maritbet girişmaritbet
Varyap Meridian dünyada en iyi proje seçildi

Varyap Meridian dünyada en iyi proje seçildi

Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Award) yarışmasına Avrupa’dan finalist olarak katılan Varyap Meridian dünyanın önde gelen gayrimenkul uzmanlarının oluşturduğu 54 kişilik jüri tarafından en iyi mimari proje kategorisinde dünyanın en iyisi seçildi

 

Varyap İstanbul Ataşehir'de yapımı devam eden Varyap Meridian projesiyle konut kategorisinde dünya karmasında en iyi mimari proje ödülünün sahibi oldu. Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Award) yarışmasına Avrupa'dan finalist olarak katılan Varyap Meridian dünyanın önde gelen gayrimenkul uzmanlarının oluşturduğu 54 kişilik jüri tarafından en iyi mimari proje kategorisinde dünyanın en iyisi seçildi. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, "Varyap Meridian tüm dünyanın ilgisi çeken, hem Türkiye'de gayrimenkul sektörünün ulaştığı yüksek gelişme düzeyini gösteren hem de İstanbul'un marka değerine yeni bir değer katan bir proje oldu. Biz bu ödülle gayrimenkulde şampiyonlar ligi kupasını aldığımızı düşünüyoruz" dedi.

"TÜM AVRUPA'YI TEMSİLEN BU ÖDÜLE ULAŞTIK"

27 Kasım tarihinde Londra'da Hyde Park Lancaster Hotel'de düzenlenen gala gecesi ve ardından yapılan tören ile ödüller sahiplerini buldu. "Dünyanın En İyi Mimari Projesi"  ödülünün sahibi olan Varyap Meridian'ın ödülünü, Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş aldı. Erdinç Varlıbaş, ödülü tüm Avrupa'yı temsilen aldıklarının altını çizerek "131 ülkeyi geride bırakarak, Dünyanın en iyisi seçildik. Bu bir devrimdir. Varyap, "Birileri gelir dünyayı değiştirir" sloganını benimsemişti. Bundan sonra dünya sahnesinde Türkler var" dedi.

Londra'da düzenlenen International Property Award yarışması sonrası sonrasında basınla bir sohbet toplantısı düzenleyen Erdinç Varlıbaş,"Ödül gerçekten bizim için çok büyük anlam ifade ediyor. Öncelikle hedeflerimize ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz Varyap olarak çok fazla projeden ziyade çok çalışarak özel projeler üretmeyi benimsedik. Şimdi bu ödül dünyada İstanbul'u hem daha fazla konuşturacak hem de uluslar arası standartlarda konutların yapıldığını göstermek açısından önemli bir referans olacak. Meridian projesi ayrıca yeşil proje kavramının yerleşmesinde de önemli bir adım oldu. Bu ödülün ardından artık daha fazla Türk firmasının bu yarışmalarda yer almak için daha fazla çalışarak iddialarını uluslar arası alanlarda göstereceklerine inanıyorum" diye konuştu.

"DÜNYA BASININDA GENİŞ YER ALIYORUZ"

Varyap Meridian projesini dünya basınında da geniş yer aldığını belirten Varlıbaş, "Türkiye'de acaba kaç proje CNN International'de, New York Times'da haber oldu. Son olarak da Le Monde'da Meridian ile ilgili bir haber çalışması oldu. Bu haberlerin tümüyle bizim dışımızda çıkması çok sevindirici bir gelişme. Biz zaten yurt dışına açılmış durumdayız. Ancak bu ödül tabi ki Varyap'ı uluslararası alanda tanınırlığını daha da artıracak ve fayda sağlayacaktır" dedi.

Varyap'ın uluslararası alanda özel yatırım fonları ile de yakın işbirliği içinde olduğunu kaydeden Varlıbaş, "Bu fonlar bizi Avrupa'da ve dünyanın başka yerlerinde de iş yapmaya teşvik ediyorlar. Bizim için hedef ülke şu an İngiltere. Asya bölgesinde de yatırımlarımız olabilir. Tüm bunlar üzerinde çok iyi çalışmak durumundayız. Ancak öncelikle Türkiye'deki mevcut projelerimize odaklanmış durumdayız" açıklamasında bulundu.

