maritbet girişmaritbet
Büyükçekmece'yi karıştıran proje başlıyor!

Büyükçekmece'yi karıştıran proje başlıyor!

Daha önce halk ile belediyesinin arasını açan arsa ihaleye çıktı. 30 bin metrekare alanda otel ve rezidans yapılacak.

Geçtiğimiz günlerde uzun süre gündem olan Albatros arsasında rezidans ve otel projesi için düğmeye basıldı. Büyükçekmece Belediyesi, deniz kenarındaki 29 bin 347 metrekare arsa üzerinde inşaat yaptıracak. Tahmini bedeli 172 milyon lira olan ihalede geçici teminat bedeli 5 milyon 160 bin lira olarak belirlendi.

Bölge halkı birbirine düştü

Bu arsa daha önce belediye ile bölge halkının arasını açmıştı. Halk ve STK'lar arsanın yeşil alan olarak kalmasını isterken belediye otel ve rezidans yapacağını açıklamıştı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün “30 bin metrekare alanda otel, rezidans ve yeme-içme alanları yapacağız. 10 bin metrekare alandan sonra kalan bölümü sahille birleştirip 190 bin metrekare yeşil alan yapacağız” açıklamasında bulunmuştu.

Kesintisiz manzarada fiyatlar uçar

Atatürk Mahallesi sınırlarında inşa edilen proje yatay bir arsa üzerinde hayata geçirilecek. Önünde herhangi bir yapılaşma olmaması nedeniyle kesintisiz deniz manzarasına sahip olacak olan projenin çevresinde konut ağırlıklı bir stok mevcut. Söz konusu proje için ihale, 11 Şubat 2016 günü saat 10.00'da Büyükçekmece Belediyesi'nde gerçekleştirilecek. 

Yorum

30 bin metrekarelik arsa üzerinde inşa edilecek olan projenin rezidans bölümünde rakamlar yüksek olacaktır. Bunun en önemli nedeni kesintisiz bir deniz manzarasının olması. Bununla birlikte bölgede yapılan kamu yatırımları ve yapılaşma sürecinin hızla ilerlemesi, rakamların üst seviyelerde olmasına neden olacak bir diğer etken olarak gözüküyor.

İhalenin ayrıntıları için tıklayın!

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Büyükçekmece'yi karıştıran proje başlıyor!
  • 27.01.2016 10:32

Büyükçekmece'yi karıştıran proje başlıyor!

Daha önce halk ile belediyesinin arasını açan arsa ihaleye çıktı. 30 bin metreka ...

Büyükçekmece’de satılık sanayi imarlı arsa! 3.5 milyon liraya!
  • 17.07.2012 09:27

Büyükçekmece’de satılık sanayi imarlı arsa! 3.5 milyon liraya!

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı mülkiyeti belediyeye ait Büyükçekmece Tepecik ...