maritbet girişmaritbet
Yeni yüksek hızlı trenler geliyor!

Yeni yüksek hızlı trenler geliyor!

Erzincan-Erzurum-Kars, Eskişehir-Antalya, Antalya-Kayseri ve Kırıkkale-Samsun arasında hızlı tren hattı için çalışmalar başlıyor.

Türkiye'nin dört bir yanına yeni hızlı trenler geliyor. Birçok şehri ilgilendiren çalışmalar hızlanacak. Kesin proje aşamasına geçilecek hatlardan en önemlileri arasında Erzincan-Erzurum-Kars hızlı treni bulunuyor. Kars- Bakü-Tiflis demiryolu hattına bağlanması beklenen proje ile 710 kilometre demiryolu ağı örülecek. Diğer bir kesin proje çalışmasına ise Eskişehir'den başlanacak.

Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Antalya hattı faaliyete geçtiği zaman turizm açısından stratejik bir hızlı tren hattına kavuşulmuş olunacak. Bu hatla Türkiye'nin en büyük turizm şehirlerinden Antalya; İstanbul ve Bursa'ya da bağlanmış olacak. 423 kilometre uzunluğunda olacak hatta trenler, maksimum 250 kilometre hızda gidecek.

 

Proje için 9 milyar 180 milyon liranın ayrıldığı belirtiliyor. 2014 yılında proje için ÇED onayı alınan Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren hattı için de proje çalışmalarına başlanılıyor. Proje için 5 milyar lira kaynak ayrıldığı belirtiliyor.

 

Karadeniz Bölgesi'nde de Kırıkkale-Çorum-Samsun hattında kesin proje çalışmalarının bu yıl başlaması hedefleniyor. Hattın 279 kilometre uzunluğunda olacağı belirtilirken, mühendislik ve uygulama projesi konusunda 10 milyar liralık bütçe ayrıldığı belirtildi. Hem ticarete hem de ihracatta kolaylık sağlayacak projenin yapımına 5 milyar liranın üstünde para harcanacağı belirtiliyor. Yerköy-Aksaray-Ulukışla ve Yerköy-Kayseri Yüksek Hızlı Tren projelerinde ise proje çalışmalarına bu yıl içinde başlanılıyor. Her iki hat için toplam 12 milyar TL ayrıldığı öğrenildi.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Malatya'da korkutan iki deprem!
  • 09.07.2020 09:36

Malatya'da korkutan iki deprem!

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4.4 ve 3.9 büyüklüğünde iki deprem meydana geld ...

Bakan Özhaseki, Kayseri'nin ulaşım projelerini değerlendirdi
  • 10.01.2018 17:38

Bakan Özhaseki, Kayseri'nin ulaşım projelerini değerlendirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’nin ulaşım projeleri ile il ...

Yeni yüksek hızlı trenler geliyor!
  • 07.04.2015 09:42

Yeni yüksek hızlı trenler geliyor!

Erzincan-Erzurum-Kars, Eskişehir-Antalya, Antalya-Kayseri ve Kırıkkale-Samsun ar ...

Banliyo seferlerinin başlatılması 2015'e kaldı!
  • 22.10.2014 08:58

Banliyo seferlerinin başlatılması 2015'e kaldı!

YHT projesi çalışmalarının başlatıldığı 2011 yılının başında demiryolunun ulaşım ...