maritbet girişmaritbet
Antalya Kent Müzesi için ihale zamanı!

Antalya Kent Müzesi için ihale zamanı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Kent Müzesi projesi için 26 Nisan Çarşamba günü ihaleye çıkıyor.

Antalya Kent Konseyi işbirliğinde yürütülen, Antalya'ya ve turizme canlılık kazandıracak Kent Müzesi Projesi, yıkımı yapılan eski Atatürk Stadyumu, Kapalı Spor Salonu, tarihi Büyükşehir Belediye Binası, Fen İşleri, Çevre Sağlığı binaları, Karaalioğlu Parkı ve Bülent Ecevit Kültür Merkezi'ni kapsıyor. 

Yeni bir yaşam alanı 

Karaalioğlu Parkı, Kent Müzesi Kompleksi ve Çevresi Düzenlemesi İhalesi ile toplam 73 bin 800 metrekarelik alanda düzenleme yapılacak. Büyükşehir Belediyesi'nin, proje kapsamında birinci derece doğal sit alanı içerisinde kalan Karaalioğlu Parkı, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Alanı ve yıkılan Atatürk Stadyumu alanında gerçekleştirileceği düzenleme ile Antalya yeni bir yaşam alanı kazanacak. 

antalya kent müzesi

Eski stadyuma park 

Eski Atatürk Stadyumu'nun bulunduğu yaklaşık 31 bin 500 metrekarelik alanın neredeyse tamamı yeşil alan ve meydan düzenlemesi olarak Karaalioğlu Parkı ile bütünleştirilecek. Antalya'nın spor kültüründe büyük pay sahibi olan Antalya Atatürk Stadyumu'nun kent hafızasındaki yerini sürdürmek amacıyla, yıkılan stadyumun efsaneleşen açık tribünü, yapısının izlerine sadık kalınarak, geçmiştekine benzer şekilde ancak daha düşük kapasiteli olarak yeniden inşa edilecek. 900 kişi kapasiteli olacak yeni tribünle seyir alanı oluşturulurken, spor kültürü de yaşatılmaya devam edilecek. 

Üstü meydan altı otopark 

Atatürk Stadyumu yanındaki açık otopark olarak kullanılan alan, yeni projede meydan olarak düzenlenirken, otopark da yer altına alınıyor. Meydanın altında turist otobüsleri için yaklaşık 20 araçlık bir otobüs parkı, sergi ve karşılama holü, ziyaretçilere hizmet edecek servis birimleri ile 220 araç kapasiteli 3 katlı otopark yer alıyor. Meydan düzenlemesinde ise yürüyüş yolları, gölgelikler, oturma gruplarıyla birlikte kafeteryalar da yer alacak. 

antalya kent müzesi

Ağaçlar korunacak 

Büyükşehir Belediyesi eski hizmet birimlerinin bulunduğu 42 bin 300 metrekarelik alan içindeki tüm prefabrik yapılar yıkılacak. Proje alanındaki yer alan mevcut ağaçların tümü korunurken, yeni ağaçlandırma çalışmalarıyla da yeşil bir doku oluşturulacak. Belediye Başkanlık Binası, Fen İşleri ve Çevre Sağlığı binaları kültür sembolü olarak korunacak. Bu yapılar Kapalı spor salonu ile birlikte müze ve sergi salonu işlevi görecek. 

Çok önemli proje 

Kentlilik bilinci oluşması, kent kültürünün gelecek nesillere aktarılması için büyük bir önem taşıyan Antalya Kent Müzesi Projesi'nde 1930'lu yılların mirası, Antalya şehir tarihi Büyükşehir Belediye Binası, Antalya'nın kültürel mirası Karaalioğlu Parkı ile yıkılan Atatürk Stadı alanı, Kapalı Spor Salonu açık Kent Müzesi inşaat alanını oluşturuyor. Bu yapılarda Karain'den Günümüze Antalya ve Antalyalılar, Çağlar Boyunca Aile ve Evlilik, Antalya'da Mutfak Kültürü, Antalya'nın Doğası, Antalya'nın Yönetimi ve Belediye temalı sergiler yer alacak. Restorasyonu devam eden tarihi Hıdırlık Kulesi Kent Müzesi'nin önemli bir mekanı olacak. 

Buluşma noktası olacak 

Antalya'da yaşam kalitesinin yükselmesine, geçmişle geleceğin bir bütün olarak algılanmasına vesile olacak Kent Müzesi, AVM zamanda bir buluşma noktası, bir iletişim, eğitim ve kültür merkezi haline dönüşecek. Antalya Kent Müzesi sadece sürekli ve geçici sergileriyle değil, yayınları, konferansları, konserleri, kursları, gezileri, yerel yemekler sunacak lokantası, yörenin halk sanatı ürünlerini ve başlıca tarihi eserlerinin replikalarının yer alacağı hediyelik eşya mağazalarıyla da zengin bir yelpaze sunacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya'da deprem master planı çalıştayı düzenlendi
  • 11.08.2022 16:31

Antalya'da deprem master planı çalıştayı düzenlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesince kentin deprem master planı hazırlıkları kapsamı ...

Cumhurbaşkanı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni binasını açtı!
  • 25.03.2017 16:15

Cumhurbaşkanı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni binasını açtı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizme ...

Güneş enerji sistemiyle 80 bin TL ek gelir sağlandı
  • 15.09.2020 08:00

Güneş enerji sistemiyle 80 bin TL ek gelir sağlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, güneş enerji sistemi Ekim 2019’dan bu yana 80 bin ...

Muğla'da turizm Karavan Park projesiyle canlanacak
  • 13.09.2020 09:45

Muğla'da turizm Karavan Park projesiyle canlanacak

MÜSİAD'ın Karavan Park projesiyle Muğla’nın karavan turizminin gelişmesi amaçlan ...

 Antalya, çevreci otopark için gün sayıyor!
  • 15.01.2019 14:56

Antalya, çevreci otopark için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Projesi kapsamında Cumhuriyet Mahalle ...

Antalya Kepez'de kentsel dönüşüm başlıyor!
  • 30.11.2018 09:27

Antalya Kepez'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan arsa kentsel dönüşüm projesi ...