maritbet girişmaritbet
Eskişehir Belediyesi’nden 15 yıllığına gayrimenkul ihalesi!

Eskişehir Belediyesi’nden 15 yıllığına gayrimenkul ihalesi!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki arsasının üzerinde yer alan binanın restore edilerek 15 yıllığına işletilmesi için ihale açtı

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Cumhuriyet Mahallesi'ndeki binanın restorasyonu yapılarak 15 yıl süre ile işletilecek. İhale 21 Eylül 2012 Cuma günü saat 16:00'da encümen salonunda yapılırken ihaleye söz konusu olan tahmini asgari gayrisafi hasılat tutarı (yıllık) 1 milyon 363 bin 134 lira, geçici teminatta 50 bin 940 lira olarak kayıtlara geçti.
 
Ayrıntılar şöyle:
 
CUMHURİYET MAHALLESİ 626 ADA, 1 SAYILI PARSELDEKİ TAŞINMAZIN RESTORASYONUNUN YAPILARAK 15 YIL SÜRE İLE İŞLETİLMESİ İŞİ İHALE EDİLECEKTİR
 
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığından:
 
1. Büyükşehir Belediyemize ait Cumhuriyet Mah. 626 ada, 1 sayılı parseldeki taşınmazın restorasyonunun yapılarak 15 yıl süre ile işletilmesi işi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37 ve müteakip maddeleri hükümlerine göre Kapalı Teklif Usulüyle ihale edilecektir.
 
2. İdari Şartname hükümlerine göre yapılacak olan ihale, , eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulunun 12.11.1982 tarih ve A-4022 sayılı kararı ile korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenmiş ve restitüsyonprojesi, restorasyon projesi ile detayları, Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 27.03.2012 tarih ve 408 sayılı kararı ile uygun bulunan projeye göre, Cumhuriyet Mah. 626 ada, 1 sayılı parseldeki taşınmazın restorasyonunun yapılarak 15 yıl işletilmesi işidir.
 
3. İrtifak Hakkının süresi, yapım (1 yıl) ve işletme(14 yıl) süreleri toplamı olarak 15 yıldır.
 
4. İhale 21/09/2012 Cuma günü saat 16:00'da Belediyemiz Encümen Salonunda yapılacaktır.
 
5. İhaleye ilişkin İdari Şartname ile ekleri ihale tarihine kadar mesai saati içerisinde Satın Alma Dairesi Başkanlığında ücretsiz olarak görülebilir veya KDV dâhil 1.000,00- TL bedelle makbuz karşılığında aynı adresten temin edilebilir. İhaleye teklif verecek olanların İdari Şartname ve eklerini satın almaları zorunludur.
 
6. İsteklilerin işin fizibilitesine esas olmak üzere talep edecekleri bilgiler, İdarece mevcut imkânlar ölçüsünde temin edilecektir.
 
7. İhaleye katılabilmeleri için isteklilerin, ihale tarih ve saatine kadar aşağıda yazılı belgeleri sıra numaralı alındı karşılığında Belediyemiz İhale Komisyonu Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir:
a) İdari şartname ekindeki örneğe uygun olarak hazırlanıp imzalanmış Teklif Mektubu,
b) Geçici Teminat Mektubu veya Geçici Teminat alındı belgesi,
c) İkametgâh ilmühaberi,
d) 2012 yılı Ticaret ve/veya Sanayi Odası belgesi,
e) İmza sirküleri,
f) İstekli adına vekâleten ihaleye iştirak ediliyorsa; istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri,
g) İsteklilerin ortak girişim olması halinde İdari Şartnameye ekli örneğine uygun Ortak Girişim Beyannamesi ile bu beyannameye aykırı hiçbir hüküm içermeyen ve ortaklarca imzalı olan Ortaklık Sözleşmesi,
h) İdareden alınacak dosya satın alındı makbuzu,
i) İdarece verilecek olan ve İsteklilerce Tesis alanının görülüp incelendiğini gösteren yazı,
j) İşin yatırım ve işletme dönemlerini kapsayan ekonomik ve mali fizibilite raporu,
k) Örneği İdari Şartnameye ekli Şirket Kurma Taahhütnamesi,
l) Tahmini bedelin en az %50'si kadar kullanılmamış nakit kredisi ve ayrıca %10'undan az olmamak üzere de kullanılmamış mektup kredisi olduğunu gösterir genel müdürlük teyitli banka referans mektubu
m) İhale tarihinden önceki 5 yıl içinde yurtiçi veya yurt dışında en az bir turistik tesisi veya benzeri bir tesisi kurduklarını ya da benzeri bir tesisi en az bir yıl süreyle işlettikleri, işlettirdikleri, işletilir halde teslim ettiklerini kanıtlayan belgeleri, (Gerçek kişi isteklilerin kendilerinin, tüzel kişi isteklilerin ise ortaklarından en az birinin yukarıdaki iş tecrübelerini tevsik eden belgeleri sunması yeterlidir.)
n) İhalenin yapıldığı yıldan önceki üç yıla ait tasdikli bilanço ve gelir tablolarını,
 
