maritbet girişmaritbet
Sancaktepe Belediyesi Samandıra’da 6 milyon 141 bin liraya konut arsası satıyor!

Sancaktepe Belediyesi Samandıra’da 6 milyon 141 bin liraya konut arsası satıyor!

Sancaktepe Belediye Başkanlığı kendi mülkiyeti altında bulunan Samandıra Mahallesi’ndeki bir arsayı satışa çıkardı

Sancaktepe Belediyesi Samandıra Mahallesi'ndeki 6 bin 141 metrekare yüzölçümündeki bir arsasını satışa çıkardı. Avan projede konut alanı olarak ayrılan ve 1 emsal değeri bulunan arsanın tahmini fiyatı 6 milyon 141 bin 910 lira, geçici teminatı da 184 bin 257 lira olarak kayıtlara girdi. İhale Sancaktepe Belediyesi ihale salonunda 24 Ekim 2013 Perşembe günü Saat 10.30'da yapılacak.

İhalenin detayları şöyle:

TAŞINMAZMAL SATILACAKTIR

Sancaktepe Belediye Başkanlığından:
1 - Aşağıda özellikleri belirtilen Sancaktepe Belediyesi mülkiyetindeki taşınmaz 2886 sayılı yasanın 36. maddesine göre ihale ile satılacaktır. İhale "Meclis Mah. Atatürk Cad. No:111 Sancaktepe/İSTANBUL" adresindeki Sancaktepe Belediyesi İhale Salonunda 24.10.2013 Perşembe günü Saat 10.30' da yapılacaktır. Teklife ilişkin mektuplar İhale günü saat 10:00'a kadar verilecektir.
 
İlçesi    Mahallesi    Pafta    Ada    Parsel    Hisse oranı    İmar durumu    Alan (m²)   
Sancaktepe    Samandıra    G22A05B1B    8243    4    Tam    Konut Alanı, E=1.00 TAKS=0.40
Avan Proje*    6141,91    

Muhammen Bedel (TL)    Geçici Teminat (TL)
6.141.910,00    184.257,30
 
*İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 21.06.2013 tarih ve 700605-7385 sayılı yazı ekindeki imar durum belgesine göre 15.10.2010 onay tarihli 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Konut Alanı, E: ( Emsal:1.00 ) T.A.K.S =0.40, Avan Proje, lejantında kalmaktadır.
2 - İhale Belediye Encümenince 2886 sayılı Devlet ihale Kanunu'nun 36. maddesi uyarınca "Kapalı Teklif Usulü" ile yapılacaktır. (İdare, geçerli en yüksek teklifin altında olmamak üzere, oturumda hazır bulunan isteklilerden sözlü veya yazılı teklif alınmak suretiyle ihaleyi sonuçlandırır. Ancak, geçerli teklif sayısının üçten fazla olması durumunda bu işlem, geçerli en yüksek teklif üzerinden, oturumda hazır bulunan en yüksek üç teklif sahibi istekliyle, bu üç teklif ile aynı olan birden fazla teklifin bulunması halinde ise bu istekliler dahiledilmek suretiyle yapılacaktır. Komisyon, uygun gördüğü her aşamada oturumda hazır bulunan isteklilerden yazılı son tekliflerini alarak ihaleyi sonuçlandırabilir. Bu husus, ihale komisyonunca ikinci bir tutanakla tespit edilecektir.)
3 - Şartname bedeli 750,00 (Yediyüzellilira) TL olup, İhale dokümanı (Şartname ve ekleri) SancaktepeBelediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde bedelsiz olarak görülebilir. Ancak ihaleye teklif verecek isteklilerin idarece onaylı ihale dokümanını satın alması zorunludur.
4 - İdare, ihale gününe kadar, ilan edilen taşınmazın ihalesinden vazgeçme hak ve yetkisine sahiptir.
5 - İhaleye Katılabilecekler: Söz konusu ihaleye, ihale yasasında belirtilen niteliklere haiz olan gerçek ve tüzel kişiler katılabilecektir. İhaleye katılabilmek için 2886 sayılı Devlet ihale Kanunu ve bu kanunun 74 'ncümaddesine dayanılarak çıkarılan yönetmelikte belirtilen niteliklere haiz olmak, yine anılan kanun ve yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak, geçici teminatı yatırmak ve istenilen belgeleri bulundurmak şarttır.
6 - İhaleye Katılamayacaklar: 2886 sayılı kanunun 6. maddesinde yazılı kimseler ile 83. maddede belirtilen şahıslar gerek doğrudan gerekse bir vasıta ile ihaleye giremezler. Bu yasağı saymayarak ihaleye girenler arttırmaya girmiş ve üzerine ihale yapılmış bulunursa, ihale bozularak muvakkat teminatı, mukavele yapılmış ise mukavele feshedilerek kesin teminatı irad kaydedilir.
7 - İhale komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.
8 - İhaleye Katılacaklardan İstenilecek Belgeler:
İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış belgenin aslı veya noter tasdikli sureti olmak kaydıyla;

