maritbet girişmaritbet
Zorlu Center'daki Işık Light Festival başladı

Zorlu Center'daki Işık Light Festival başladı

Dünyanın farklı şehirlerinde birçok kişi tarafından ziyaret edilen Istanbul Light Festival farklı şovlarla Zorlu Center'da başladı.

Zorlu Center'da gerçekleştirilen açılışa katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İstanbul'un görselliğini oluşturmak için, en önemli şeyin kültür ve sanat olduğunu belirterek, "Beşiktaş'tan İstanbul'a İstanbul'dan Türkiye'ye vermemiz gereken çok mesaj var. İşte bunun için kültür ve sanatın farklı farklı yorumlarını Beşiktaş'tan aktarmak için en önemli aracın festivaller olduğuna inandık" dedi.

"İstanbul Beşiktaş, Beşiktaş İstanbul'un kalbi" şeklinde bir sloganları olduğunun altını çizen Hazinedar, "Beşiktaş'tan vereceğimiz en güçlü mesaj festivallerdi. Beşiktaş'ı festivaller şehri yapacağız diye yola çıktık" ifadelerini kullandı.

Zorlu Center ışık festivali

Zorlu Center'daki Istanbul Light Festival'de renkli şovlar gerçekleştirildi.

Zorlu Gayrimenkul Grubu Başkanı Mesut Pektaş, bir ilke daha imza attıklarını dile getirerek, "Işık Festivalleri, dünyaya baktığımızda genel olarak, yerel yönetimlerin ev sahipliğinde gerçekleştirilen güzel aktiviteler ve etkinliklerdir. Aynı zamanda, şehirlerin marka değerini yükseltmek üzere, şehirlerin uluslararası turizmden aldığı payları yükseltmek üzere yapılan gayretlerdir" diye konuştu.

Türkiye'ye en iyileri katmaya gayret ettiklerini söyleyen Pektaş, bu yıl ilki gerçekleştiririlen festivali, diğer belediyelerin katılımı ya da ev sahipliğiyle şehrin tamamına yayacak şekilde devam etmeyi düşündüklerini kaydetti.

ışık gösterisi

Mendez: "İstanbul'daki ilk ışık festivali"

Festival Küratörü, UCLA Üniversitesi Media Art Bölüm Başkanı Rebeca Mendez de festivalin birden fazla duyuya hitap ettiğine vurgu yaparak, şunları aktardı:
"İlham veren uluslararası boyutu, simgesel görünüşü, sanatsal, sosyal ve interaktif içerikleriyle, dünyanın en önemli etkinliklerinden ilham alınan İstanbul Light Festival Zorlu Center'ı gerçekleştiriyor olmaktan olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu, İstanbul'daki ilk Işık festivali olacak. Amerika, Avusturalya, Venezuella, İtalya, Finlandiya, Japonya, İsrail, Fransa, Lübnan gibi dünyanın pek çok yerinden gelen 22 sanatçı 23 eseriyle yer alacak."

ışık festival

Festival Direktörü Murat Patavi ise ışık festivallerinin, sanatın topluma ulaşması adına en yakın nokta olduğuna dikkat çekerek, "İstanbul için bir ilki gerçekleştiriyoruz. Sanatın belki de en saf hali olan ışığı bize anlatmak için dünyanın dört bir yanından sanatçılar İstanbul'a geldi. Bu 17 gün boyunca, ışığın farklı anlatılış biçimlerine tanık olacağız ve bir kez daha ışığa hayran kalacağız" diye konuştu.

Işık enstalasyonları, interaktif ışık şovları, performanslar ve atölye çalışmalarının yapılacağı festival, 2,2 milyon dolara mal oldu. 

Açılışta, üç kadından oluşan performans grubu WIFE, çeşitli nesnelerin üzerine yansıttıkları animasyonlar ve giydikleri farklı kostümlerle izleyenlere teatral bir şov sergiledi.

Eserler, 29 Kasıma kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!
  • 20.07.2022 16:37

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!

Zorlu Center Levazım Girişi’ndeki alanda sergilenmeye başlanan ve Togg’un gelece ...

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı
  • 14.12.2021 16:44

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı

Zorlu Center, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlı ...

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı
  • 05.04.2014 15:35

Zorlu Center'daki Apple Store açıldı

Apple'ın Türkiye'deki ilk mağazası Zorlu Center'da açıldı. Açılıştan çok özel ka ...

Zorlu Center'ın helikopter görüntüsü yayında!
  • 19.11.2012 17:08

Zorlu Center'ın helikopter görüntüsü yayında!

Boğaz manzarasına sahip Zorlu Center'ın son durumunu emlaktasondakika.com olarak ...