8. Yurtdışındaki kurum, kuruluş ve idarelerden alınan belgelerin ilgili ülkedeki Türk Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğunca onaylanmış olması gerekir.
 
9. 2886 sayılı Kanunun 6 ncı maddesinde sayılanlar ile İdari Şartnamenin 10 uncu Maddesinde belirtilen şartları taşımayan ve/veya belgeleri teslim etmeyenler ya da eksik teslim edenler doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar.
 
10. İhale konusu tahmini Asgari Gayrisafi Hasılat Tutarı (yıllık) 1.363.134,00-TL/yıl Türk Lirasıdır.
 
11. Bu işin Geçici Teminatı 50.940,00-TL'dır. Sadece tedavüldeki Türk Parası ve 2886 sayılı Kanunun 27 nci maddesine uygun olarak düzenlenmiş Banka teminat mektupları ile Devlet tahvilleri ve Hazine kefaletini haiz tahviller Geçici Teminat olarak kabul edilecektir.
 
12. İhaleye katılabilmek için istekliler tekliflerini en geç ihale tarih ve saatine kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Yazı İşleri Şube Müdürlüğüne verebilecekleri gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderebilirler. Telgraf veya faksla yahut sanal ortamda ya da CD ortamında yapılacak başvurular dikkate alınmayacak, postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.
 
13. Başvuru dosyası idareye teslim edildikten sonra, son müracaat tarihinden önce dahi olsa, dosya içerisindeki herhangi bir evrakın değiştirilmesi veya eksik evrakın tamamlanması yönünde yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacaktır.
 
14. Belgeleri eksik olan isteklilerin teklifleri açılmadan iade edilecektir.
 
15. İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
 
16. İşbu İlan ile İş'e ait İdari Şartname ve eki ihale dokümanları arasında çelişki bulunması halinde, İdari Şartname hükümleri geçerli olacaktır.
İlân olunur.
 
7137/1-1
 
Hüseyin BELİBAĞLI/emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aydın'da yapım karşılığı uzun süreli kiralama ihalesi yapılacak!
  • 28.08.2018 11:04

Aydın'da yapım karşılığı uzun süreli kiralama ihalesi yapılacak!

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, Nazilli İlçesi'nde bulunan taşınmazla ...

Trabzon'da 4.9 milyon liralık arsa ihale edilecek!
  • 16.08.2018 09:06

Trabzon'da 4.9 milyon liralık arsa ihale edilecek!

Beşikdüzü Belediye Başkanlığı tarafından, Cumhuriyet mahallesi, Sahil mevkiinde ...

Erbaa’da 7 milyon liraya arsa satılacak!
  • 23.06.2017 11:06

Erbaa’da 7 milyon liraya arsa satılacak!

Tokat’a Erbaa’ya bağlı Cumhuriyet mahallesinde bulunan arsa ihale yoluyla satışa ...

Sultangazi'de kentsel dönüşüm başlıyor
  • 17.03.2017 08:22

Sultangazi'de kentsel dönüşüm başlıyor

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde yer alan 3 mahallede kentsel dönüşüm ve gelişim ...

Sultangazi'nin o mahallesini rahatlatan karar!
  • 25.11.2015 14:14

Sultangazi'nin o mahallesini rahatlatan karar!

İstanbul'un Sultangazi ilçesinin en çok yeşil alanı bulunan Cumhuriyet Mahallesi ...

Türk Telekom Aydın Müdürlüğü ekipleri, inşaattaki telefon direğini kaldırdı
  • 16.01.2014 10:11

Türk Telekom Aydın Müdürlüğü ekipleri, inşaattaki telefon direğini kaldırdı

Aydın İncirliova ilçesinde inşaatın balkon duvarları içerisinde kalan telefon di ...