maritbet girişmaritbet
SİF İş Makineleri 30 yeni modelini KOMATEK Fuarı’nda sergileyecek!

SİF İş Makineleri 30 yeni modelini KOMATEK Fuarı’nda sergileyecek!

STFA ile Işıklar Holding kuruluşu olan SİF Otomativ, JCB marka iş makinalarının satış ve pazarlamasını SİF İş Makinaları adı altında sürdürdüğünü kaydeden SİF İş Makinaları Genel Müdürü Cüneyt Divriş, İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İzmir ve Trabzon'daki satış noktaları ve 35 adet yetkili servisi ile Türkiye'nin dört bir yanına hizmet sunduklarını bildirdi

STFA ile Işıklar Holding kuruluşu olan SİF Otomativ, JCB marka iş makinalarının satış ve pazarlamasını SİF İş Makinaları adı altında sürdürdüğünü kaydeden SİF İş Makinaları Genel Müdürü Cüneyt Divriş, İstanbul, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, İzmir ve Trabzon'daki satış noktaları ve 35 adet yetkili servisi ile Türkiye'nin dört bir yanına hizmet sunduklarını bildirdi. İki yılda bir gerçekleştirilen Komatek Fuarı'nın sektörün en önemli organizasyonlarının başında geldiğini vurgulayan Divriş, “Biz de bu fuarda 2 bin metrekarelik standımızda 30 farklı model makinamızı sergilemeyi planlıyoruz. İnşaat sektörünün yanı sıra endüstriyel ve tarım sektörlerine de hizmet veren, çok geniş bir ürün yelpazesine sahip JCB'nin ‘sürekli inovasyon' mottosu ile geliştirdiği mevcut ürünlerinin yanı sıra bu yıl pazara sunulan JCB Powerboom model mini yükleyici, yeni 1CX kazıcı-yükleyici, 467 ZX ve 427 ZX model lastik tekerlekli yükleyici, TM320 belden kırmalı teleskobik yükleyici, 550-80 teleskobik yükleyici ve bu yıl SİF İş Makinaları tarafından satışına başlanan JCB Vibromax silindirler de sergileyeceğimiz makinalar arasında yer alacak” diye konuştu. İMDER tarafından desteklenen ve uluslararası bir fuar olan Komatek'in, Ankara'da düzenlenmesi nedeniyle, Türkiye'deki ziyaretçilerin hepsine erişilebilir mesafede yer aldığını ifade eden Divriş, “Dolayısı ile ziyaretçi sayısı açısından oldukça önemli. Sektörün önde gelen tüm firmalarının katıldığı bu fuarda sergilenecek makinaların bu ziyaretçilerle buluşacağı bir organizasyon olması sebebi ile de sektörümüz açısından önem taşıyor” dedi.

“2012'de yüzde 13'e yakın bir pazar payı elde ettik”

2012 yılının başarılı bir yıl olduğunu kaydeden Divriş, “2012 yılı bizim için rakamsal hedeflerimizi tutturduğumuz, hatta üzerinde sonuçlar elde ettiğimiz başarılı bir yıl oldu. Hedeflediğimiz gibi yüzde 13'e yakın bir pazar payı ile 230 milyon TL'lik bir ciro elde etmeyi başardık. Distribütörü olduğumuz JCB'nin yaratıcısı olduğu kazıcı-yükleyici ürün grubunda ise bin 100'ün üzerinde satış ile yüzde 27'lik bir pazar payı elde ettik” diye konuştu. Bu büyümede inşaat sektöründe yapılan yatırımların büyük bir katkısının bulunduğunu dile getiren Divriş, “Türkiye hızla büyüyor. İnşaat ve tarım sektörleri, büyümenin lokomotifi olarak, önümüzdeki 10 yıl boyunca ön plana çıkıyor. Bu iki sektör de iş makinaları pazarının büyümesini tetikleyecek” diyerek, önümüzdeki 10 yıl boyunca tesis yatırımlarını sürdüreceklerini kaydetti.

“Leed Gold Sertifikalı binamızı Eylül'de açacağız”

Bu yatırımların en güncel olanının, 2012 Temmuz ayında temel atma törenini gerçekleştirdikleri SİF JCB Ankara Bölge Müdürlüğü Binası olduğunu belirten Divriş, “JCB'nin ilk LEED Gold sertifikalı distribütör binası olacak. Bu tesisin inşasını üç ay içinde tamamlamayı ve 2013 yılı Eylül ayında açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diyerek, tesiste servis binasına hizmet verecek deponun yanı sıra ilave bir deponun daha tasarlandığını, bu depo ile Türkiye'nin doğusunda bulunan servislere daha hızlı yedek parça tedariki yapılmasının hedeflendiğini söyledi.

