maritbet girişmaritbet
Hacettepe Üniversitesi tarlalarını satışa çıkardı!

Hacettepe Üniversitesi tarlalarını satışa çıkardı!

Hacettepe Üniversitesi, Ankara Çankaya’daki toplam 11 tarla ve 1 arsayı satışa çıkardığını açıkladı.

Başkent Ankara'da Çankaya ilçesinde bulunan gayrimenkullerini satışa çıkardığını açıklayan Hacettepe Üniversitesi, 6 Mayıs 2015 günü ihale düzenliyor. Lodumu Mahallesi'nde yer alan imarlı ve imarsız durumdaki tarla ve arsaların toplam fiyatı 207 milyon 111 bin 300 lira olarak belirlenirken geçici teminat bedeli ise 6 milyon 213 bin 340 lira olarak kayıtlara geçti.  

DOP olarak kullanılacak!

Tevhid ve ifraz işlemi neticesinde 62 bin 761 metrekare yüzölçümlü arsa vasıflı 11 parsel ve düzenleme ortaklık payı (DOP) olarak kullanılmak üzere bir parselde bulunan hissenin 6 bin 821 metrekarelik kısmı kapalı teklif usulü ile ihale edilecek. 

İhale, 6 Mayıs 2015 günü saat 10.00'da Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'nda gerçekleştirilecek olan ihale peşin para (TL) karşılığında düzenlenecek. 

DOP nedir? 

Düzenleme ortaklık payı olarak karşımıza çıkan DOP, düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan yol, meydan, park, yeşil saha, genel otopark gibi umumi hizmetlere ayrılan ve tescile tabi olmayan alanlar ile MEB'e bağlı ilk ve orta öğrenim kurumları, ibadet yeri, karakol yerleri ve ilgili tesisler için kullanılmak üzere, düzenleme dolayısıyla meydana gelen değer artışları karşılığında, düzenlemeye tabi tutulan arazi ve arsaların, düzenlemeden önceki yüzöl­çümlerinden %40 kadar düşülebilen miktar ve/veya zorunlu hallerde malikin muvafakati ile tespit edilen karşılığı bedeldir.
   
Ayrıntılar için tıklayın!

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hacettepe Üniversitesi tarlalarını satışa çıkardı!
  • 24.04.2015 14:04

Hacettepe Üniversitesi tarlalarını satışa çıkardı!

Hacettepe Üniversitesi, Ankara Çankaya’daki toplam 11 tarla ve 1 arsayı satışa ç ...