maritbet girişmaritbet
Yenikapı-Sefaköy metrosu geliyor!

Yenikapı-Sefaköy metrosu geliyor!

Deniz otobüsü, metrobüs, lastik tekerlekli toplu taşıma araçlarıyla entegre olacak olan metro 13,9 kilometre uzunluğa sahip olacak.

İBB, raylı sistem projelerine yenisini eklemeye hazırlanıyor. Yenikapı ile Sefaköy arasında çalışacak olan proje sayesinde her gün binlerce insanın taşınması hedefleniyor. Bu doğrultuda trafikteki araç sayısının azalacağı da öngörülüyor.

Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerinden geçecek olan Yenikapı-Sefaköy metrosu metrobüs, deniz otobüsü ve 5 ayrı hatla entegre olacak.

Projenin ilk durağı olan Yenikapı, lastik tekerlekli toplu taşıma araçları, Marmaray, deniz otobüsü ve havalimanı metrosuyla entegre olacak. Hat üzerinde bir diğer önemli istasyon ise Bakırköy. Yenikağı-Sefaköy metrosu, Bakırköy'de İDO-Kirazlı metrosu, Yenikapı-Havalimanı metrosu, Söğütlüçeşme-Tüyap metrobüs hattıyla entegre hale gelecek.

Toplamda 13,95 kilometre uzunluğa sahip olacak olan Yenikapı-Sefaköy metrosu Sefaköy, Çobançeşme, Siyavuşpaşa, Adnan Kahveci, Bakırköy, Osmaniye, Zeytinburnu, Kocamustafapaşa, Yenikapı istasyonlarından oluşacak.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yenikapı-Sefaköy metrosu geliyor!
  • 24.08.2015 17:02

Yenikapı-Sefaköy metrosu geliyor!

Deniz otobüsü, metrobüs, lastik tekerlekli toplu taşıma araçlarıyla entegre olac ...