maritbet girişmaritbet
Yalıtımda en kritik nokta; malzeme seçimi!

Yalıtımda en kritik nokta; malzeme seçimi!

İZOCAM, yalıtım sürecinde doğru uygulama kadar malzeme seçiminin önemli olduğunu açıkladı.

İzocam, 2016 yılının ilk MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi eğitimlerini 18-22 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirdi. 2004 yılında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliği ile başlanan ve 2014 yılı sonunda Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) mevzuatlarına yönelik sürdürülen yalıtım usta eğitimlerine,Ocak 2016'da da devam edildi. Ocak ayı sonu itibariyleT.C. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı toplam 1750 ustayasertifika verildi.

İzocam'ın doğru yalıtım için doğru uygulama ilkesinden yola çıkarak, ücretsiz sunduğu MYK Isı Yalıtımcısı Mesleki Yeterlilik Belgesieğitimleri 15-19 Şubat tarihleri arasında devam edecek.

Mesleki Yeterlilik Belgesi inşaat sektöründeki istihdam kalitesinin yükseltilmesi için önem taşıyor. Eğitimlerle, yalıtım mesleği alanında çalışanların niteliğinin yükseltilmesi ve sektörde ihtiyaç duyulan yeni iş gücüne mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışların kazandırılması, yanlış veya gereksiz malzeme seçimine ve uygulamalara son verilerek hem tüketicinin korunması hem de ülkemiz ekonomisinin gelişmesinin sağlanması hedefleniyor.

İzocam Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür YardımcısıFatih Öktem; “Ülkemiz inşaat ve sanayi sektöründe en büyük eksikliklerin başında nitelikli iş gücü yetersizliği bulunuyor. İşinin ehli olmayan, mesleki bilgi ve beceriye sahip olmayan niteliksiz kişiler tarafından yapılan uygulamalar, geri dönüşü zor ve maliyeti yüksek sonuçların doğmasına sebep oluyor. Kullanılan malzeme ne kadar doğru ve kaliteli olursa olsun eğer yapılan uygulamalarda hatalar varsa yapılan iş çok uzun ömürlü olmamakla birlikte ekonomik yönden de telafisi bulunmayan kayıplara yol açıyor. Mesleki eğitimle birlikte Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) onaylı Mesleki Yeterlilik Belgesi ile yetkinliklerini ispat eden ustaların, çalıştıkları yapılarda daha bilinçli, doğru ve kaliteli uygulamalar yapmaları sağlanıyor. Biz de sektöre nitelikli eleman yetiştirilmesini önceliklerimiz arasında tutuyoruz.Isı, ses ve yangın yalıtımı alanındaki ustaların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeyi, yeni teknolojileri öğretmeyi, niteliklerini yükseltmeyi, bununla birlikte de ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne sahip olmalarını her zaman destekliyoruz. İlgili meslek alanlarında ulusal meslek standartları kapsamında eğitim ve kurslar düzenleyerek etkin ve aralıksız bir şekilde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diyor.

Firma yetkinliği sorgulanmalı

Özellikle uygulama kısmında, inşaat sektöründeki uygulamaların yetkin ustalar tarafından icra edilmesi büyük önem taşıyor. Konusunda mesleki yeterliliğe sahip, nitelikli ve belgeli ustalar tarafından yapılacak doğru uygulamalar daha uzun ömürlü oluyor ve yapılan yatırımdan azami fayda sağlanıyor.Yalıtımın uzman kişilerce uygulanıyor olması beklenen faydanın sağlanmasında gereklilik olarak karşımıza çıkıyor. Isı yalıtımı yaptırmak isteyenlerin donanımlı teknik ekibi olan, doğru malzeme seçiminde uzmanlaşmış bir firmayı tercih etmeleri bu nedenle önemlidir. Aksi durumda yalıtım uygulamalarındaki detaylar gözden kaçabiliyor. Bu durum, hem ısı kayıplarına hem de binada yapısal hasarlara sebebiyet veriyor. 

Fatih Öktem; “Bu açıdan bakıldığında yasal düzenleme ile 2015 yılından itibaren yalıtım ustaları için zorunlu olan ‘Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Mesleki Yeterlilik Belgesi''nin yalıtım sektörü için çok önemli olduğunun altını çizmek isterim. 2004 yılında başlattığımız yalıtım usta eğitimlerini bugün de ‘MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Eğitimleri' adı altında sürdürüyoruz ve bugüne kadar 1750'ün üzerinde ustaya ısı, ses, yangın ve su yalıtımı alanında mesleki bilgi ve becerilerini geliştiren, doğru yalıtım uygulamalarının anlatıldığı; ustaların niteliklerini yükselten ücretsiz ve uygulamalı eğitimler vermenin gururunu yaşıyoruz.”

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Kanunu gereğince inşaat ve tesisat işlerinde, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan mesleklerdeçalışan ustalar,25 Mayıs 2016 tarihi itibariyle MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmadan tehlike arz eden görevlerde bulunamayacak. Uygulama alanlarında birçok tehlikeli durumla karşı karşıya kalabilen inşaat sektörü çalışanlarının yürürlüğe girecek yasaya göre yeni teknolojilere uygun eğitim alması gerekiyor. 50 yılı aşkın süredir sektöre katkı sağlayan ve eğitime sosyal sorumluluk bilinciyle yaklaşan İzocam, Mesleki Yeterlilik Belgesi eğitimlerini ücretsiz olarak sunuyor. 

