maritbet girişmaritbet
Pakpen, 10 milyon euroluk yatırım yaptı, pazar payını yüzde 15 artıracak!

Pakpen, 10 milyon euroluk yatırım yaptı, pazar payını yüzde 15 artıracak!

Pakpen, yıl sonuna kadar 10 milyon euro’yu aşan bir yatırım yaparak altyapı boru segmentinde mevcut pazar payı ve ihracatını yüzde 15 oranında artırmayı planlıyor.

İhracatını artırmaya odaklanan Pakpen, yıl sonuna kadar 10 milyon euro'yu aşan bir yatırım yaparak altyapı boru segmentinde mevcut pazar payı ve ihracatını yüzde 15 oranında artırmayı planlıyor.  Doğalgaza geçecek komşu ülkeler de, firmanın yeni pazar hedefleri arasında.

Pakpen, başta Avrupa ve komşu ülkeler olmak üzere 50'ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 2010 yılında tüm ürün gruplarında 10 milyon euro'nun üzerinde yeni bir hat yatırımı yaparak, kapasitelerini ve buna bağlı olarak istihdamı yüzde 15 oranında artırdıklarını kaydeden Pakpen Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, bu doğrultuda da 200 milyon dolarlık cirolarının yüzde 30'unu ihracattan elde ettiklerini belirtti. Tuza, “2011 yılında ise 2010 yılına oranla yüzde 40 daha fazla büyüdük. 2011 yılında 5 milyon euro'yu aşan yatırımlarımıza 2012 yılı sonuna kadar 10 milyon euro daha ilave yatırım yaparak, yeni pazarlara açıldık. Tüm ürün gruplarımızda yıllık ciromuzun yüzde 30'unu ihracattan elde ettik” diye konuştu.
 
Hedefleri arasında ihracatlarını artırmanın önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Tuza, “Altyapı ve bina içi tesisat boru gruplarında yeni birçok ürünü bünyemize katarak ve kapasitemizi arttırmaya devam ederek büyümemizi sürdüreceğiz. Özellikle alt yapı boru fabrikamızda kapasite artışına yönelik yatırımlar yaparken, yatırım bütçemizin önemli bir kısmını da Ar-Ge ve ürün çeşitlemesine ayıracağız. 2013 yıl sonuna kadar da yeni bir projeye başlamazsak yatırımlarımız muhtemelen 10 milyon euro seviyesinde olacak.. Bu yatırımlarla büyümekte olan altyapı boru segmentinde mevcut pazar payı ve ihracatımızı yüzde15 oranında artırmayı hedefliyoruz” bilgisini verdi.
 
Altyapı ve üstyapı boru gruplarında yeni birçok ürünü bünyelerine katarak ve kapasitelerini artırarak büyümelerini sürdüreceklerini söyleyen Tuza, “Özellikle altyapı boru fabrikamızda kapasite artışına yönelik yatırımlar yaparken, yatırım bütçemizin önemli bir kısmını da Ar-Ge ve ürün çeşitlemesine ayıracağız.Tüm boru grubumuzda yıllık büyüme oranını yüzde 35'e yükseltmeyi planlıyoruz” dedi.
 
Ağırlıklı olarak Türk cumhuriyetleri, Doğu Avrupa ülkeleri, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yaptıklarını aktaran Mehmet Tuza, “Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Cezayir, Irak, Libya, Suriye, Moritanya, Romanya, Bulgaristan, Fransa, İtalya ve İsveç ile daha yoğun bir ticari ilişki içindeyiz. Bu kapsamda Ortadoğu, Afrika, Avrupa, Rusya, Türk cumhuriyetleri gibi pazarlarda daha da büyümeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı. Son dönemde yapılan sözleşmelerle, yakın gelecekte henüz doğalgaza geçmemiş komşu coğrafyaların da hızla yatırım sürecine dahil olacağını düşündüklerini ifade eden Tuza, bu ülkelerde Pakplast doğalgaz boruları ile ciddi bir pazar payı almayı planladıklarını bildirdi.
 
