maritbet girişmaritbet
Konya Şeker, Soma B Termik Santrali'ni satın aldı

Konya Şeker, Soma B Termik Santrali'ni satın aldı

Konya Şeker, enerji atılımlarına bir yenisini daha ekledi ve Soma Termik B Santrali'ni satın aldı.

Soma Termik B Santrali ihalesini 685,5 milyon dolar ile en yüksek teklifi veren Konya Şeker kazandı. İhale kapsamında, Soma Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'ye ait Soma B Termik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazlar da "varlık satışı" yöntemiyle Konya Şeker'e geçmiş oldu.

Soma Termik Santrali özelleştirme ihalesi sonrası kısa bir değerlendirme yapan Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker'in hem gıda sektöründe hem de enerji sektöründe büyümeye devam edeceğini ve bu yatırımın enerji sektörünün ana faaliyet alanı olan tarımsal sanayi yatırımları için kaldıraç işlevi göreceğini söyledi. Konya Şeker'in termik santral işletmeciliğinde 61 yıllık tecrübeye sahip olduğunu hatırlatan Başkan Konuk sözlerine şöyle devam etti:

 “Biz Kangal Termik Santrali'ni aldığımızda tarımsal sanayiye yaptığımız yatırımların sekteye uğrayabileceğine dair endişelenenler olmuştu. Ancak biz o ihaleden sonra da hiç hız kesmeden tarımsal sanayi yatırımlarını yapmaya devam ettik. Kangal Et-Süt Entegre Tesisi'ni satın aldık. Unlu mamuller, bisküvi, kek, gofret tesisimizin yeni üretim bantları da o süreçte tamamlandık. Patates Nişastası Fabrikası'nın enerji ihtiyacını da Kangal Termik Santrali'nin yaptığı elektrik üretimiyle sağladık.  Üstelik bu süreçte üreticimize verdiğimiz desteği de arttırarak sürdürdük. Avans ödemelerimiz de sürdü, ürüne ülkemizdeki en yüksek fiyatı da vermeye devam ettik. Soma Termik Santrali'nde de aynı yaklaşım ve aynı süreç planlamamız devam edecek. Konya Şeker yine öz kaynaklarına dokunmadan, tarımsal sanayi yatırımlarında hız kesmeden ve üretici ortaklarına verdiği destekten taviz vermeden Soma Termik Santrali'ni de bünyesine katacak” 

recep konuk
Recep Konuk

Kangal Termik Santralini devraldıktan sonra yaptıkları revizyonlarla santralin üretimini EÜAŞ dönemine göre %60'a yakın arttırarak büyük bir işletme başarısı ortaya çıkardıklarını vurgulayan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, bu başarının da enerji sektöründe yeni yatırımlar konusunda kendilerini cesaretlendirdiğini belirtti. Konuk, “Termik santral işletmeciliğinde 61 yıllık tecrübemizle, Kangal Termik Santralini devralır almaz yaptığımız küçük revizyonlarla, işletme verimliliğini yüzde 31'den yüzde 34'de çıkarmayı başardık ve Soma'da da aynı başarıya devam edeceğiz.” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konya Şeker, 100 milyon liraya arsa satıyor!
  • 04.01.2016 09:46

Konya Şeker, 100 milyon liraya arsa satıyor!

Torku'nun sahibi Konya Şeker, 100 milyon lira bedelle 235 dönümlük arsa satıyor. ...

Konya Şeker, Soma B Termik Santrali'ni satın aldı
  • 14.01.2015 11:56

Konya Şeker, Soma B Termik Santrali'ni satın aldı

Konya Şeker, enerji atılımlarına bir yenisini daha ekledi ve Soma Termik B Santr ...

Konya Şeker plastik kampüsü yapıyor!
  • 30.04.2012 11:49

Konya Şeker plastik kampüsü yapıyor!

Konya Şeker, 33 milyon TL yatırımla 17 bin metrekarelik alan faaliyet gösterecek ...