maritbet girişmaritbet
Yabancıların Türkiye'deki yatırımlara ilgisi sürüyor

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlara ilgisi sürüyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine rağmen yabancı yatırımcılar Türkiye'deki projelerine devam etti.

Yabancı kuruluşların Türkiye'ye olan ilgisini darbe girişimi durdurumadı. FETÖ'nün hain saldırılarına rağmen yabancı kuruluşların Türkiye'deki yatırımlara olan ilgisi sürdü.

Son olarak Türkerler Holding tarafından İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri projeleri için tamamı yabancı kaynaklı 1,1 milyar dolarlık finansman sağlandı. 

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, GAMA Holding ile yürüttükleri proje ve finansmanın ayrıntıları hakkında yaptığı açıklamada, böylesine büyük bir finansmanın temin edildiği konjonktürün önemine dikkati çekti.

Finansmanın Amerikan ve Kanada eximbankları ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (EBRD) temin edildiğini belirten Türker, "Finansman görüşmeleri bir yıl önce başladı ama yönetim kurullarının kararları 15 Temmuz'dan sonra çıktı. Buradaki en önemli konu, finansman kararının darbe girişiminden sonra alınmasıdır." dedi. 

"Türk ekonomisi ve siyasetine olan güveni gösteriyor"

Türkiye'deki darbe girişimine rağmen yabancı kuruluşların finansman sağlama iradesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Türker, "Türk ekonomisi ve siyasetine olan güveni gösteriyor. Ayrıca, projeye de güven söz konusu." diye konuştu.

Türker, finansmanın çok uygun şartlarda sağlandığının altını çizerek, "Ülkemize kadar güven var ki... Üç yıl ödemesiz, 18 yıl gibi çok uzun vadeli ve şartları son derece uygun bir finansman. Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devletine olan güveni göstermektedir." ifadelerini kullandı. 

Pek çok yabancı kuruluşun, Türkiye'nin, darbe girişimin ardından yaşanan sıkıntıları kolayca aşabileceğine inandıklarını dile getiren Türker, Türk halkının ve girişimcisinin darbe girişimi sonrasındaki tavrının bunun göstergesi olduğunun altını çizdi. 

"Türk girişimcisi ekmeğini taştan çıkartır"

Türklerin cesur bir millet olduğunu belirten Türker, "Türk girişimcisi de farklıdır, tabiri caizse ekmeğini taştan çıkartır. Dünyanın her tarafından iş alıyor, memleketine döviz kazandırıyor. Benim gibi bir sürü yatırımcı, yatırımlarına devam ediyor. Bunlar da ülkemize dışarıdan farklı bir gözle bakılmasına yol açıyor." diye konuştu. 

Türker, bu yatırımların hayata geçmesinde hükümetin, kendilerine önemli destekler verdiğinin altını çizerek, "Özellikle Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan'ımız Sayın Binali Yıldırım'a katkılarından ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu. 

Devam eden diğer yatırımlar

Holdingin diğer yatırımları hakkında da bilgi veren Türker, Etlik Şehir Hastanesinin inşasının devam ettiğini söyledi. Türker, "2018 yılı sonu veya 2019 başında bu Etlik kompleksini bitireceğiz. Bu, İzmir ve Koceli'nin iki katı kadar, yaklaşık 3 bin 650 yataklı bir yatırım. Türkiye'nin en büyük şehir hastanesi. Yatırım tamamlandığında burada 20 bin kişi çalışacak ve günde 80 bin civarında kişilik bir sirkülasyon olacak. Bu da son derece önemli bir istihdam." dedi. 

Türker, İzmir'de Tekel'in şarap ve bira fabrikalarının olduğu araziyi 3 yıl önce satın aldıklarını ve toplam tutarı 350 milyon dolar olan yatırıma başladıklarını bildirdi. 

Manisa-Alaşehir'de toplam 50 megavattlık iki elektrik santrali bulunduğunu anlatan Türker, bunu 100 megavatta çıkarmak için yaklaşık 200 milyon dolarlık bir yatırıma daha başladıklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz