maritbet girişmaritbet
VİKO, Dünya Saati etkinliğini ana sponsor olarak destekledi

VİKO, Dünya Saati etkinliğini ana sponsor olarak destekledi

VİKO by Panasonic, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hayata geçirdiği projelerle değer katmaya devam ediyor.

Elektrik anahtar ve priz sektörünün lider, sosyal sorumluluk çalışmalarının örnek kuruluşu  Sürdürülebilirliği kurumsal bir değer olarak ele alan ve ürünlerinden, tesislerine, atık yönetiminden kurumsal sosyal sorumluluk projelerine kadar her süreçte, hepimiz sorumluyuz anlayışı ile hareket eden VİKO by Panasonic, her yıl olduğu gibi 2016 Dünya Saati etkinliğini yine ana sponsor olarak destekledi. Tüm dünyada eş zamanlı olarak gerçekleşen dünyanın en önemli çevre hareketlerinden biri olan “Dünya Saati Etkinliği” kapsamında, 19 Mart Cumartesi günü 20.30 - 21.30 saatleri arasında ışıklar gelecek için kapanacak.

Elektrik anahtarları kapatıldı, iklim mücadelesine ışık tutuldu…

Dünyada doğal kaynaklar hızla tükeniyor, iklim değişikliği her geçen gün daha büyük bir tehdit haline gelirken çevre kirliliği de artıyor. Özellikle gelecek nesiller için endişe verici olan bu tablo, daha yaşanılabilir bir dünya ve aydınlık bir gelecek için hepimizin sorumluluk alması gereken bir dönemde olduğumuzu gösteriyor. Gerçekleştirdiği örnek çalışmalarla çevre konusunda en duyarlı kuruluşlar içinde yer alan VİKO by Panasonic, WWF-Türkiye tarafından yürütülen Dünya Saati etkinliğine ana sponsor olarak destek veriyor. Dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri olan Dünya Saati'ne, 2015 yılında Türkiye'nin de aralarında yer aldığı 172 ülkeden 2 milyardan fazla insan katılmıştı. Her yıl milyonlarca insanın bir saatliğine ışıkları kapatarak küresel iklim değişikliği konusunda önemli bir farkındalık oluşturmasını sağlayan Dünya Saati etkinliği bu yıl 19 Mart Cumartesi günü, 20.30 - 21.30 saatleri arasında gerçekleşecek. Türkiye'de Boğaziçi Köprüleri, Dolmabahçe Sarayı ve Sultanahmet Camii gibi anıtsal yapıların yanı sıra Efes Antik Kenti, Selimiye Camii ve Peri Bacaları da ışıklarını kapatarak bu önemli etkinliğine katkı sağladı. Türkiye'nin bu önemli tarihi yapıları, iklim değişikliği sorununa dikkat çekerek aydınlık geleceğe ışık tuttu.

“Gereksizse Kapat, Geleceği Aydınlat…”

VİKO by Panasonic CEO'su Nusret Kayhan Apaydın “Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ve başta iklim değişikliği olmak üzere çevre sorunlarına karşı duyarlı olmak tüm insanlığın ortak sorumluluğudur. İklim değişikliği, gezegenimizi her geçen gün daha çok tehdit eden, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için alacağımız sorumlulukların da temelini oluşturan bir kavram. VİKO olarak önemli bir çevre hareketi olan Dünya Saati etkinliğine “Gereksizse Kapat, Geleceği Aydınlat” sloganı ile ana sponsorluk desteği vererek katılıyoruz. Elektrik anahtarlarının kapatılması ile hayat bulan bu kampanyaya verilecek her bir desteğin dünyamıza karşı sorumluluklarımız ve gelecek nesillerin daha yaşanılabilir dünyaya sahip olmasının önemi kapsamında anlamlı bir farkındalık oluşturduğuna inanıyorum “ dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dolmabahçe Sarayı'nın marangozhanesinde yangın çıktı
  • 04.03.2022 09:53

Dolmabahçe Sarayı'nın marangozhanesinde yangın çıktı

İstanbul Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı'nın marangozhanesinde çıkan yangına itf ...

Otel inşaatı Dolmabahçe'nin duvarını çatlattı!
  • 26.11.2011 12:54

Otel inşaatı Dolmabahçe'nin duvarını çatlattı!

İstanbul boğazında yükselen bir otel inşaatı Dolmabahçe Sarayı ile Osmanlı Müzes ...

İşte dünyanın en güzel camileri
  • 19.10.2015 15:27

İşte dünyanın en güzel camileri

İngiliz gazetesi Daily Mail, okurlarının da katkısıyla dünyanın en güzel camii v ...

Tarihe tanıklık eden yapıların mimarisi böyle anlaşılır!
  • 09.02.2015 11:45

Tarihe tanıklık eden yapıların mimarisi böyle anlaşılır!

Dünyadaki tarihi yapıların mimarisinin nasıl anlaşıldığını biliyor musunuz? ...

Dolmabahçe Sarayı'nın en büyük halısı restore ediliyor!
  • 17.06.2021 15:51

Dolmabahçe Sarayı'nın en büyük halısı restore ediliyor!

Milli Saraylar Başkanlığı'nın halı koleksiyonunda yer alan 119 yıllık Dolmabahçe ...

Kanal İstanbul'un temeli 26 Haziran'da atılıyor!
  • 09.06.2021 12:26

Kanal İstanbul'un temeli 26 Haziran'da atılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek Kanal İstan ...