maritbet girişmaritbet
Yeni dönemde semtlerde Sağlıklı Yaşam Merkezleri inşa edilecek

Yeni dönemde semtlerde Sağlıklı Yaşam Merkezleri inşa edilecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'nın Başpınar ve Feridun Çelik Aile Sağlığı Merkezleri'nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Akdağ, sağlıkta Dönüşüm Programı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla geçtiğini ve bu sürecin 14 yılı bulduğunu ifade etti. Bu süre içinde çok başarılı çalışmalara imza atıldığının altını çizen Akdağ, şunları kaydetti:

"Vatandaşın gözünden bakıldığında ihtiyacın 112 çevrildiğinde ambulansın kapınızın önüne en kısa sürede gelmesi ve gerekli merkeze götürmektir. Şükürler olsun ki bunu başarıyoruz. Bunu Ankara'nın ilçelerinde de, Gaziantep'te de, Erzurum'da da yapıyoruz, her noktada yapabiliyoruz. Başka, eve yakın bir yerde aile doktoruna ihtiyaç olur. Gebe takibi yapılsın, bebeklere bakılsın, gündelik hastalıklar için tedavi verilsin ya da sürekli bir hastalığımız varsa takibimiz yapılsın ve ilaçlarımız yazılsın. Bu, herkesin hayatını kolaylaştıran bir hizmet. Onun için aile hekimliğini kurduk. Bu nedenle Türkiye'de 79 milyon kişinin her birinin bir aile doktoru var. 2017-2018 yıllarında, mütevazi görünen ama bize göre çok önemli hizmetler veren bu aile sağlığı merkezlerinde aşılamalar yapılacak, takipler gerçekleştirilecek."

"Tıbbi hizmetler mükemmel bir şekilde vatandaşa verilecek"

Akdağ, yeni dönemin özellikleri olduğuna dikkati çekerek, "Semtlerde inşaa edeceğimiz Sağlıklı Yaşam Merkezleri ile beraber başka hizmetler de sunulacak. Eğer şişmansak ve kilomuz fazlaysa, nasıl kilo vereceğimizi burada öğreneceğiz, tansiyonumuzu nasıl kontrol edeceğimizi burada öğreneceğiz, eğer sigaraya yeni başlayan bir gencimiz varsa, nasıl bırakabileceğini burada öğrenecek. Yeni dönemde, 'Daha sağlıklı nasıl yaşarız?' diye hizmetler takdim edilecek." dedi.

Avrupa'nın, hatta dünyanın en mükemmel hastanelerinin hizmete gireceğini ifade eden Akdağ, Ankara'da iki büyük şehir hastanesinin yapıldığını anımsattı.

Bakan Akdağ, bu hastanelerde hastalara yüksek konforlu ve kaliteli hizmet verileceğini aktararak, hastaların tek yataklı, kendisine ait banyo ve tuvaletinin bulunduğu odalarda kalarak tedavilerinin yapılacağını söyledi. Hastaların yanında refakatçisinin de kalabileceğini vurgulayan Akdağ, bunların yanı sıra buzdolabı ve televizyon gibi her türlü konforun sağlanacağını da bildirdi. 

Tıbbi hizmetlerin de mükemmel bir şekilde vatandaşa verileceğine işaret eden Akdağ, buna  aracı olanlara teşekkürlerini sundu.

Akdağ, merkezin açılışında, kurdeleyi Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanı İrfan Şencan ile birlikte keserek, "Hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bosch XL ve XXL buzdolabı modelleri ve fiyatları!
  • 23.12.2020 13:27

Bosch XL ve XXL buzdolabı modelleri ve fiyatları!

Bosch XL ve XXL buzdolabı modelleri, fiyatları ve tüm seri modellerinin başlangı ...

Depremle sarsılan Samsat'ta 157 konut hasar gördü
  • 25.04.2018 15:09

Depremle sarsılan Samsat'ta 157 konut hasar gördü

Başbakan Yardımcısı Akdağ, "Ağır hasarlı 75, orta hasarlı 5, az hasarlı 75 konut ...

'Samsat'ta ikinci 400 konut için ihaleye çıkılıyor'
  • 24.04.2018 16:32

'Samsat'ta ikinci 400 konut için ihaleye çıkılıyor'

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Adıyaman'ın Samsat ilçesinde 5,1 büyüklüğündeki ...

'Depremin yanı sıra tsunami riskine yönelik de tedbir alacağız'
  • 05.04.2018 10:56

'Depremin yanı sıra tsunami riskine yönelik de tedbir alacağız'

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ 2011'de yaşanan Japonya Sendai depremi sonrasınd ...

'TOKİ bu memleketin yüz akı bir kurum'
  • 16.02.2018 09:51

'TOKİ bu memleketin yüz akı bir kurum'

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Tasarısı Gene ...

İnşaat izinlerindeki süreç kolaylaşacak
  • 09.02.2018 15:43

İnşaat izinlerindeki süreç kolaylaşacak

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Başbakan Yardımcısı Rec ...