"GAYRİMENKULÜN DÖRT ALANINDA DA BÜYÜYECEĞİZ"

Toplantıda Varyap'ın mevcut projeleri ve yeni hedefleri hakkına da bilgi veren ve soruları yanıtlayan Erdinç Varlıbaş büyüme konusunda şu görüşleri dile getirdi:

"Varyap gayrimenkulün dört kategorisinde de büyümeye devam edecek. Kamu projeleri ve yurt dışı müteahhitlik hizmetleri ile birlikte gayrimenkul geliştirme projelerimiz de devam edecek. Varyap'ın büyümesinde müteahhitlik hizmetleri yanı sıra konut, ofis, AVM ve otel gibi ticari ve konut projelerinin önemli bir ağırlığı olacak. İstanbul şu anda gayrimenkul yatırımlarında dünyada en önemli merkezlerden biri ve yüksek de bir potansiyele sahip. Biz de bu potansiyele dayanarak daha önemli projeler gerçekleştirmek hedefindeyiz. İstanbul'un yanı sıra Türkiye'nin başka illerinde de konut ve AVM, otel, ofis projelerimiz olacak."

"SEYRANTEPE BİZE DÜNYADA YENİ STAYUMLARIN DA KAPISINI AÇIYOR"

Seyrantepe'de devam eden Türk Telekom Arena stadyumun bitme aşamasına geldiğini belirten Erdinç Varlıbaş, "Türk Telekom Arena gerçekten dünyada en çok konuşulan ve şu an yapılmakta olan en büyük projelerden biri. Bizim için yeni projeler almakta çok büyük bir referans proje olacak. Nitekim bugünlerde dünyanın değişik yerlerinden stadyum projeleri için teklifler alıyoruz. Kuzey Irak'ta Necef'te 50 bir kişilik bir stadyum projesi için teklif aldık. Ayrıca Ukrayna'dan, Katar'dan ve Brezilya'dan da teklifler var. Biz bu alandaki uzmanlığımızı dünyaya da taşımak istiyoruz. Amacımız bu alanda da küresel bir oyuncu olmak" dedi.

"2011'DE ATAŞEHİR'DE YEPYENİ BİR PROJE İLE ÇIKACAĞIZ"

Varyap'ın 2011 için Ataşehir'de yeni bir proje hazırlığı içinde olduğu bilgisini veren Erdinç Varlıbaş bu konuda şunları söyledi:

"Bu projenin adını henüz koymadık. Doğu Ataşehir'in en değerli arsası üzerinde yine hasılat paylaşım sistemi ile yapacağız. Projemiz bu arsanın değerine yakışır bir özellikte olacak. 100 bin metrekarelik bir arsa üzerinde gerçekleşecek proje bize göre tam anlamıyla bir kentsel tasarım harikası olacak. Proje konut-rezidans, ofis, otel ve AVM'yi içerecek. Mimari proje için önemli isimlerin katılımıyla bir konkur düzenledik. Projeyi açtığımız yarışmada birinci gelen yine Varyap Meridian'ın da projesini yapan mimar çizecek."

"HASILAT PAYLAŞIMI ÇOK BAŞARILI VE ÖRNEK ALINAN BİR MODEL"

Varyap'ın proje finansmanında dengeli bir yaklaşım izlediğini ve bu sayede krizlerde de büyümeye devam ettiğini vurgulayan Varlıbaş, hasılat paylaşım sisteminin çok başarılı bir model olduğunu ve gayrimenkul sektöründeki gelişmede bu modelin çok önemli bir katkı yaptığı söyledi. Varlıbaş şunları kaydetti:

