maritbet girişmaritbet
Yaşar Kemal'e Gökçedam köyünden toprak getirildi

Yaşar Kemal'e Gökçedam köyünden toprak getirildi

Hayata dün gözlerini kapayan Türk edebiyatının önemli isimlerinden Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, evinde taziyeleri kabul ediyor.

Hayata dün gözlerini yuman Türk edebiyatının sembol isimlerinden Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, Üsküdar Vaniköy'deki evinde taziyeleri kabul ediyor. Sanatçılar Zülfü Livaneli, Suavi, İdil Biret, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, eski Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Akın Birdal'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi Yaşar Kemal'in Vaniköy Caddesi'ndeki evine gelerek taziye ziyaretinde bulundu. 

Tanrıkulu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Bütün Türkiye'nin başı sağ olsun. Sadece edebiyatçılar ulu çınarını değil Türkiye vicdanını kaybetti. Bütün toplumun ortak vicdanıydı aynı zamanda bir aktivistti. Hepimiz çok özleyeceğiz" diye konuştu. Yaşar Kemal'in eşinin de üzüntülü olduğunu dile getiren Tanrıkulu, "Eşinin hayat arkadaşıydı ama hepimizin de Yaşar ağabeyiydi" dedi.

Gökçedam köyünden toprak getirildi

Baban'ı, eski adı Hemite olan Gökçedam köyü muhtarı Hüsnü Cömert ve beraberindeki köylüler de ziyaret ederek yazarın ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdi. Cömert, "Çok değerli büyüğümüz büyük ustamızı kaybettik. Acımız büyük. Osmaniye'nin Türkiye'nin, Hemite'nin başı sağ olsun, mekanı cennet olsun. Eşi Ayşe hanımın zor anında yanında bulunmak için geldik. Hemite köylüleri olarak yanındayız. Bir miktar babasının mezarının yanından aldığımız toprağı getirdik. Yarın da mezarlıkta bulunacağız. Ustamıza son görevimizi yapmak istiyoruz. Dua ediyoruz. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Yaşar Kemal'in son olarak 2 yıl önce köylerini ziyaret ettiğini ve burada ismini taşıyan kültürevi ve parkın açılışına katıldığını anlatan Cömert, ünlü yazarın Türk ve Kürtlerin kardeşliğinden bahsettiğini ve bunun medyada geniş yer bulduğunu anımsatarak, "Onu çok erken kaybettik. Değerlerimiz hep sonra anlaşılıyor. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.
Bu arada Yaşar Kemal'in evinin önünde bekleyen basın mensuplarına aile yiyecek ve içecek ikramında bulundu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yaşar Kemal'e Gökçedam köyünden toprak getirildi
  • 01.03.2015 20:27

Yaşar Kemal'e Gökçedam köyünden toprak getirildi

Hayata dün gözlerini kapayan Türk edebiyatının önemli isimlerinden Yaşar Kemal'i ...

Osmaniye’nin Gökçedam Köyü’nde Yaşar Kemal Kültür Evi yapıldı!
  • 27.05.2013 13:14

Osmaniye’nin Gökçedam Köyü’nde Yaşar Kemal Kültür Evi yapıldı!

Yaşar Kemal’in memleketinde kendi adını taşıyan park ve kültür evi açıldı. Köyün ...

Galata Kulesi'ne komşu olan Kamondo Apartmanı, ünlülerin tercihi oldu!
  • 14.09.2012 10:43

Galata Kulesi'ne komşu olan Kamondo Apartmanı, ünlülerin tercihi oldu!

Ünlü Kamondo Apartmanı'nda oturanlara, ABD'ye milyonlarca dolar borç veren 'Roth ...