Divriş, “Benzer bir yatırımı kısa bir süre içinde İstanbul Avrupa yakasında gerçekleştirmeyi, ardından da İstanbul Anadolu yakasında Genel Merkezi'mizin yatırımını tamamlamayı hedefliyoruz. Yetkili servis sayımızı da önümüzdeki beş yıl içinde 50'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Tüm bu yatırımların müşterilerimizin memnuniyetini artıracağına ve bizi üç ila beş yıl içinde yüzde 20'lik pazar payı hedefimize ulaştıracağına inanıyoruz” diye konuştu.

“AKUT'la belediye operatörlerini eğitiyoruz”

Sektörün sorunlarına dikkat çeken Divriş, Kentsel Dönüşüm Projesi'ne katkı sağlayabilmek ve kalifiye eleman sorununu ortadan kaldırmak için İMDER ve İSDER'in çalışmalar başlattığını, SİF olarak bu çalışmalara destek verdiklerini bildirdi. Bir başka önemli soruna işaret eden Divriş, afet sonrası iş makinası ve diğer teknik ekipman kullanımı sırasında yapılan yanlışların, başta iş makinası operatörleri olmak üzere birçok kişi için risk yarattığını vurguladı. Divriş, bu kapsamda, Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) işbirliği ile belediyelerde çalışan operatörlere kurtarma çalışmalarında iş makinalarının doğru kullanılmasıyla ilgili eğitimler verilmesini ve afet zamanında iş makinalarından en yüksek verimin alınmasının hedeflendiği ‘Umut Sarının İçinde' projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Distribütörlüğünü gerçekleştirdikleri JCB'nin bu yıl pazara birçok yeni ürün sunduğunu ifade eden Divriş, “Bizim de bu yılbaşında lansmanını yaptığımız PowerBoom isimli, özel kabin ve yükleyici kolu tasarımına sahip nokta dönüşlü mini yükleyici serisi, bu yeniliklerden biri. İsveçli Maskinentreprenören Dergisi tarafından Teknoloji Ödülü'ne layık görülen bu serinin Türkiye'de de hak ettiği talebi göreceğini düşünüyoruz” diye ekledi.

Diğer bir yeniliğin ise, Türkiye pazarının uzun yıllardır aşina olduğu kompakt kazıcı-yükleyici modeli 1CX'in yeni versiyonu olduğunu bildiren Divriş, “SİF JCB olarak, 1 Ocak tarihinden itibaren de JCB Vibromax yol silindirlerinin Türkiye'deki tek yetkili distribütörü olarak hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu. Satış sonrası hizmetlerine sürekli yatırım yaptıklarını kaydeden Divriş, “Etkin ve hızlı servis hizmetini müşterilerimizin ayağına götürebilmek amacı ile üç adet gezici servis aracımızı geçen yıl hizmete sunduk. Usta Mobil adını verdiğimiz bu hizmet için çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. SİF İz adlı uydu takip sistemimiz de yine geçen yıl lansmanını yaptığımız ve etkin araç ve arıza takibi sağlayan bir sistem” diye konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

SİF İş Makineleri 30 yeni modelini KOMATEK Fuarı’nda sergileyecek!
  • 22.05.2013 13:12

SİF İş Makineleri 30 yeni modelini KOMATEK Fuarı’nda sergileyecek!

STFA ile Işıklar Holding kuruluşu olan SİF Otomativ, JCB marka iş makinalarının ...

İnşaat sektörü büyüdü SİF İş Makineleri atağa kalktı!
  • 25.03.2013 15:58

İnşaat sektörü büyüdü SİF İş Makineleri atağa kalktı!

JCB marka iş makinelerinin satış ve pazarlamasını yapan SİF İş Makinaları, kazıc ...

SİF İş Makineleri ve AKUT afetlere karşı eğitim verecek!
  • 15.02.2013 15:31

SİF İş Makineleri ve AKUT afetlere karşı eğitim verecek!

SİF İş Makinaları ve AKUT işbirliğiyle geliştirilen Umut Sarının İçinde projesiy ...

SİF İş Makinaları’na Maskinentreprenören Dergisi’nden teknoloji ödülü!
  • 05.02.2013 16:27

SİF İş Makinaları’na Maskinentreprenören Dergisi’nden teknoloji ödülü!

STFA Yatırım Holding grup şirketlerinden SİF İş Makinaları’nın Türkiye pazarına ...