"Gayrimenkul projelerinde en büyük maliyet arsa maliyeti. Türkiye'de arsaların da yüzde 50'si de kamunun elinde. Özel sektörün bu arsa maliyetiyle proje geliştirip yapması ve satması çok zor. Bu nedenle hasılat paylaşımı modeli kamu-özel sektör işbirliğinde en başarılı örnek oldu. Hem kamuya kaynak aktaran hem de her iki tarafın da menfaatini koruyan bir sistem. Satış gelirlerimiz arttıkça kamuya daha fazla kaynak sağlıyoruz. Projenin başarısı başka ülkeler için de örnek oluyor. Projelere başladığımızda TOKİ'ye önerdiğimiz hasılat paylarının üzerinde bir kaynak aktardık. Bu oran önerdiğimiz rakamın yüzde 60'larına kadar çıktı. Varyap Meridian projesinde de TOKİ'ye başlangıçta önerdiğimiz rakamın üzerine çıkacağız."

"VARYAP MERİDİAN'IN YÜZDE 65'İ SATILDI"

Toplantıda Varyap Meridian projesiyle ilgili bilgi de veren Erdinç Varlıbaş, toplam bin 285 daireden oluşan projenin hem inşaatında hem de satışında yüzde 65'lık bir orana ulaşıldığını söyledi. Varlıbaş bu konuda şu bilgileri aktardı:

"Varap Meridian'a yönelik talebin yüzde 65'i bireylerin doğrudan oturma amaçlı. Yüzde 35'i de yatırım amaçlı. Şimdiye kadarki satışların yüzde 13'ü de İstanbul dışından Türkiye'nin değişik bölgelerinden geldi. Yurtdışında bir pazarlama yapmıyoruz. Ancak şimdiye kadar Dubai'den, ABD, İngiltere, Rusya ve Japonya gibi ülkelerden de talep geldi. Şu an yurtdışı talebin payı yüzde 2 civarında. Yurtiçinde zaten çok ciddi bir taleple karşılaştı proje. En son satışa çıkan Varyap Grand Tower projesi de iyi gidiyor. Burada 400 dairenin 250'sini satışa çıkardık, üç hafta içinde yüzde 60'ı satıldı. Kule'de metrekare fiyatı ortalama 6000 TL düzeyinde. Bu bölümde de yüzde 100 prim hedefliyoruz.  2011'de metrekare fiyatının 10 bin TL'nin üzerine çıkacağını öngörüyoruz. Varyap geliştirdiği mülk yönetim sistemiyle daireleri sattıktan sonra da değerlerini koruyacak ve yükseltecek bir modeli uyguluyor. Yani Varyap projelerden satıp çıkmayacak. Gerek kiralamada gerek satışta piyasa yapıcı bir rol oynayacak."

236 bin TL'ye daire

Varyap İnşaat'ın Batı Ataşehir'de inşa ettiği Varyap Meridian projesi kapsamında toplam 6 kulede 20 ile 61 katlı bin 500 konut, 50 bin metrekare kiralık alana sahip bir iş merkezi, 20 bin metrekare ofis binası, işletmesi uluslararası bir markaya verilecek 5 yıldızlı otel ve ticaret alanları yer alıyor. Projede stüdyo'dan 4+1'e, brüt 50.8 metrekareden 285.7 metrekareye kadar 450 farklı daire tipi bulunuyor. 

Stüdyo daireler (brüt 50.89-61.73 metrekare) 236 -302 bin TL, 1+1'ler (brüt 65.35-138.89 metrekare) 382-748 bin TL, 2+1'ler ( brüt 120.09-187.16 metrekare) 508-895 bin TL, 3+1'ler (brüt 159.51-243.03 metrekare) 676 bin-1 milyon 240 bin TL, 4+1'ler(brüt 219.19-285.78 metrekare) 936 bin-1 milyon 354 bin TL'den satılıyor.

Varyap Meridian iletişim bilgileri
Web: www.varyapmeridian.com
E-posta: [email protected]
Tel: 0216 688 48 05

  • Etiketler:

Yorum Yaz