maritbet girişmaritbet
Yalova'da 40 yeni proje ile yatırımcının önü açılıyor

Yalova'da 40 yeni proje ile yatırımcının önü açılıyor

Yalova, Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu projeleriyle makus talihini yenmeye hazırlanıyor

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, uzun yıllar kent kimliği problemi yaşayan, markası olmayan ve elindeki kaynakları tüketen Yalova'nın sorunlarına neşter vuracaklarını söyledi. Çevre ve doğa kenti olan Yalova için 40 proje hazırladıklarını belirten Salman, kenti kongre, fuar, seminer ve turizm merkezi yapmak istediklerini ifade etti. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, uzun yıllar kent kimliği problemi yaşayan, markası olmayan ve elindeki kaynakları tüketen Yalova'nın sorunlarına neşter vuracaklarını söyledi. Çevre ve doğa kenti olan Yalova için 40 proje hazırladıklarını belirten Salman, kenti kongre, fuar, seminer ve turizm merkezi yapmak istediklerini ifade etti.

Salman, yeryüzü cenneti Yalova'nın dünyada eşi benzeri olmayan bir kaplıcası olduğunu belirterek, “Türkiye'nin en küçük yüzölçümüne sahip kentiyiz. Yüzde 59'u ormanlık olan-Yalova'nın denize kıyısı olan 6 ilçesi var. Bugüne kadar Yalova'da hep gün kurtarıldı. Yalova'yı kongre, fuar, seminer ve turizm merkezi yapmak istiyoruz. Aralarında fuar merkezi ve kongre sarayının bulunduğu 40 projemiz var. Yatırımcının önünü açacağız. Şu ana kadar yurtiçi ve dışından 3 teklif aldık. 3 büyük kent arasındaki Yalova bir oksijen deposu. Ulaşım derdi yok. Körfez Geçiş Köprüsü bitince Sabiha Gökçen Havaalanı'na ulaşım 1,5 saatten 16 dakikaya düşecek. İstanbul kongre, fuar ve trafik açısından tıkandı. Kongre ve fuar merkezi olunca kentte oteller yükselecek. Konaklama, yemek, eğlence sektörleri de gelişecek. Tüm bunlarla Yalova'yı uçuracağız ve dünya kenti yapacağız” diye konuştu.

Highway Outlet AVM'nin bir benzerini inşa edilecek 

Yalova'nın kongre turizmini destekleyecek tarihi ve doğal zenginlikle olduğunu kaydeden Salman, “Termal Yaveran Köşkü, Yürüyen Köşk ve TİGEM Atatürk Köşkü'nün yanı sıra, Rüstempaşa Camii, Kurşunlu Hamamı ve Kara Kilise gibi değerlerimiz var. İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu bitince Yalova'nın ortasından geçen yol bypass olacak. Bolu'da kent dışı otoban tesisi olarak kurulan Highway Outlet AVM'nin bir benzerini inşa edeceğiz. Benzin istasyonundan eğlence merkezlerine kadar birçok sektörü barındıracak AVM'de tarım sektörüne yönelik bin 500 kişinin istihdam edileceği lojistik depoları da olacak. Ulaşım sorununu Ulaşım ve Lojistik Master Programı, sağlığı da tıp fakültesi ile aşacağız” dedi. 

Kente Kalıp İmalatı, Gemi, Taşıt Araçları Yan Sanayi, Akrilik Bazlı Elyaf ve Kompozit Ürünler İleri Teknolojik Malzemeler ile Çiçekçilik Tarıma Dayalı İhtisas OSB kurulmasının gündemde olduğunu anımsatan Salman, son olarak Yalova-Orhangazi sınırında karma OSB kurulması için teklif aldıklarını söyledi.

Gemi ve yat ihracatında payı % 24'ü aştı

2013 yılında 72 bini yabancı 535 bini aşkın turistin ziyaret ettiği Yalova'nın yatak kapasitesi 6 bin. 2 bin 578 yatak kapasiteli yatırım belgeli otel inşaatıysa devam ediyor. 4,5 bin dekar alanda süs bitkileri de üretilen kentin 2013 yılı ihracatı 415,2 milyon dolar. Yıllık 17 bin tonla Türkiye kivi üretiminin yüzde 50'sini karşılıyor. Gemi ve yat ihracatında 2012'de yüzde 10,6 olan payını 2013'te yüzde 24,2'ye yükseltti.

Gülay Soydran Pehlevan/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yalova’da konut fiyatları 2 kat arttı, arsa ve arazi fiyatları ise düştü
  • 27.07.2022 09:32

Yalova’da konut fiyatları 2 kat arttı, arsa ve arazi fiyatları ise düştü

Pandemiyle birlikte müstakil ev satışlarında ve değerlerinde hissedilir derece a ...

Dünyanın en büyük güneş enerji santrali
  • 19.07.2019 16:32

Dünyanın en büyük güneş enerji santrali

Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği (YASKİ) taraf ...

İşte İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün havadan görüntüsü
  • 31.03.2016 17:05

İşte İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün havadan görüntüsü

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün "drone"la çekilen görüntüleri Emlaktasondak ...

Körfez Geçiş Köprüsü'nde kule montajı da tamam!
  • 13.05.2015 14:30

Körfez Geçiş Köprüsü'nde kule montajı da tamam!

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek olan dünyanın en büyük orta açıklıklı ...

Körfez Geçiş Köprüsü’nün viyadük çalışmalarından görüntüler!
  • 02.04.2015 14:08

Körfez Geçiş Köprüsü’nün viyadük çalışmalarından görüntüler!

İstanbul-İzmir Otoyolu projesinin en önemli ayaklarından Körfez Geçiş Köprüsü’nü ...

Körfez Geçiş Köprüsü’nün çalışanları inşaatı anlatıyor!
  • 02.04.2015 11:49

Körfez Geçiş Köprüsü’nün çalışanları inşaatı anlatıyor!

İstanbul-İzmir Otoyolu projesinin en önemli ayaklarından olan Körfez Geçiş Köprü ...