İki aşamadan oluşmakta

Türkiye Yol-İş İntes Eğitim Şantiyesi Sincan-Ankara'da İzocam tarafından verilen eğitimlerdeustalar teorik bölümde malzeme bilgisinin yanı sıra doğru uygulama teknikleri konusunda detaylı bilgi alıyor. Ayrıca sektördeki doğru bilinen yanlışlar konusunda bilinçlendirilen ustalara, aldıkları projeyi okuyup, metrajlandırıp malzeme analizi çıkartmaları konularında da eğitim veriliyor.

MYK eğitimleri konusunda uzman mimar, mühendis ve tekniker kadrosundan oluşan eğitim ekibi ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen konusunda uzman öğretim görevlilerinin gözetiminde gerçekleştiriliyor. Mesleki Yeterlilik Kurumu mevzuatına uygun ''Mesleki Yeterlilik Belgesi'' almalarına yönelik yapılan Isı Yalıtımcısı Mesleki Yeterlilik usta eğitimleri; Isı Yalıtımında İş Organizasyonu, İş Sağlığı ve Güvenliği, Temel, Döşeme ve Tavanlarda Isı Yalıtımı, Duvarlarda Isı Yalıtımı (Sıvalı Dış Cephe Yalıtım Sistemleri-Mantolama ve Dış duvar içten yalıtım sistemleri) ve Çatılarda Isı Yalıtım uygulamaları alt birimlerinden oluşuyor.

Isı Yalıtımcısı Mesleki Yeterlilik usta eğitimlerinin yanında, tamamen iç yalıtıma yönelik, yalıtımlı duvar ve asma tavan sistemleri eğitimini ise MYK Alçı Levha Uygulayıcısı adı altında vermekteyiz.

Ustalar belgelerini sınavla alıyor

Eğitimlerin ardından belgelendirme için Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından onaylı ve TÜRKAK tarafından akredite edilmiş, tamamen bağımsız Belgelendirme Merkezleri tarafından teorik ve ağırlıklı uygulama olmak üzere iki aşamadan oluşan ölçme ve değerlendirme sınavı ile ustaların yetkinlikleri değerlendiriliyor. Mesleki yeterlilik sınavlarında başarılı olan ustalar belge almaya hak kazanıyor.  
İzocam MYK Isı Yalıtımcısı eğitimine katılan ustalar, yapının temel, döşeme, çatı, dış duvar mantolama ve içten yalıtım uygulamalarında bilgi sahibi oluyorlar ve farklı tip ve özellikteki yalıtım malzemelerinin farklı detaylarda kullanımı bilgisi ile mesleki bilgi ve becerilerini geliştiriyorlar. Bu bilgi ve becerileri ile sahaya çıkan ustalar daha güvenli ve bilinçli olarak doğru ve kaliteli uygulamalar yapıyor.

MYK Eğitiminden faydalanmak isteyenler

Ulusal Meslek Standartları çerçevesinde Usta Yetki Belgesi yerine geçecek olan MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi eğitiminden faydalanmak isteyenler başvurularını İzocam'a yapabiliyor. Yeni dönem eğitimler 15-19 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. MYK Isı Yalıtımcısı Usta Eğitimlerinden faydalanmak isteyenlerin nüfus cüzdanı fotokopisi ve 2 adet vesikalık resimlerini sınavdan 10 gün önce İzocam'a ulaştırmaları gerekiyor.
Ustalar, MYK Mesleki Yeterlilik Sınavına, eğitimlere katılarak da girilebiliyor veya kendilerini yeterli ve güvenli gördükleri konuda doğrudan,Türkak tarafından akredite edilen veMYK tarafından yetkilendirilen sınav merkezlerine başvuru yaparak da sınava girebiliyorlar. Eğitimlere katılarak sınava girilmesi, sınavın başarılı geçmesi ve eğitimlerden fayda sağlanması açısından önem taşıyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzocam'dan doğalgaz faturalarını azaltmanın yolları!
  • 13.01.2022 09:24

İzocam'dan doğalgaz faturalarını azaltmanın yolları!

Türkiye yeni yıla, enerji fiyatlarındaki artışla adım attı. Tüketicilere konforl ...

Yalıtım malzemelerinin kalınlığı oldukça önemli!
  • 04.05.2018 11:41

Yalıtım malzemelerinin kalınlığı oldukça önemli!

İzocam, gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmaları sonucunda mineral yün ürün grubuna ik ...

Yazın yalıtım yaptıran, kışın az fatura ödeyecek!
  • 21.10.2016 17:24

Yazın yalıtım yaptıran, kışın az fatura ödeyecek!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, yaz aylarında yalıtım yaptırmanın, k ...

Yalıtımda en kritik nokta; malzeme seçimi!
  • 15.02.2016 15:10

Yalıtımda en kritik nokta; malzeme seçimi!

İZOCAM, yalıtım sürecinde doğru uygulama kadar malzeme seçiminin önemli olduğunu ...

"3 liralık inşaatçı yüzünden tavuk kadar değerimiz yok"
  • 22.03.2015 11:21

"3 liralık inşaatçı yüzünden tavuk kadar değerimiz yok"

Müteahhitler yönetmeliklerin belirlediği kalınlıkta yalıtım malzemesi kullanmıyo ...

İzocam, Enerji Verimliliği Haftası'nda yalıtımın önemini vurguluyor
  • 07.01.2014 11:52

İzocam, Enerji Verimliliği Haftası'nda yalıtımın önemini vurguluyor

Yalıtım enerjide dışa bağımlılığın dolayısıyla da cari açığın azaltılmasında öne ...