maritbet girişmaritbet
Ayes Çelik, panel çit üretiminde hedef büyüttü!

Ayes Çelik, panel çit üretiminde hedef büyüttü!

Çelik hasır üretimi yapan 800 ortaklı Ayes Çelik, üretimine iki yıl önce başladığı panel çitte hedef büyüttü

Çelik hasır üretimi yapan 800 ortaklı  Ayes Çelik, üretimine iki yıl önce başladığı panel çitte   hedef büyüttü. Türkiye'nin en büyük çelik hasır üreticisi olduklarını belirten Ayes Çelik Hasır Kemalpaşa Fabrika Müdürü Halil Doğan, bu yıl panel çit üretimine yatırım yaptıklarını açıkladı. Üretim kapasitesini artırmaya yönelik makina yatırımı yapacaklarını da vurgulayan Doğan, bununla üretimde yüzde 50 artış hedeflediklerini bildirdi. 1978'de Isparta'da kurulan firmanın, çelik hasır üretimine başladığını, teknik kadro, teknoloji ve donanım yönünden sürekli gelişerek iş hacmini artıran bir trend yakaladığını dile getiren  Doğan, “Gelişen ve büyüyen piyasalara ayak uydurabilmek amacı ile 2000'de İzmir Kemalpaşa'da kurulan modern çelik hasır fabrikamızla üretim kapasitesini yükselttik. 2006'da ise Gebze'deki 30 bin metrekareye sahip fabrikamızı  açarak, Türkiye'nin en büyük çelik hasır üreticisi haline geldik” dedi.

Ege Bölgesi ağırlıklı çalışılıyor

Kemalpaşa'daki 15 bin metrekare alana sahip fabrikada çelik hasır ve panel çit üretimi yaptıklarını hatırlatan Doğan, burada 65 kişiye istihdam ettiklerini bildirdi. Doğan, İzmir'deki yatırımların kentsel dönüşümün getireceği potansiyelden önemli pay alacaklarını ifade etti. Ege Bölgesi'ne hitap ettiklerini anlatan Doğan, “ Piyasa oldukça hareketli,  malzeme yetiştiremiyoruz. Bana göre bunun sebebi faizlerin düşmesi. Para bankada değerlenmiyor, sermaye sahibi bir arayış içinde. Dolayısıyla sermayedar yatırıma yöneliyor ve bu durum işlerimize olumlu yansıyor” şeklinde görüş bildirdi.

Yıllık 130 bin ton üretim kapasitesine sahip olduklarını dile getiren Doğan, “Türkiye'nin her yerine çelik hasır gönderdiğimiz gibi, ihracat da yapıyoruz. İhracatımız biraz azaldı. Şu anda Türk cumhuriyetleri, İran, Libya ve Cezayir'e çelik hasır ihraç ediyoruz. Panel çit ihracatına başlamadık.  Kapasiteyi büyüttükçe panel çit ihracatına da başlayacağız” diye konuştu.

Ayes Çelik'in hasır üretimi yapmak amacıyla Almanya'daki işçilerin de ortak olduğu bir şirket olarak  1978 yılında Isparta'da 800 ortakla  kurulduğunu hatırlatan Doğan, “Bu sayıda ortağa sahip Türkiye'de başka bir şirket yok. Ortaklarımız şirketimizin gerçek sahipleri. Şirketimiz şu anda borsaya açık. Hisse senetleri ortaklarımızın adlarına. Kâr ortaklığı değil, şirketin gerçek sahipleri. Ortaklarımızla aile gibiyiz. Herkes şirketini seviyor.  Şirket merkezimiz İstanbul'da. Kemalpaşa'nın yanısıra Gebze'de de üretim yapan bir fabrikamız var” bilgilerini verdi. Kemalpaşa'nın İzmir'in çok önemli bir sanayi bölgesi olduğunu söyleyen Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Kemalpaşa'nın limana yakınlığı, lojistik merkezi olması, sevkiyat kolaylığı var.  Gerek çelik hasır üretimi gerekse panel çit üretimiyle Kemalpaşa  için bir şansız. Herkes çok kolaylıkla arabasını gönderip az da olsa çelik hasırını, panel çitini alabiliyor. Gelişmekte olan bir bölgedeyiz. Sevkiyat olarak da avantajlı bir bölgedeyiz. Türkiye'nin her yerine buradan malzeme gönderebiliyoruz.”

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"
  • 21.04.2022 18:55

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ...