maritbet girişmaritbet
TOKİ’nin Ataköy arsasına 4 teklif geldi

TOKİ’nin Ataköy arsasına 4 teklif geldi

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), Ataköy sahil şeridindeki arazinin hasılat paylaşımı yöntemiyle satışı için düzenlediği ihalenin ilk oturumunda, 4 firma teklif verdi

 


Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Ataköy sahil şeridindeki arazinin hasılat paylaşımı yöntemiyle satışı için düzenlediği ihalenin ilk oturumunda, 4 firma teklif verdi.
 
İlk aşamada, TOKİ'ye en yüksek teklifi, 343,2 milyon lira ile Sinpaş Yapı önerdi. Firma, arsada uygulayacağı projeden toplam 858 milyon liralık gelir elde etmeyi öngörürken, TOKİ'ye bunun 343,2 milyon lirasını arsa payı olarak ödemeyi taahhüt etti.
 
Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ve Nurol İnş ve Tic. AŞ İş ortaklığı ise arsa üzerinden 1 milyar 90 milyon 219 bin liralık proje uygulanmasını öngörmelerine karşın, idareye önerilen arsa payı 327 milyon 65,8 bin lirada kaldı.
İhalenin ikinci oturumu 16 Temmuz Cuma günü yapılacak.
 
TOKİ'den verilen bilgiye göre, Bakırköy'de Zeytinlik Mahallesi 564 ada 161 ve 162 numaralı parsellerin arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesinde ilk teklifler bugün alındı. İhale Komisyon Başkanı Muhsin Soylu başkanlığında yapılan ihaleye 4 firma katıldı.
İhalede, Özyazıcı İnş. Elkt. Mak. Müş. ve Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti., toplam 666 milyon 636 bin lira proje satış geliri üzerinden TOKİ'ye 233 milyon 322,6 bin lira önerdi.
Nurol Gayrimenkul Yatırım Ort. A.Ş. & Nurol İnş. ve Tic. A.Ş. İş Ortaklığı, 1 milyar 90 milyon 219,6 bin lira proje geliri üzerinden TOKİ'ye 327 milyon 65,8 bin lira teklif etti.
Sinpaş Yapı Endüstrisi Tic. A.Ş, 858 milyon liralık toplam satış geliri üzerinden arsa payı olarak TOKİ'ye 343,2 milyon lira önerdi.
 
Metal Yapı Konut Tic. Ltd. Şti. & Uzman Tic. İnş. A.Ş. & Otomobil Dünyası İnş. Tur. San. ve Tic. A.Ş. & Zincir Yapı ve Proje Gel. San. Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı ise 660 milyon liralık toplam hasılat üzerinden TOKİ'ye 198 milyon lira gelir payı teklif etti.
Yapılacak değerlendirme sonucunda teklifleri uygun bulunan firmalardan, 16 Temmuz'da son teklifleri alınacak.
TOKİ, özellikle Ataköy halkının satışına karşı çıktığı arsayı daha önce birkaç kez satışa çıkarmış, uygun teklif gelmediği için ihaleleri iptal etmişti. Arsa, ilk kez hasılat paylaşımı yöntemi ile satışa çıkarıldı.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, konuyla ilgili olarak daha önce yaptığı açıklamada, "halka rağmen bir iş yapma peşinde olmadıklarını" vurgularken, yaklaşık 40 yıldır halka kapalı olan ve kamu yararına olmayan işler için kullanılan alanı, hem halk hem devlet yararına değerlendirmek istediklerini söylemişti.
 
Şartname uyarınca arsanın iki yanından sahile kadar iki yol bandı ayrıldığını ayrıca sahil kıyısından da yaklaşık 30 dönüm bölgenin halka açık alan olarak bırakılacağını anlatan Bayraktar, buna ilişkin arazi terklerinin yapıldığını, kullanıma ilişkin şerhlerin konulduğunu açıklamıştı.
 
Şartnameye göre halka açık olacak olan kıyı sahil bandına ulaşım için imar plan paftasında belirtilen, 564/161 no;lu parsel üzerinde irtifak hakkı tesis edilerek, 12 metrelik 2 bin 307,76 metrekare alan ile 564/162 no;lu parsel üzerinde yine kıyı sahil bandına ulaşım için ayrılan yaklaşık 4 bin 100 metrekarelik alan, halka açık park ve geçiş alanı olarak tesis edilecek şekilde gerekli tüm imalatların ve düzenlemelerin yapılması şartı aranacak.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz