maritbet girişmaritbet
Yırca'ya termik santral için 4 binden fazla imza!

Yırca'ya termik santral için 4 binden fazla imza!

Manisa'nın Yırca sakinleri, termik santral yapılması için topladıkları 4 binden fazla imzayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'a iletti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, termik santral yapılması için topladıkları 4 binden fazla imzayı getiren Manisa'nın Soma ilçesi Yırca mahallesi sakinlerini kabul etti. 

Yıldız, Bakanlıktaki kabulde, doğalgaza olan bağımlılığı azaltmak istediklerini belirtti.

İktidara geldikleri dönemde 92 milyon olan zeytin ağacı sayısını 170 milyona çıkardıklarını ifade eden Yıldız, "Zeytin ağacı azalsın biz de santral yapalım diye bir fikrimiz yok. Biz ne zeytin ağacından ne de santralden vazgeçeriz.  Türkiye'nin eğer bir yerli kaynağı varsa, kömürü, rüzgarı, güneşi, suyu varsa ve biz bunlardan elektrik elde etmeyeceksek nereden elektrik elde edeceğiz. Her üretmediğimiz kömürü doğalgazdan almak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Yırca mahallesi sakinlerini temsilen konuşan Ethem Balcı da santralin yapılması planlanan bölgede arazisi bulunanlardan 130, Soma'dan da 4 bin imza topladıklarını söyledi. İmzaları, Bakan Yıldız'a teslim eden Balcı, şöyle konuştu:

"Bizler, Yırca köyünün mağdurlarıyız. Arazilerimiz istimlak edildi, ağaçlarımız kesildi. Biz bundan şikayetçi olmadık. İlgili firma, kamunun bize vermiş olduğu paranın yüzde 60 fazlasını taahhüt etti. Sürmekte olan dava nedeniyle, ne odunlarımızı alabiliyoruz, ne tarlalarımıza girebiliyoruz. Soma'da 3 bin kişinin çalışacağı bir yatırımın yapılması için köylülerimizle birlikte huzurunuza geldik.

yırca köylüleri
Köylüler Yırca'da yapılması planlanan termik santral için eylem düzenlemişlerdi.

Dışarıdan gelen Green Peace üyeleri, doğalgaz lobisi ve bazı muhalefet vekillerinin de kışkırtmasıyla bizler mağduruz. Bağıranların bir ağacı yok, bir karış toprağı yok."

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de konuyu istismar edenlerin, Yırca sakinlerinin taleplerini engellemeye çalıştığını belirterek, "Santralin yapım sürecinde zeytin ağaçlarının kesimi bahane edilerek santralin yapımına engel olunmaya çalışıldı. Tapusu kendisinde olan, malı mülkü olan hemşehrilerimiz, bu santralin burada yapılmasına, özellikle evlatlarının iş sahibi olması ve mahallelerinin, ilçeleri Soma'nın ve illeri Manisa'nın gelişmesi adına olumlu baktılar" şeklinde konuştu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yırca'ya termik santral için 4 binden fazla imza!
  • 19.03.2015 11:54

Yırca'ya termik santral için 4 binden fazla imza!

Manisa'nın Yırca sakinleri, termik santral yapılması için topladıkları 4 binden ...