maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar :Yassıada turizm adası değil demokrasi adası olacak!

Erdoğan Bayraktar :Yassıada turizm adası değil demokrasi adası olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, merhum Başbakan Adnan Menderes ve iki bakan arkadaşının idam kararının alındığı Yassıada’nın yapılaşmaya açılmayacağını söyledi. Bakan Erdoğan Bayraktar katıldığı bir televizyon programında Yassıada’nın müze ve demokrasi adası olacağını belirterek “Yassıada’nın imar planında yapılaşma diye bir şey yok” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yassıada'nın demokrasi adası olması talebiyle başlatılan projenin, bazı çevreler tarafından “Yassıada turizme açılıyor” şeklinde yansıtıldığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar “Türkiye demokrasisine hançer vurulan Yassıada müze ve demokrasi adası olacaktır. Adnan Menderes ve arkadaşlarının hatıralarını incitecek yapılaşmaya izin vermeyiz” dedi.

Yassıada'nın turizme açılmadığının altını çizen Bakan Bayraktar “Yassıada da kültür merkezi ve müze yapacağız. Buralara gelen insanlar, bir gece kalmak isterse onlar içinde bir barınma yeri, bir butik otel şeklinde küçük bir şey yapılabilir. Ama burada oteller yapılmayacak. İmar planında böyle bir şey yok. Yassıada da yapılaşma diye bir şey yok” dedi.

İmar planlarına ibadethane düzenlemesi

Bakan Bayraktar, imar yönetmeliğinde, “cami” olarak belirtilen alanların bundan böyle “ibadethane” olarak gösterileceğini söyledi. Dünyada hoşgörünün arttığını dinler arasında yakınlaşma başladığını dile getiren Bakan Bayraktar,“Bizim de dinimizin farklı görüşleri ile bütünleşmemiz lazım. Mesela her Müslüman birazda Alevidir. Hz. Ali'yi sevmeyen Müslüman yoktur. Cemevlerini de artırmamız gerekiyorsa, yasal statüye kazandırmamız gerekiyorsa bunun çalışmalarınıyapmalıyız. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanımızın, Başbakan Yardımcımızın çalışmaları var. Cami tanımını imar yönetmeliğin de kaldırarak dini tesis dedik. Bizim artık birbirimizi ötekileştirmek, ayrıcalık yapmak gibi lüksümüz yok. Birbirimize daha çok sarılmalıyız, farklılarımızı zenginlik kabul etmeliyiz. Cemevlerini de bir külliye, kültür merkezi, ibadet yeri, 24 saat açık olan bir toplanma yeri gibi şekillendirmeliyiz. Türkiye'nin birleşmesi ve bütünleşmesinde bu çok önemlidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndan görüntüler
  • 28.05.2021 18:39

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndan görüntüler

1960 askeri darbesinin ardından yargılamaların yapıldığı ve geçen yıl da tarihi ...

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...