maritbet girişmaritbet
81 ilde 81 örnek köy seçilecek

81 ilde 81 örnek köy seçilecek

Köylerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve depreme dayanıklı konutlar üretilmesini amaçlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 81 ilde 81 örnek köy oluşturacak.

Çalışma başarılı olursa tüm Türkiye'de uygulamaya geçirilecek. Proje öncelikle, afetten etkilenen köylerde uygulanacak. Böylece göç eden köylüler, geri dönecek. Camisi, okulu ve sosyal tesisleriyle daha modern ve teknolojik köyler yapılacak. Projeyle ideal köylerin oluşması amaçlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla başlayan çalışmalar kapsamında çevre kirliliğinin önüne geçmek için yatırımların çevresel açıdan uygun alanlara yapılması için tedbirler sıkılaştırılacak. Hükümetin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalar yapan bakanlık, özetle şu projeleri hayata geçirecek:
- Kentlerin potansiyel değerinin ortaya çıkarılması ve kentsel tasarım projeleriyle marka kentler yaratılacak.
- Gerekli yerleşim alanları, karayolları ve havaalanları için gürültü haritaları hazırlanacak.

- Sektör temsilcileriyle işbirliği arttırılarak sektörlerle ilgili yatırımlar, çevresel açıdan uygun alanlara yönlendirilecek. Yatırımların çevre dostu teknolojilerle gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalara hız verilecek.
- 2012 yılının ilk çeyreğinde Türkiye Çevre Durum Raporu yayınlanacak.

- Teknolojik ve ekonomik yapı malzemeleri seçimiyle yeni yapım tekniklerinin inşaat sektöründe uygulanması yönünde sektöre öncülük edilecek. 

- Yeni yapılacak binalar için enerji tüketimleri mevcut binalara göre yüzde 40 civarında azaltılacak.
- Kıyıların korunması, sağlıklı ve güvenilir bir planlama yapılabilmesine temel teşkil eden kıyı kenar çizgileri tespit edilerek kıyı ve sahil şeritleri belirlenecek. 

- 2017 yılına kadar tüm binalara enerji kimlik belgesi verilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

81 ilde 81 örnek köy seçilecek
  • 05.09.2011 14:36

81 ilde 81 örnek köy seçilecek

Köylerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve depreme dayanıklı konutlar üretilm ...