maritbet girişmaritbet
Isparta'daki büyük ihalede devler yarıştı

Isparta'daki büyük ihalede devler yarıştı

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'nda konuşlandırılacak Kara Hava Okulu'nun 199.5 milyon TL bedelli İskan Tesisleri İnşaat İhalesi'ne müteahhitlik sektörünün tanınmış 19 firması teklif verdi

Isparta'da 2004 yılında dönemin İsparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkam Eyüp Avcular ve ekibinin girişimleri sonucunda İsparta'nın gündemine giren "Ankara Etimesgut'taki Kara Havacılık Okulu'nun İsparta'da konuşlanması Projesi" daha sonra bayrağı devralan Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve yönetiminin de gayretleriyle gerçeğe dönüşüyor.


BÜYÜK İHALE YAPILDI

Kara Havacılık Okulu îskan Tesisleri İnşaat İhalesi 21 Ocak Cuma günü Ankara'da gerçekleştirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan ihalede İsparta Kara Havacılık Okulu'nun 58 farklı kalemden oluşan iskan tesisleri inşaatının muhammen bedeli 199.5 milyon TL olarak belirlendi. Pistler, lojmanlar, idari binalar, yemekhaneler, hangar binaları, karargahlar gibi birçok tesisin yapılmasını öngören iş için Türk müteahhitlik sektörünün devleri olarak bilinen 19 firma teklif verdi.
 

Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı İsparta Kara Havacılık Okulu ihalesine katılan 19 firmadan 17'si teklif verirken 2'si teşekkür mektubu gönderdi. 4 yılda tamamlanacak 100 bin m2'lik inşaat için en yüksek kırımı Galatasaray'a tahsis edilen Türk Telekom Arena'nın müteahhidi Var-Yap en düşük teklifi verdi. Muhammen bedel üzerinden yüzde 33.12 kırım yapan VarYap, evrak eksikliği nedeniyle ihaleden elendi.


İkinci en yüksek teklif sahibi firma ise yüzde 28.58 ile Baytur Koçoğlu.
Diğer firmalar ve teklifleri de şöyle oldu: Aska+Türkerler yüzde 27.41, Tepe-hYıldızlar yüzde 26.62, Ermit yüzde 26.10, Cengiz 22.96, Depar+Utay+Fema yüzde 21.26, Öztaş yüzde 20.89, Kılıç+Mustafa Ekşi 20.62, Aram-i-Sina 19.82, Kur+lntaş 18.84, YDA 18.58, Nuhoğlu 18.36, Evgan-H May+Egemen 13.68 (evrak eksikliği nedeniyle elendi), Kaya+MBD yüzde 11.79, Yenigün+Metak yüzde 1.01, Maktaş+Mutlu yüzde 0.02, Metis ve Muhlis Alper teşekkür mektubu gönderdi.


En yüksek kırımı yapan Var-Yap'ın evrak eksiliği nedeniyle ihaleden elenmesi ibreyi Baytur Koçoğlu'na yöneltti. Afyonkarahisarlı işadamı Şükrü Koçoğlu'nun sahibi olduğu Baytur Kozoğlu, Türkiye'de baraj, yol, sulama ve konut inşaatları yapan güçlü bir firma. Alt ve üstyapıya yönelik büyük işler yapan Koçoğlu, Irak'ta yeniden inşa edilecek Sağdır Eyaleti için açılan 11 milyar dolarlık ihaleyi kazanan 5 Türk firma konsorsiyumu içerisinde yer alıyor.
 

İhale süreci devam eden İsparta Kara Havacılık Okulu Projesi'nde 58 farklı kalem inşası öngörülüyor. Toplam 100 bin metkerakarelik inşaat alanında hangar binaları, yemekhane, lojman, helikopter ve uçak pistleri ile karargah binaları 4 yıl içerisinde yapılıp, Genelkurmay Başkanlığı'na teslim edilecek.

Kaynak: Muhsin TUFAU/Sabah Akdeniz

  • Etiketler:

Yorum Yaz