maritbet girişmaritbet
Borusan Makina, iş makineleri sektöründe dünya markalarını Türkiye pazarına sunuyor!

Borusan Makina, iş makineleri sektöründe dünya markalarını Türkiye pazarına sunuyor!

Borusan Makina ve Güç Sistemleri, Caterpillar başta olmak üzere iş makineleri sektöründe dünya markalarını Türkiye pazarına sunuyor

Borusan Makina ve Güç Sistemleri, Caterpillar başta olmak üzere iş makineleri sektöründe dünya markalarını Türkiye pazarına sunuyor. İş ortağımız Caterpillar ile faaliyetlerini Türkiye'nin yanında Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Kırgızistan'da tek temsilci olarak sürdüren Borusan, kurulduğundan beri genel inşaat, altyapı, madencilik sektöründe çalışan tüm iş makineleri için satış ve pazarlamanın yanı sıra, yedek parça, servis, ikinci el, kiralama ve satış sonrası desteği veriyor.

En yeni ürünlerinin Mecalac olduğuna dikkat çeken Borusan Makine ve Güç Sistemleri İcra Kurulu Üyesi ve İş Makineleri Direktörü Murat Erkmen, Mecalac'ın özellikle şehir içi alt yapı çalışmalarına uygun esnek, kompakt ve hızlı sonuç alınmasına elverişli ürünler sunduğunu, portföyündeki kompakt makine dizaynlarını yaratıcılıkla şekillendirdiğini ve tek bir makine ile dar alanlarda büyük işlerin üzerinden gelmeyi mümkün kıldığını kaydetti.

Türkiye için en uygun ürünleri getirmeye çalıştıklarını kaydeden Erkmen, “Bu sebeple Mecalac ile olan anlaşmamız kapsamında bu ürünler Türkiye'de üretiliyor. Mecalac grubunun endüstriyel gücü zaten Fransa'da iki, Almanya'da bir ve İzmir'de bir tane fabrika olmak üzere dört fabrikadan oluşuyor” şeklinde konuştu. Mecalac İzmir tesisinde şu anda sadece “6MCR” modelinin üretimini yaptıklarının altını çizen Erkmen, ilerleyen dönemlerde, Türkiye pazarının ihtiyacına göre kapasite artışı planladıklarını aktardı.

Erkmen, 1994 yılında kurulan Borusan'ın İstanbul'daki merkezine ek olarak Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir'deki bölge müdürlükleri olduğunu ve bunlara bağlı Bursa, Diyarbakır, Trabzon, Antalya ve Trakya şubeleriyle faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti. Erkmen, Türkiye genelinde 30'dan fazla yetkili satış ve hizmet merkezimiz bulunan Borusan'ın Caterpillar dışında Metso, Genie, Mecalac , Mantsinen, TerexO&K, Atlas Copco, Exxon Mobil, Challenger, MaK, Olympian, BESys, SAM Electronics, NGC, ClydeUnion gibi dünyaca ünlü markaların da distribütörlüğünü de yaptıklarını belirtti.

İkinci el makine hizmeti veriyor

Kiralama ve sertifikalı ikinci el makine hizmetleri de verdiklerini bildiren Erkmen, “Platform sektörüne oranla çok daha zor olmasına rağmen iş makineleri satış ve kiralamasını da yapıyoruz. İş makinelerinde yatırım oranları genel olarak daha yüksek, ancak Borusan Makina olarak müşterilerimize daha hızlı ve etkili çözümler sunabilmek için, her sene kiralama parkımızı geliştiriyoruz. İçinde bulunduğumuz günlerde bu yönde büyük bir yatırım planlıyoruz” diye konuştu. Erkmen, bu kapsamda müşterilerinin ‘0-2 yaş' arası yeni CAT makineleri kiralayabildiklerini ve garantili ikinci el hizmetlerinden yararlanabildiklerine değindi.

