maritbet girişmaritbet
Zonguldak’taki en son maden kazası yürekleri hoplattı! 9 işçi...

Zonguldak’taki en son maden kazası yürekleri hoplattı! 9 işçi...

Zonguldak'ta özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte, 9 kişinin mahsur kaldığı bildirildi

Zonguldak'ın Dilaver Mahallesi'ndeki özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte 9 kişi mahsur kaldı. 9 işçinin de sağ olduğu ve 3 saatlik çalışmayla ocaktan kurtarılmalarının beklendiği belirtildi.

Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dilaver Mahallesi'ndeki özel bir maden ocağında henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldiğini söyledi. Olayda 9 kişinin mahsur kaldığını belirten Güngör, bölgeye sevk edilen ekiplerin kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

"Sorumlu mühendis konuyu gizlemiş"

Zonguldak Valisi Ali Kaban,  Dilaver Mahallesi'ndeki özel bir maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili,  "Göçük saat  03.00 sıralarında olmuş ancak maden ocağının sorumlu mühendisi konuyu gizlemiş" dedi. Kaban,  göçüğün gizlenmesinden dolayı olaydan geç haberdar olduklarını söyledi.

9 işi de sağ

Vali Kaban, özel kömür ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 9 işçinin de sağ olduğunu ve 3 saatlik bir çalışmayla ocaktan kurtarılmalarının beklendiğini söyledi. Kaban, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin kurtarma çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Göçüğün tarama faaliyetleri sırasında meydana geldiğini ve 20 metre olduğunu anlatan Kaban, "Mahsur kalan 9 işçi de sağ, 3 saate kadar kurtarılması bekleniyor. İşçilerle görüşülüyor, kurtarma ekipleri temas halinde.  Yaralı da yok. Kurtarma ekiplerindeki mühendisler, '3 saat sonra işçilere ulaşacaklarını' belirtiyor" ifadesini kullandı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş da göçüğün özel maden ocağının giriş kısmında olduğunu, kurtarma çalışmalarının hızlı şekilde devam ettiğini söyledi. Alabaş, havalandırma boruları vasıtasıyla işçilerle iletişim kurulduğu bilgisinin kendilerine verildiğini kaydetti.

Göçükte mahsur kalan işçilerin, Yüksel Günbel,  Ayhan Günbel, Cüneyt Karagünlü, Muhammet Kilitçi, Mustafa Pazarbaşı, Murtaza Pazarcık, Taner Tutal,  Müslüm Bayraklı ve Ferhat Mangır olduğu öğrenildi.
AA

Yorum Yaz