Tuza, dünyadaki finansal krizin Türkiye'ye etkisinden kaynaklanan büyüme hızındaki kısmi yavaşlamaya rağmen, Pakpen Şirketler Grubu olarak 2012 yılı hedeflerine önemli ölçüde ulaştıklarını iletti. 2012 yılının ihracata ağırlık verdikleri bir yıl olduğunu söyleyen Tuza, “Bu kapsamda yurtdışında çok sayıda fuara katıldık. 2012 yılı için hedeflediğimiz 420 milyon TL'lik ciro hedefimize yıl sonu itibarıyla ulaştık ve bir yıl öncesine göre de yüzde 20 civarında bir ciro artışı sağladık. 2012 yılı ihracat hedefimizi yakın coğrafyamızda yaşanan siyasal ve ekonomik istikrarsızlıklar sebebiyle, iç piyasaya yönlendirdik. Bu sebeple iç piyasa satışlarımızda da önemli bir büyüme kaydettik” şeklinde konuştu.
 
Cirosunu 500 milyon TL'nin üzerine taşımayı hedefliyor
 
2013 yılında cirolarını 500 milyon TL'nin üzerine taşımayı ve 226'ncı oldukları İSO 500 sıralamasında daha yukarılara tırmanmayı hedeflediklerini belirten Tuza, “Yapı sektörünün yıllık ortalama yüzde 8 büyüdüğü bu ortamda, yaptığımız yatırımlarla 2015 yılına kadar her yıl ortalama yüzde 35 oranında büyüme hedefimiz var. Mevcut durumumuz, kapasitemiz ve yatırımlarımız bu hedefi gerçekleştirmek için müsait durumda” şeklinde konuştu.
 
Tuza, Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde 120 bin metrekarelik alanda, toplam maliyeti 100 milyon euro'ya yakın harcamayla kurdukları boru üretim tesislerinin bulunduğunu söyledi. Pakplast'ın boru üretiminde Avrupa'nın en genç teknolojiye sahip ve en büyük üreticilerinden biri konumunda olduğunu ifade eden Tuza, şunları söyledi:
 
“Ürettiğimiz borular bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında içme suyu, sulama, kanalizasyon, yağmur suyu, endüstriyel hatlar ve iç tesisat boru sistemlerinde çok sayıda projede kullanıldı. Türkiye'deki tüm gaz dağıtım şirketleri tarafından onaylanmış tek marka olan Pakplast, üretimde tam otomasyon teknolojisi kullanmakta ve sıfır insan hatasıyla üretim yapmaktadır. Doğalgaz borularında Türkiye'nin yüzde 60'ı tarafından tercih edilen Pakplast, 200'e yakın bayisiyle Türkiye'nin dört bir yanında hizmet vermektedir.”
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BIG 5 Dubai Fuarı’nda Körfez yatırımcısıyla buluştu
  • 22.11.2014 11:49

BIG 5 Dubai Fuarı’nda Körfez yatırımcısıyla buluştu

Pakpen BIG 5 Dubai Fuarı’nda, ürünlerini tanıttı ...

 Pakpen, ürünlerini Azerbaycan’daki yapı sektörü ile buluşturdu
  • 03.11.2014 11:23

Pakpen, ürünlerini Azerbaycan’daki yapı sektörü ile buluşturdu

20. BAKUBUİLD-Bakü Yapı ve İnşaat Fuarı’na katılan Pakpen, ürünlerini Azerbaycan ...

Yapı sektöründe kaliteli belgeleri global marka hedefine yaklaştı
  • 06.10.2014 11:44

Yapı sektöründe kaliteli belgeleri global marka hedefine yaklaştı

Osman Özdemir, TSE belgesinin, ürünle ilgili bir uygunsuzluk bildirildiğinde, k ...

Pakplast, Fransa ve Umman’dan 2 kalite belgesine layık görüldü
  • 21.07.2014 11:09

Pakplast, Fransa ve Umman’dan 2 kalite belgesine layık görüldü

Pakpen ihracat kapılarını ‘kalite’ anahtarıyla açıyor ...

PAKPEN ISO 500 listesine 203’üncü sırada yer aldı
  • 24.06.2014 14:27

PAKPEN ISO 500 listesine 203’üncü sırada yer aldı

2013 verilerine göre İstanbul Sanayi Odası tarafından Türkiye’nin 500 Büyük Sana ...

Pakpen, Yapı Fuarı’nda yenilikçi ve çevreci ürünlerini sergiledi
  • 20.05.2014 15:01

Pakpen, Yapı Fuarı’nda yenilikçi ve çevreci ürünlerini sergiledi

Yapı sektöründe bir çok ilke imza atan Pakpen, 6 – 10 Mayıs 2014 tarihleri arası ...