maritbet girişmaritbet
Yalova’da 16 villa alan Ferdi Tayfur dolandırıldı

Yalova’da 16 villa alan Ferdi Tayfur dolandırıldı

Usta türkücü Ferdi Tayfur başına gelen dolandırılma olayından sonra zor günler yaşıyor

Tayfur, sağlık durumu hakkında basında çıkan iddiaları da sitem ederek yalanladı.  Yüz felci geçirdiği için konuşma güçlüğü yaşayan sanatçı Ferdi Tayfur, hakkındaki iddialarla ilgili ilk kez konuştu. İHA muhabirine açıklama yapan Tayfur, “Allah'a şükür çok iyiyim. Gazetede çıkan dedikodular yalan. Bir telefon kadar uzağız. İnsan bir arar halimi hatırımı sorar, röportaj yapmak istiyorsa yaparız. Ama oturup da masa başında hayranlarımı, akrabalarımı telaşa düşürecek, korkuya düşürecek yazılar yazmak bir gazeteciye yakışmıyor. Bizim de yazacağımız yerler var. Twitter var, Facebook var. Biz de yalanlıyoruz. Yazıktır, günahtır. Gazeteler çok büyük emeklerle çıkar. O bakımdan buna biraz saygı duymak lazım. İnsan haklarına saygı duymak lazım. Biz halka mal olmuş sanatçılar ölsek bile yerimiz doldurulmaz. O bakımdan acele etmeyin. Hastalığım da, rahatsızlığım da olduğunda ben haber ederim. Her şey yolunda. Geçirmiş olduğum rahatsızlık biraz zaman alıyor. Daha önce yüzüm daha çok eğriydi ama şimdi iyiye gidiyor. Zaman alıyor ama herhangi bir şey yok. Allah başka dert vermesin” dedi. 

Usta sanatçı, bir çeteye 16 villa ve 6 villa arazisini kaptırdığı olayla ilgili soruları da yanıtladı. Nasıl dolandırıldığını anlatan Ferdi Tayfur, kendisini doktor olarak tanıtan şahsa güvendiğini belirterek, vatandaşları dolandırıcı çetelere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Doktor olduğunu söyleyen şahsa kimliğinden dolayı itibar ettiğini dile getiren ünlü sanatçı Ferdi Tayfur, “Bu arkadaşlar bana müracaat ettiler. Sedef hastalarının olduğunu söylediler. Sedef hastalığına iyi gelen denizli bir yerin olmasının iyi geleceğini söylediler. Hastalıklar konusunda hassasımdır. Anlayış gösterdim ve gayrimenkulü senet karşılığı verdim. Doktor olduğunu gördüm ve inandım. Bir doktor yalan söylemez, sahtekarlık yapmaz. Sonradan bunun dolandırıcı olduğunu gördük” diye konuştu. 

Dolandırıcı şahıs hakkında 286 dosya olduğunun belirlendiğini ifade eden Tayfur, “Yalova mahkemesinde hakim mala tedbir koydu. Herkes adalet yok diyor ya, inanmayın. Bu memlekette işini çok düzgün yapan hakimler de, polisler de savcılar da var. Dün Fatih Asayiş Şube ekibi bu dolandırıcıyı yakaladı. İnşallah bu yakalamayla da birçok vatandaşımızı kurtarmış olduk. Bunlar ahtapot kollu çete” dedi. 

Vatandaşlara dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran Ferdi Tayfur, “Ortalık dolandırıcıdan sahtekardan geçilmiyor. Lütfen dikkatli olun. Ortaklıklara fazla girmeyin. Sonra bu dolandırıcılar yuvanızı başınıza yıkarlar” şeklinde konuştu.

Alınan bilgiye göre, Yalova'da bir siteden 16 villa ve 6 villa arazisi alan Ferdi Tayfur, emlakçı M.T vasıtasıyla villa ve arazileri, kendisini özel hastane sahibi olarak tanıtan doktor Çetin Ö'ye senet karşılığında 800 bin liraya sattı. Deniz manzaralı dubleks villaları 4 ayrı kişi üzerine satın alan Çetin Ö'nün, kısa süre sonra aynı villaları başka kişiler üzerine devrettiği öne sürüldü. Ferdi Tayfur'a ödeme yapmadığı iddia edilen Çetin Ö, bir süre sonra ortadan kayboldu. 6 ayrı sahtecilik ve dolandırıcılık suçundan aranan sedef hastalığı uzmanı Çetin Ö, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri tarafından Fevzipaşa Caddesi'ndeki özel bir hastanede gözaltına alındı.Kendisini doktor olarak tanıtan kişiye 16 villa ve 6 villa arazisi kaptıran ünlü sanatçı Ferdi Tayfur, yaşadıklarını anlattı.

Türkiye 

Yorum Yaz