maritbet girişmaritbet
Adana Sağlık Kampüsü’nün temelini Recep Tayyip Erdoğan atacak!

Adana Sağlık Kampüsü’nün temelini Recep Tayyip Erdoğan atacak!

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde 6 hastaneden oluşacak bin 550 yatak kapasiteli Adana Sağlık Kampüsü'nün temelinin 6 Ekim'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacağı bildirildi

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde 6 hastaneden oluşacak bin 550 yatak kapasiteli Adana Sağlık Kampüsü'nün temelinin 6 Ekim'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacağı bildirildi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, sağlık kampüsünün yapılacağı alanda AK Parti Adana milletvekilleri, parti yöneticileri, belediye başkanları ve büroktarlarla incelemede bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, devasa sağlık yatırımının sadece kent değil bölge için de hayırlı bir yatırım olduğunu söyledi.

Çok büyük bir ihtiyaç duyulan sağlık kampüsünün maliyetinin 1 milyar 30 milyon lira olacağını belirten Coş, bu yatırımla Adana'nın, bölgenin ve Ortadoğu'nun sağlık üssü olmak konumunu güçlendireceğini vurguladı.

Vali Coş, mevcut hastanelerin de yenilenmesiyle bu anlamdaki kapasitenin daha da artacağını ifade ederek, ''Bu yetiyormu? Hayır yetmiyor. Yine sayın bakanlarımızın ve değerli milletvekillerimizin katkılarıyla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanemizin yenilenmesi ve modernizasyonu için bütçe imkanlarından kaynak aktarılmasının sağlanacağını biliyoruz'' dedi.

Sağlık kampüsünde hasta başına düşen kapalı alan miktarının 179 metrekare olacağını ve bunu vatandaşların özellikle bilmesini istediğini dile getiren Coş,  şunları kaydetti:

''Yani bir hastaya 180 metrekarelik bir daire tahsis edildiğini, bir de eski hastanelerdeki sartları düşünün. Eski hastanelerimizde banyo tuvalet ihtiyacı için vatandaşlarımızın sıraya girdiğini düşündüğümüzde, bu suretle insana ne kadar önem veren, insan odaklı yönetim anlayışıyla sağlık ihtiyaçlarının giderilmeye çalışıldığını, sadece Türkiye ve Ortadoğu için değil. dünyaya örnek olacak, insanımızın layık olduğu hizmet standartlarının sunulduğunu memnuniyetle görüyoruz. Bu kampüste 140 bin metrakarelik bir de kapalı otopark, otopark hariç 437 bin metrekara alan bulunacak. Adana'nın yıllardır beklediği müjdeli bir haberin paylaşılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. bu konuda saygı değer Başbakanımıza, Sağlık Bakanımıza, Kültür ve Turizm Bakanımıza, değerli milletvekillerimize ve diğer yetkililere teşekkür ederim. Özel sektörün de ilimizde ve bölgemizde sağlık yatırımı yapmasını destekliyoruz, mevcutların kapasitelerinin artmasını önemsiyoruz.''

Temeli Başbakan Recep Tayyip Erdoğan atacak

AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da Adana ve bölgeye böyle bir yatırım yapılacak olmasının heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Adana'nın hayali olan bir yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Ünüvar,  ''Hamdolsun Adana Sağlık Kampüsü'nün artık temel atma noktasına geldik. Kampüsün temelini 6 Ekim'de sayın Başbakanımız atacak. Suriye, Irak, Mısır ve Libya gibi Ortadoğu'da sıkıntılar var. Adana inşallah bu sıkıntılar geçtikten sonra sağlık turizmi açısından önemli hale gelecek. Adana, şu andaki potansiyeliyle bile çok önemli bir şehir'' dedi.

Ünüvar, helikopter pistinin de olacağı kampüsün 6 hastaneden oluşacağını belirterek, şunları söyledi:

''DSİ'den sağlanan yaklaşık 78 dönümlük arsa tahsisi ile kampüs için 340 dönüm civarında mekan kullanılacak. 78 dönümlük arsa olmasaydı bir hastane kampüs dışında kalacaktı. Kampüs, bin 550 yataklı bir devasa hastane olacak. İçinde kardiyoloji, onkoloji, kadın doğum ve cocuk, fizik tedavi, ruh sağlığı ve yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi yer alacak. Fevkalede güzel bir kampüs olacak. Bunun Adana'ya bir çırpıda yapılan en büyük sağlık ve kamu yatırımı olduğunu söyleyebilirim. Kampüsün yapımı için 12 Eylül Perşemde günü çok büyük imza töreni yapılacak. Sağlıkla ilgili yatırımlarımız bunla ibaret değil. Adana'da ve ilçelerinde mevcut hastanelerin kapasitelerinin artırılması, yenilerinin yapılması gibi çabalar sürüyor.'' 

Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç de sağlık kampüsünün Adana ve bölge için güzel bir yatırım olacağını belirterek, yeni adliye binaları gibi kentte bazı yatırımların yapılacağını kaydetti.

AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rönesans, Adana Sağlık Kampüsü'nde yolu yarıladı
  • 01.04.2016 14:27

Rönesans, Adana Sağlık Kampüsü'nde yolu yarıladı

Rönesans Sağlık Yatırım A.Ş (RSY) önderliğinde 2015 yılı Mart ayında inşaatına b ...

Adana’da yapılacak Entegre Sağlık Kampüsü ile turizm hareketlenecek
  • 27.02.2014 12:34

Adana’da yapılacak Entegre Sağlık Kampüsü ile turizm hareketlenecek

Adana'da yapılacak Entegre Sağlık Kampüsü'nün tamamlanmasıyla kent, hem iç hem d ...

Adana Sağlık Kampüsü’nün temelini Recep Tayyip Erdoğan atacak!
  • 10.09.2013 16:41

Adana Sağlık Kampüsü’nün temelini Recep Tayyip Erdoğan atacak!

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde 6 hastaneden oluşacak bin 550 yatak kapasitel ...