maritbet girişmaritbet
Yüksek kiralar nedeniyle minibüsü mobil yerine çevirdi

Yüksek kiralar nedeniyle minibüsü mobil yerine çevirdi

İstanbul ve Edirne'de uzun süre esnaflık yapan Seracettin Erdem, yüksek dükkan kiraları nedeniyle minibüsünü mobil dükkana çevirdi.

Büyük şehirlerde uzun yıllar esnaflık yapan Erdem yükselen iş yeri kiralarına fazla dayanamayarek bir minibüs satın almaya karar verdi. Minibüsünü "mobil iş yerine" çevirdiğini anlatan Erdem, aracında, çaydanlık ve tencere tamirinden kalay işlemlerine, bıçak bilemeden ayakkabı onarımına kadar birçok farklı alanda vatandaşlara mobil hizmet verdiğini kaydetti.

Erdem, "basit usul" ile vergi verdiğini dile getirerek, "Uzun süre kendi iş yerimde yaptım bu işleri ama artan kiralara dayanamaz oldum. Ben de gidip bir minibüs almaya karar verdim. Kısa sürede bu aracı mobil iş yerine çevirdim. Daha sonra Edirne'den çıkıp Trakya ve Marmara'yı gezmeye başladım. Birçok insan tanıdım. Güzel dostluklarımız da oldu bu sürede. Önce ne yaptığımız anlayamadı tabii insanlar ama kendilerine bu hikayeyi anlattığımda gerçekten beni çok takdir ettiler." dedi.

AYNI ANDA ÜÇ MESLEĞİ İCRA EDİYOR

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine gelip burada aynı anda üç mesleği icra ettiğini belirten Erdem, şöyle konuştu:

"Aracımla her yere gidebildiğim için kira derdim yok. Köylere, kasabalara bile gidebiliyordum. Ayakkabı tamiri yapıyorum. Çaydanlık ve tencerelerin kopan kısımlarını onarıyorum. Ayrıca parlatma olarak bilinen kalaycılık yapmasını da biliyorum. Bıçak bileme dahil birçok farklı alanda hizmet veriyorum. Tabii bunları yaparken bana elektrik lazım oluyor. Elektriğimi ise araca monte ettiğim jeneratörden sağlıyorum."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yüksek kiralar nedeniyle minibüsü mobil yerine çevirdi
  • 11.10.2016 08:45

Yüksek kiralar nedeniyle minibüsü mobil yerine çevirdi

İstanbul ve Edirne'de uzun süre esnaflık yapan Seracettin Erdem, yüksek dükkan k ...