A) GERÇEK KİŞİLERDEN:
1- İkametgâh belgesi,
2- Nüfus cüzdan sureti,
3- Noter tasdikli imza beyannamesi,
4- Geçici teminat mektubu veya makbuzu ile şartname ve eklerinin satın alındığını gösterir belge.
5- Temsil durumunda Noter tasdikli vekâletname ve vekâlet edene ait imza beyannamesi,
6- Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi.
7- İdare ve istekliler tarafından onaylı “Şartname” ve “Yer Görme Belgesi”

B) TÜZEL KİŞİLERDEN:
1- İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından, Ticaret Sicili Müdürlüğünden veya benzeri bir makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış, tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge,
2- Noter tasdikli imza sirküsü, Dernek ve Vakıflar için İhaleye katılmak üzere yetkili organ tarafından alınmış kararın aslı veya onaylı sureti ile yetkilinin noter tasdikli imza beyannamesi ve dernekler için dernek tüzüğünün onaylı sureti.
3- Geçici teminat mektubu veya makbuzu ile şartname ve eklerinin satın alındığını gösterir belge.
4- Temsil durumunda Noter tasdikli vekâletname ve vekâlet edene ait imza beyannamesi,
5- Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi.
6- İdare ve istekliler tarafından onaylı “Şartname” ve “Yer Görme Belgesi”
C) Ortak girişim olması halinde; ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin (A) veya (B) maddelerindeki esaslara göre temin edecekleri belgeler istenecektir.
9 - Tekliflerin Verilmesi: Teklifler ilanda belirtilen ihale günü saat 10:00'na kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Komisyon Başkanlığına teslim edilmek üzere Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne verilecektir. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfa komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin, son teklif verme saatine kadar Komisyon Başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulamayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir. Komisyon Başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.
10 - Satış Bedelinin Ödenmesi: Satış bedelinin tamamı defaten ve nakit olarak ödenecektir.
11 - Taşınmaz üzerinde, dosyada mevcut takyidatlı tapu kaydında haciz şerhleri bulunmaktadır. Mevcut haciz şerhleri ve tapuda ferağa ait tüm işlemler tamamlanıncaya kadar konulması muhtemel haciz şerhleri ile bilumum takyidatlar idare tarafından bedelleri ödenmek sureti ile kaldırılacak olup tapu alıcıya takyidatlarındanarî olarak devredilecektir.
İlan olunur.
8399/1-1

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sancaktepe Belediyesi yeni hizmet binasına kavuştu
  • 04.07.2017 14:00

Sancaktepe Belediyesi yeni hizmet binasına kavuştu

Belediye Başkanı İsmail Erdem sosyal medya hesabındaki paylaşımında ''Sancaktep ...

Sancaktepe Belediyesi'nin yeni binası tamamlanmak üzere
  • 13.07.2016 17:58

Sancaktepe Belediyesi'nin yeni binası tamamlanmak üzere

Yeni binasının inşaat çalışmaları bitmek üzere olan Sancaktepe Belediyesi'nde he ...

İsmail Erdem, emlaktasondakika.com'a konuştu!
  • 08.07.2015 12:16

İsmail Erdem, emlaktasondakika.com'a konuştu!

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, bölgenin son durumuyla birlikte yapıla ...

Selective Samandıra
  • 05.09.2011 17:12

Selective Samandıra

İstanbul’un son yıllarda gelişen ve değişen bölgesi Samandıra’da projelendirilen ...

Sancaktepe, 19 konteynerla depreme hazır!
  • 28.08.2020 12:27

Sancaktepe, 19 konteynerla depreme hazır!

Sancaktepe Belediyesi, 19 mahalleye içinde olası bir depremde hayat kurtaracak a ...

Sancaktepe Belediyesi'ne Avrupa'dan 6 ödül!
  • 31.10.2016 14:26

Sancaktepe Belediyesi'ne Avrupa'dan 6 ödül!

Sancaktepe Belediyesi, gayrimenkul sektörünün en prestijli ödülleri olarak kabul ...