maritbet girişmaritbet
Demirde S 420 kalitesi aranıyor..!

Demirde S 420 kalitesi aranıyor..!

Yapı denetim firmaları, S 420 kalitesinde demir isterken, bazı müteahhitlerin B 420 kalitesinde demir kullandığı belirtildi.

Yapı denetim firmaları, S 420 kalitesinde demir isterken, bazı müteahhitlerin B 420 kalitesinde demir kullandığı belirtildi. B 420 ürününün daha çok baraj inşaatlarında kullanıldığını belirten sektör temsilcilerinden ERS Group Yönetim Kurulu Başkanı Soner Eryılmaz, kafa karışıklığının önlenebilmesi için müteahhitlerin denetim firmalarının istediği S 420 ürününü tercih etmesi gerektiğini kaydetti.

Baharın gelmesiyle birlikte inşaat sektörü de hareketlenmeye başladı. Projelendirme çalışmalarını önceden tamamlayan müteahhitler ve inşaat işçileri, yapıların inşası için araziye çıktı. Depremler ve doğal afetler; sektör çalışanlarını, inşaatta kullanacakları ürünün miktarı ve kalitesinin nasıl olacağı konusunda bir kez daha düşündürüyor. Yapının ayakta durmasının yegane parçası olan demir, betonda kullanılacak çimento ve kum kadar önemli. Sezon öncesi ERS Group Yönetim Kurulu Başkanı Soner Eryılmaz, inşaatta standartlara uygun demir kullanılması konusunda müteahhitleri uyardı. Müteahhit ve inşaat sahibinin, malzeme isterken analizli yerine S 420 kalitesinde demir tercih etmesi gerektiğini belirten Eryılmaz, yapı denetim şirketlerinin bu kalitede ürün şartı koyduğunu ifade etti.

Bu konuda biraz kafa karışıklığı bulunduğunu ifade eden Eryılmaz, özellikle bu sene çok fazla kargaşa olacağını öne sürdü. Yurt dışında ağırlıklı olarak mukavemeti daha güçlü olan B 420 ürününün tercih edildiğini kaydeden Eryılmaz, “Ülkemizde ise B 420 genellikle baraj inşa eden firmalar tarafından kullanılıyor. Demir çelik fabrikaları da daha çok bunu üretmeyi tercih ediyor. Ancak Türkiye'de yapı denetim firmaları inşaatlarda S 420'yi şart koşuyor. Kargaşanın önlenebilmesi için müteahhitler sipariş verirken S 420 ürününü özellikle talep etsinler.” dedi.

Cihan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Demirde S 420 kalitesi aranıyor..!
  • 05.04.2012 11:40

Demirde S 420 kalitesi aranıyor..!

Yapı denetim firmaları, S 420 kalitesinde demir isterken, bazı müteahhitlerin B ...