maritbet girişmaritbet
Capatect’e göre yalıtımsız işyerlerinde çalışma verimi düşüyor!

Capatect’e göre yalıtımsız işyerlerinde çalışma verimi düşüyor!

İnsanların çalışma verimlerini büyük ölçüde etkileyen ortam sıcaklığı ve çalışma ortamının ısıl koşulları, insanların bedensel ve zihinsel üretim hızını doğrudan etkiliyor

İnsanların çalışma verimlerini büyük ölçüde etkileyen ortam sıcaklığı ve çalışma ortamının ısıl koşulları, insanların bedensel ve zihinsel üretim hızını doğrudan etkiliyor. Araştırmalar, çok soğuk ya da çok sıcak ortamların çalışma verimini düşürdüğünü ortaya koyuyor. Yine çok soğuk ortamların yol açtığı sağlık sorunları da iş gücü kaybına ve buna bağlı olarak sağlık harcamalarının artmasına neden olduğu biliniyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında kapalı ortamlardaki ısıl koşulların, o ortamda yaşayan insanların konforunu ve sağlığını doğrudan ilgilendirdiği söylenebilir

Bunları engellemek için yapılarda ısı yalıtımı yapmanın önemine dikkat çeken Filli Boya Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, yaşanılan ortamın ısıl konforunu sağlamak için binaların mutlaka ısı yalıtımlı olması gerektiğinin altını çiziyor. Bunun için gerekli ARGE araştırmaları yaptıklarını belirten Dindoruk, ”Isıl konforu sağlamak için öncelikli olarak ortam sıcaklığı ile duvar iç yüzey sıcaklığı arasındaki sıcaklık farkının en aza indirgenmesi gerekir. Bu fark ne kadar yüksek olursa konfor da o kadar düşük olacaktır. Konforlu bir mekân için bu farkın en fazla 3°C olması gerekir. İç yüzey sıcaklıklarının düşük olması durumunda, ısının ortam içinde soğuk yüzeylere doğru hareketi, istenmeyen hava akımları oluşturur. Bu hava akımları da konforu azaltarak hastalıklara neden olur.”diyor.

Isı Yalıtımı Sağlıklı Yaşam İçin Etkin Rol Oynuyor!

Nemli ortamlar, mikroorganizmaların üremesi için uygun koşulları yaratıyor. Bu da ortamdaki havanın solunum yolları için zararlı hale gelmesine yol açıyor. Nemli ortamlar ve bu ortamlardaki küf oluşumu, özellikle küçük çocukların astım hastalığına yakalanma riskini büyük ölçüde artırıyor. Yaşam alanlarındaki konforu en üst düzeye çıkarmak ve insanların sağlıklı koşullarda yaşaması için çevreyle dost ürünler geliştiren Filli Boya Yalıtım, standartlara uygun olarak yapılmış ısı yalıtımı ile yaşam alanlarını konfor ve sağlıkla buluşturuyor.

Çevreci ürünleri ve ekolojik dengeyi korumak için yaptığı çalışmalarla yalıtıma çevreci bir anlayış getiren Capatect, yaz aylarında da ısı yalıtımın önemine dikkat çekerek, insanların sağlıklı ve konforlu ortamlarda yaşamaları için çalışmalarına devam edecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte enerjiden yüzde 50 tasarruf etmenin formülü!
  • 22.08.2016 10:16

İşte enerjiden yüzde 50 tasarruf etmenin formülü!

Türkiye'de yalıtım sayesinde milyonlarca lira cepte kalıyor. İZODER Yönetim Kuru ...

Son 50 yılın en soğuk kışında tasarrufa dikkat çekildi!
  • 28.10.2015 08:50

Son 50 yılın en soğuk kışında tasarrufa dikkat çekildi!

Capatect, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde evlerimizde ısınma için harcadığımız e ...

Yalıtımsız binalar sağlığı tehdit ediyor!
  • 01.08.2015 11:29

Yalıtımsız binalar sağlığı tehdit ediyor!

Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre yalıtımsız binaların insan sağlığı üze ...

Yaz geldi, klima çalışacak! Fatura kabarmasın, dikkat!
  • 30.05.2015 11:10

Yaz geldi, klima çalışacak! Fatura kabarmasın, dikkat!

Isı yalıtımsız binalar, ürettikleri enerjiler sayesinde kanseri tetikliyor, fatu ...

Filli Boya Yalıtım’dan 2.6 milyon hane halkının faturasına katkı!
  • 30.10.2014 16:05

Filli Boya Yalıtım’dan 2.6 milyon hane halkının faturasına katkı!

Filli Boya Yalıtım, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle yalıtımla tasarrufa vu ...

Capatect, organik ısı yalıtım sistemleri geliştirdi
  • 08.07.2014 15:48

Capatect, organik ısı yalıtım sistemleri geliştirdi

Capatect, teknolojik ve pratik ürünlere sahip Organic Isı Yalıtım Sistemi’ni gel ...