Erkmen, “Kiralama alanında 2013 yılının pazarın hareketliliğinden dolayı hızlı başladığına dikkat çeken Cat iş makinelerinde olduğu kadar Genie Platformlarda da yakından yaşıyoruz bu hareketliliği. 2012 yılında Borusan Makina olarak iyi bir yıl geçirmiştik. 2013 yılının da beklediğimiz gibi iyi geçtiğini söyleyebiliriz” açıklamasını yaptı. Erkmen konuya ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz sene tesislerimizi, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi geliştirmeye ve yenilemeye yönelik yatırımlarımızı sürdürdük. Yeni Mecalac temsilciliğimizi aldık Bu sene de her zaman olduğumuz gibi yatırımlarımıza devam etmeyi hedefliyoruz.”

“Türkiye, dünyada önemli bir pazar”

Borusan Makina olarak müşterilerini satış sonrasında yalnız bırakmadıklarını ve verdikleri teknik destek ve hizmetlerle makinelerin en yüksek verimlilikte çalışmasını hedeflediklerini ifade eden Erkmen, müşterilerin ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirmeyi önemsediklerini söyledi.

İş makineleri sektöründe Türkiye'nin performansını da değerlendiren Murat Erkmen, konuya “Ülkemiz dünya iş makinesi sektörünün önemli ülkelerinden biri. Türkiye, Avrupa'da en büyük dördüncü, dünyada ise 11'inci iş makinesi pazarı konumunda. İş makineleri segmenti inşaat sektörünün alt birimi olmakla birlikte, inşaat sektöründen daha dinamik bir iş kolu olduğunu söyleyebiliriz” açıklamasını getirdi.

Sektörde örgütlenmenin önemine işaret eden Erkmen, İMDER üyesi olduklarını vurgularken sözlerini şöyle tamamladı: “Hem sektörün sorunlarını resmi organlar nezdinde dile getirip çözüm yaratabileceğimiz bir ortam yaratmak hem de sektörün çalışılmak istenen örnek bir mecra olmasını sağlamak en önemli hedefimiz. Bu yüzden İMDER'e üyeyiz ve İMDER çatısı altında yürüttüğümüz çalışmaların sonuçlarını alıyoruz.”

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Azerbaycanlı ekipler Kahramanmaraş'ta 5'i çocuk 26 kişiyi enkaz altından kurtardı
  • 09.02.2023 10:57

Azerbaycanlı ekipler Kahramanmaraş'ta 5'i çocuk 26 kişiyi enkaz altından kurtardı

Azerbaycanlı arama kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz a ...

Türkiye ile Azerbaycan arasında inşaat alanında mutabakat zaptı imzalandı
  • 22.12.2022 17:46

Türkiye ile Azerbaycan arasında inşaat alanında mutabakat zaptı imzalandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Azerbaycan Olağanüstü Halle ...

MÜSİAD, Karabağ'ın imarı için 500 Türk yatırımcıyla Azerbaycan'a çıkarma yaptı
  • 16.11.2021 13:19

MÜSİAD, Karabağ'ın imarı için 500 Türk yatırımcıyla Azerbaycan'a çıkarma yaptı

Türkiye'den 500 olmak üzere dünya genelinden bini aşkın iş insanı ve yatırımcı, ...

Karabağ, bir yılda modern projelerin şantiye alanına dönüştü
  • 10.11.2021 17:29

Karabağ, bir yılda modern projelerin şantiye alanına dönüştü

Azerbaycan, Ermenistan işgalini sonlandırdığı Karabağ ve çevresinde, bir yılda y ...

YDA'nın inşa ettiği ve işlettiği Türkistan Uluslararası Havalimanı
  • 02.12.2020 10:15

YDA'nın inşa ettiği ve işlettiği Türkistan Uluslararası Havalimanı

Kazakistan'da yeni hizmete açılan Türkistan Uluslararası Havalimanı'ndan İstanbu ...

Bakü'nün binaları rengarenk resimlerle süslendi
  • 04.03.2021 14:10

Bakü'nün binaları rengarenk resimlerle süslendi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bazı binaların dış cepheleri resim ve grafiti çal ...