maritbet girişmaritbet
Şifa Üniversitesi'nin İzmir'deki arsa ihalesi iptal edildi!

Şifa Üniversitesi'nin İzmir'deki arsa ihalesi iptal edildi!

Tahmini bedeli 35 milyon lira olarak belirlenen arsanın ihalesi İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından iptal edildi

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 24 Haziran'da soruşturma kapsamında operasyon düzenledikleri Şifa Üniversitesi'nin Mavişehir semtindeki yaklaşık 18 dönüm arsasını açık artırma usulüyle ihaleye çıkardığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Ekipler, soruşturmanın sürdüğü üniversiteye aitgayrimenkulün satışını durdurmak için İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. İhale mahkemenin verdiği tedbir kararı ile iptal edildi.

Mali şube ekiplerinin, kararın ardından ihale yeri olarak belirtilen Şifa Üniversitesi'nin Bornova'daki idari binasına giderek bu kararı tebliğ etti. Mahkeme kararının, 15 Aralık saat 14.00 olarak belirtilen ihale saatine dakikalar kala alındığı ve böylece örgütün,gayrimenkullerine el konulma ihtimaline karşı yaptığı satışın önüne geçildiği kaydedildi.

Yaklaşık 2 yıl önce 13 milyon liraya alınan Mavişehir'deki 18 dönüm arsanın 35 milyon liradan açık artırmayla ihaleye çıkarıldığı öğrenildi.

Personel maaşı ödemek için

Şifa Üniversitesi Bornova Araştırma ve Uygulama Merkezine ait bazı ek binalara yönelik kapatma kararı sonrası önemli bir gelir kaynağını kaybettiği, örgütün bu satıştan elde edilecek geliri mensuplarının maaş ödemelerine ve yarım kalan yatırımlara ayırmayı hedeflediği ileri sürüldü.

İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonların büyük paniğe neden olduğu, bu nedenle de örgüte bağlı olduğu iddia edilen kurumların sahip olduklarıgayrimenkulleri paraya çevirerek yurt dışına kaçırma telaşı içinde oldukları iddia edildi.

Örgütün elindeki arsaları satışa çıkarmasının yanında bazı arsalar üzerinden de kredi çekerek söz konusu gayrimenkulleri ipotekli hale getirdiği ifade edildi. Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin benzer durumdaki tüm satış ve hareketleri mercek altına aldığı ve bu konuda titiz bir çalışma yürüttüğü bildirildi.

Operasyon

Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 24 Haziran'da Türkiye Tabipler Vakfı (TÜTAV) ile vakfın kurucusu olduğu Şifa Üniversitesi ve Şifa Hastanesi'ne operasyon düzenlemiş, vakıf, üniversite ve hastane tarafından evrakta sahtecilik yapıldığı ve bu kurumlar aracılığıyla FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlandığı iddia edilmişti. Operasyon kapsamındaki aramalarda 200 klasör evrak ile bilgisayarlara incelenmek üzere el konulmuş, aralarında profesörlerin de olduğu 7 yöneticinin şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınmıştı. 

Ekiplerin bu operasyon sonrası oluşturduğu raporlar doğrultusunda Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Genel Kurulunca Şifa Üniversitesi Bornova Araştırma ve Uygulama Merkezine ait bazı ek binalara yönelik kapatma kararı verilmiş, bu hastanelerdeki hasta kabulü de 11 Aralık itibarıyla durdurulmuştu. Hastanenin YÖK kurul kararı olmaksızın 2011-2014 yılları arasında "tıp eğitimi" adı altında sunduğu sağlık hizmetinden yaklaşık 200 milyon lira civarında haksız kazanç elde ettiği ileri sürülmüş, bu ticari faaliyetlerin de incelendiği belirtilmişti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şifa Üniversitesi'nin İzmir'deki arsa ihalesi iptal edildi!
  • 18.12.2015 09:41

Şifa Üniversitesi'nin İzmir'deki arsa ihalesi iptal edildi!

Tahmini bedeli 35 milyon lira olarak belirlenen arsanın ihalesi İzmir Emniyet Mü ...

Şifa Üniversitesi Karşıyaka’da arsa satıyor
  • 03.12.2015 13:50

Şifa Üniversitesi Karşıyaka’da arsa satıyor

Tahmini bedeli 35 milyon 400 bin lira olan arsa sağlık tesis alanı imarına sahip ...

Şifa Üniversitesi Diş Hekimliğ i Fakültesi ve Hastanesi hizmete girdi!
  • 03.10.2013 10:49

Şifa Üniversitesi Diş Hekimliğ i Fakültesi ve Hastanesi hizmete girdi!

Türkiye'nin ilk tematik üniversitesi olan Şifa Üniversitesi'nin Diş Hekimliği Fa ...

Şifa Sağlık Grubu en yüksek yatak kapasiteli vakıf üniversitesi olacak!
  • 24.01.2013 10:57

Şifa Sağlık Grubu en yüksek yatak kapasiteli vakıf üniversitesi olacak!

Şifa Üniversitesi çatısı altında 2012 yılı sonunda yeniden yapılandırılan Şifa S ...