maritbet girişmaritbet
Yabancılara ait işlemler el değiştiriyor

Yabancılara ait işlemler el değiştiriyor

İllerdeki yabancılar şube müdürlüklerince yürütülen tüm iş ve işlemler, 18 Mayıs'tan itibaren İl Göç İdaresi müdürlüklerince yapılacak

ESD - İllerdeki yabancılar şube müdürlüklerince yürütülen yabancılara ait tüm iş ve işlemler, 18 Mayıs'tan itibaren İl Göç İdaresi müdürlüklerince yapılacak.

Türkiye'deki yabancı uyruklu kişilerin ilk ikamet izni ve uzatma başvurularının elektronik olarak yapılabilmesi için yeni geliştirilen "e-ikamet" sistemi 18 Mayıs'ta devreye girecek. Daha önce il emniyet müdürlüklerince verilen randevular da bu sistem üzerinden yenilenebilecek.

"18 Mayıs 2015'ten itibaren bir tıkla ikamet iznini başvur-uzat" sloganıyla tanıtılacak yeni uygulama kapsamında başvurucuların "e-ikamet" sistemine ulaşmak ve detaylı bilgi edinmek için "www.goc.gov.tr" internet adresine girmesi gerekiyor.  

İçişleri Bakanlığının bağlı kuruluşu Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün; fiziki altyapısı, donanımı, GÖÇ-NET yazılım sistemi ve donanımı, personel istihdamı ve eğitimleri, alt mevzuat çalışmaları tamamlandı. 

81 ilde teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, 18 Mayıs'ta taşra görevlerini devralacak. Bu kapsamda, bugüne kadar il emniyet müdürlüğü yabancılar şube müdürlüklerince yapılan yabancılara ait bütün işlemler de İl Göç İdaresi müdürlüklerince yürütülecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yabancılara ait işlemler el değiştiriyor
  • 16.05.2015 23:16

Yabancılara ait işlemler el değiştiriyor

İllerdeki yabancılar şube müdürlüklerince yürütülen tüm iş ve işlemler, 18 Mayı ...