı, "Belki çok iddialı ama böyle bir gözlemimiz var" şeklinde konuştu.
 
Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) durumuyla ilgili de açıklama yapan Devlet Bakanı Yazıcı, şöyle dedi:
"Trafiğin yer altına alındığı, katlı otoparkın da o alana dahil edildiği, belki arkada yer alan bir kısım yerlerin de istimlak edilmesi suretiyle gerçekten Türkiye denince hatırlanacak, kültür sanat etkinliklerinin 24 saat sergilenebildiği bir Taksim hayalimiz var. İnşallah bu konuda kamuoyu desteğini de sağlayabilirsek bunu gerçekleştirip orada AKM'yi yeniden inşa etmeyi hayal ediyoruz."
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz