maritbet girişmaritbet
Kahramanmaraş Belediyesi portatif otopark kiralayacak!

Kahramanmaraş Belediyesi portatif otopark kiralayacak!

Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı portatif sistem çelik konstrüksiyon katlı otoparkın yap-işlet-devret modeli ile 20 yıllığına kiralanması için ihale düzenledi

Kahramanmaraş Belediyesi Merkez Hayrullah Mahallesi'nde yap-işlet-devret modeli ile işletme hakkı kiraya verilmek üzere bir otopark yaptıracak. Kazanan firmanın 20 yıllığına işletme hakkını da alacağı ihalenin tahmini fiyatı 7 milyon 675 bin 800 lira, geçici teminatı ise 230 bin 274 lira olarak kayıtlara geçti. İhale 11 Haziran 2013 tarihinde saat 14:30'da belediye encümen salonunda yapılacak.

İhalenin teknik ayrıntıları şöyle:

PORTATİF SİSTEM ÇELİK KONSTRÜKSİYON KATLI OTOPARKIN YAP-İŞLET-DEVRETMODELİ İLE 20 YILLIĞINA KİRALANMASI İŞİ İHALE EDİLECEKTİR

Kahramanmaraş Belediye Başkanlığından:
1. Kahramanmaraş Merkez Hayrullah Mah. 252–275–276–1447 Ada ve parsellerinde kamulaştırılan arsa vasıflı taşınmaz alan üzerine; 3996 Sayılı Kanun Kapsamında “portatif sistem çelik konstrüksiyon katlı otoparkın Yap-İşlet-devret modeli ile 20 Yıllığına kiralanması işi” Kahramanmaraş Belediyesi Encümenince 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun hükümleri çerçevesinde ihale edilecektir.

2. İhale 11.06.2013 günü saat 14:30'da Belediyemiz Encümen salonunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu 35/a madde hükümleri çerçevesinde kapalı teklif usulüne göre yapılacaktır. Teklifler yıllık kira bedeli üzerinden alınacaktır. İhaleye katılacakların teklif dosyaları ile birlikte ihale tarih ve saatinde Kahramanmaraş Belediyesi Encümen Salonunda (İSMETPAŞA MAHALLESİ AZERBAYCAN BULVARI NO:25 BELEDİYE HİZMET BİNASI KAT:2 4600 MERKEZ/KAHRAMANMARAŞ) hazır bulunmaları gerekmektedir. Posta ile yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektir.

3. İhale dokümanı; mesai saatleri içerisinde 08:00–12:00 ve 13.00–17:00 saatleri arasında (İSMETPAŞA MAHALLESİ AZERBAYCAN BULVARI NO:25 BELEDİYE HİZMET BİNASI KAT:2 4600 MERKEZ/KAHRAMANMARAŞ )
Adresinde bulunan KAHRAMANMARAŞ BELEDİYESİ İHALE BİRİMİ KALEM SERVİSİ Bürosunda görebilecek ve 200,00 TL. (İki yüz Türk Lirası) karşılığı KAHRAMANMARAŞ belediye veznelerine veya (TR980001500158007292361081) IBAN no lu Vakıflar Bankası Çarşı Şubesi cari hesabına ihale dosya bedeli olarak yatırılarak ve Banka dekontu İdareye ibraz edilerek aynı adresten temin edilebilir.

4. Yap-İşlet-Devret modeli ile işletme hakkı kiraya verilecek olan Portatif Sistem Çelik Konstrüksiyon Katlı Otoparkın muhammen bedeli 7.675.800,00 TL dir.

5. Yap-İşlet-Devret modeli ile işletme hakkı kiraya verilecek olan Portatif Sistem Çelik Konstrüksiyon Katlı Otoparkın geçici teminatı 230.274,00 TL olup, geçici teminatlar nakit olarak ödenecekse ihale saatinden önce Belediyemizin Vakıflar Bankası Çarşı Şubesi (TR980001500158007292361081) IBAN nolu cari hesabına ödenecektir.

6. Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılacak olan Portatif Sistem Çelik Konstrüksiyon Katlı Otoparkın Artırıma konu olan yıllık muhammen kira bedeli 15.000 TL dir.

7. İhtilafların çözümünde Kahramanmaraş Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

8. İdare ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte yetkilidir.

9. İhaleye katılacak gerçek veya tüzel kişi veya kişilerde aşağıdaki şartlar aranır.
İsteklilerin;
a) Türkiye'de tebligat için adres beyanı vermesi. (Beyanda telefon faks var ise elektronik posta adresi bilgilerinin belirtilmesi)
a1) Gerçek kişilerin T.C kimlik numarasını, tüzel kişilerin işe vergi kimlik numarasını bildirmeleri
b) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esnaf ve Sanatkar Odası veya ilgili Meslek Odası belgesi; (aslı, noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)
b1) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkarodasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
b2) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.
c) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri; (noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)
c1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesini,
c2) Tüzel kişi olması halinde, ilgilisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlerini belirtilen son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini,
d) İstekliler adına vekâleten ihaleye katılını yorsa, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin Noter tasdikli vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin Noter tasdikli imza beyannamesi, (noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)
e) İsteklilerin ortak girişim olması halinde bu iş için ortak girişim beyannamesi vermesi.
f) Ekonomik ve mali yeterliliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:
* Muhammen bedelin 7.675.800,00 TL'nin %25'inden az olmamak üzere kullanılmamış nakit kredisini veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini yada serbest mevduatını gösterir yerli veya yabancı bankalardan alınacak banka referans mektubu) (Banka Teyit yazılı) Bu kriterler, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.
* İsteklinin ortak girişim olması halinde, istenilen asgari miktar ortaklık oranına bakılmaksızın ortaklardan biri veya birkaçı tarafından karşılanabilir.
g) İlan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden veya internet vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belgenin aslı veya Vergi Dairesinden alınan yazı aslının İdareye ibraz edilmesi.
h) İlan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan veya Sosyal Güvenlik Kurumunun internet adresi üzerinden alınacak prim borcu olmadığına dair belgenin aslı veya Kurumdan alınan yazı aslının İdareye ibraz edilmesi.
i) İhale konusu taşınmazın (PORTATİF SİSTEM ÇELİK KONSTRÜKSİYON KATLI OTOPARK YAPILACAK ALAN) yerinde görüldüğüne dair isteklinin yazılı beyan vermesi
j) Geçici teminatın yatırıldığına dair belge veya banka teminat mektubu (Limit içi-süresiz ve teyit yazılı) İsteklinin Ortak Girişim olması halinde toplam teminat miktarı ortaklık oranına bakılmaksızın ortaklardan biri veya birkaçı tarafından karşılanabilir.
k) İhale ilan tarihinden sonra belediyeye borcu olmadığına dair belge (su, ÇTV, kira, emlak, katılım payı vb.)
l) Ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı (a,b,c,d,g,h,i,j) bentlerinde belirtilen belgeleri vermek zorundadır.
m) İstekli, inşaat ruhsatını aldığı tarihten itibaren, geçici kabul yapılıncaya kadar nitelik ve sayısı idari şartnamenin 26/c maddesinde belirtilen teknik elemanları bulunduracağına dair teknik personel taahhütnamesini vermesi, (Ortak girişim halinde ortaklığı oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri tarafından imzalanmış olacaktır.)
n) İhale dokümanı satın alındığına dair belge.
o) Bahse konu işin alt yüklenicilere yaptırılması ya da yaptırılmaması halinde, isteklinin alt yüklenici bulunduracağına veya bulundurmayacağına dair taahhütname vermesi
p) İstekli firmanın 2886 sayılı yasaya göre cezalı olmadığına dair beyan yazısı.
İlgililere ilanen duyurulur.
3623/1-1

Hüseyin BELİBAĞLI/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kahramanmaraş Belediyesi portatif otopark yaptıracak
  • 07.02.2014 08:31

Kahramanmaraş Belediyesi portatif otopark yaptıracak

Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı kamulaştırılan arsa üzerine portatif sistem çe ...

Kahramanmaraş Belediyesi Üngüt’te arsa satıyor
  • 31.01.2014 11:44

Kahramanmaraş Belediyesi Üngüt’te arsa satıyor

Kahramanmaraş Belediyesi Üngüt Köyü’nde 4 bin 384 metrekare yüzölçümündeki arsay ...

Kahramanmaraş Belediyesi portatif otopark kiralayacak!
  • 29.05.2013 08:54

Kahramanmaraş Belediyesi portatif otopark kiralayacak!

Kahramanmaraş Belediye Başkanlığı portatif sistem çelik konstrüksiyon katlı otop ...