maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar: Boğaz'ı imara açmak cinayettir demedim!

Erdoğan Bayraktar: Boğaz'ı imara açmak cinayettir demedim!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Boğaziçi öngörünüm alanının imara açılacağı yönündeki iddialara ilişkin, "(Boğaziçi'nde imar çalışması yapıyoruz) diye bir taslağımız, çalışmamız yok. Aynı şekilde (Boğaziçi'ne imar vermek cinayettir) diye bir lafımız da yok. Bizim dediğimiz şudur; İstanbul Boğazı'nda imarla ilgili bir çalışmamız kesinlikle yok, fakat yoğun talepler var" dedi

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Boğaziçi öngörünüm alanının imara açılacağı yönündeki iddialara ilişkin, "(Boğaziçi'nde imar çalışması yapıyoruz) diye bir taslağımız, çalışmamız yok. Aynı şekilde (Boğaziçi'ne imar vermek cinayettir) diye bir lafımız da yok. Bizim dediğimiz şudur; İstanbul Boğazı'nda imarla ilgili bir çalışmamız kesinlikle yok, fakat yoğun talepler var" dedi.

Bayraktar, Erzincan Valiliği'ni ziyaretinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, İstanbul Boğazı'nın imara açılacağı yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine Bayraktar, kentsel dönüşümün dünyanın en zor işi olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşümü insanın hayat hakkını korumaya yönelik bir yasa, düzenleme olarak gördüklerini ifade eden Bayraktar, "Kentsel dönüşümü insanımızın gönüllülük esaslı, insanımızın razı olması esaslı olarak yürüteceğiz. Bu bakımdan diyoruz ki, (hangi belediyemiz hazırlık yapmışsa, hangimiz vatandaşımızı hazırlamışsa oradan başlayacağız.) Bazı değişik mahfiller, açık gözler, fırsatçılar, muhalif gruplar gidip yörelerde (işte buraları yıkacaklar, sizi buradan yollayacaklar) gibi... Kesinlikle böyle bir şey yok. Biz yuva yapmaya geldik, kimsenin yuvasını yıkmak gibi bir niyetimiz kesinlikle olamaz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümde çok dikkatli olduklarını, vatandaşların memnuniyetini öne aldıklarını ve bu süreci bundan sonra da yürüteceklerini vurgulayarak, "Bu uzun bir süreçtir. Erzincan vilayetimiz deprem aksı üzerinde bulunuyor. Salaş, kaçak, depreme, afete dayanıksız yapıları 20 yıl içerisinde Türkiye'nin şehirlerinden, kasabalarından söküp atmak zorundayız. Bunu halkımızla birlikte inşallah başaracağız" diye konuştu.

Boğaziçi öngörünüm alanının imara açılacağı yönündeki iddialara da değinen Bayraktar, bazı gazetelerde çıkan haberlerin çarpıtıldığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

"(Boğaziçi'nde imar çalışması yapıyoruz) diye bir taslağımız, çalışmamız yok. Aynı şekilde (Boğaziçi'ne imar vermek cinayettir) diye bir lafımız da yok. Bizim dediğimiz şudur; İstanbul Boğazı'nda imarla ilgili bir çalışmamız kesinlikle yok, fakat yoğun talepler var. Bu talepler doğrultusunda ileride ne olur bilemeyiz ama (İstanbul'da imar kesinlikle cinayettir) lafını kesinlikle kullanmadım. İstanbul'da Hükümet olarak, Bakanlık olarak benim bildiğim kadarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak da herhangi bir imar çalışması yok, ama çok talep var. Vatandaş, (ya benim yerime imar ver ya kamulaştır) diyor."

Erzincan Valisi Selman Yenigün, Bakan Bayraktar'a bakır tabak hediye etti. Bayraktar, daha sonra Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır'a ziyarette bulundu.

Burada, bir gazetede yer alan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile arasında geçtiği iddia edilen diyaloğun hatırlatılması üzerine Bayraktar, "Böyle bir şey yok arkadaşlar. Safsata haberlere itibar etmeyin. Basın dediğin ciddi olur. Adam çıkıyor, Raşit diye birisi bir şeyler konuşuyor, fuzuli şeyler. Biz 45 katrilyon para harcamışız, 35 bin ihale yapmışız. Erdoğan Bayraktar, Türkiye ve dünyada dürüstlüğüyle, güvenilirliğiyle tanınan bir adamdır. Safsatalara, boş laflara itibar etmeyin" dedi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Boğaziçi İmar Planı Çalıştayı başladı
  • 26.06.2014 16:47

Boğaziçi İmar Planı Çalıştayı başladı

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Boğaziçi İmar Planı Ça ...

Boğaziçi imara açılabilir mi? Gayrimenkul şirketlerinin patronları yanıtladı!
  • 26.03.2013 08:06

Boğaziçi imara açılabilir mi? Gayrimenkul şirketlerinin patronları yanıtladı!

1974’ten beri doğal sit alanı olan Boğaziçi’nin imara açılması zaman zaman günde ...

Erdoğan Bayraktar: Boğaz'ı imara açmak cinayettir demedim!
  • 01.12.2012 08:19

Erdoğan Bayraktar: Boğaz'ı imara açmak cinayettir demedim!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Boğaziçi öngörünüm alanının imara ...