maritbet girişmaritbet
Veysel Eroğlu: Yanan her 4 ampulden birisi hidroelektrik santralleriyle aydınlanıyor!

Veysel Eroğlu: Yanan her 4 ampulden birisi hidroelektrik santralleriyle aydınlanıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Yanan her 4 ampulden birisi bizim getirdiğimiz hidroelektrik santralleriyle aydınlanıyor'' dedi

 

Bakan Veysel Eroğlu, partisinin Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Eroğlu, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 10 yılda ''muazzam bir değişim gösterdiğini'', enflasyonun yüzde 80'lerden tek haneli rakamlara indiğini kaydetti. Türkiye'nin artık borçlarını ödeyip kasasını doldurduğunu belirten Eroğlu, yatırımların da ''yıldırım hızıyla'' yapıldığına dikkati çekti. 
     
Türkiye'de her alanda önemli gelişmeler yaşandığına değinen Veysel Eroğlu, özellikle sağlık alanında önemli değişiklikler yapıldığını anımsattı. İsteyenlerin istedikleri hastanede tedavi olabildiğini ve istediği yerden ilaçlarını alabildiğini belirten Eroğlu, artık ambulans helikopter ve uçaklarla hizmet verildiğini söyledi. 
     
Hükümetin ulaşım alanında da önemli yatırımları olduğuna değinen Veysel Eroğlu, Türkiye'nin dört bir yanında bölünmüş yol projelerinin hayata geçirildiğini bildirdi. 
     
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından da ''destan yazdıklarını'' belirten Eroğlu, şöyle konuştu:''Bin günde bin gölet için seferberlik başlattık. Modern sulamacılık, kapalı sistem, yağmurlama veya damlama sulamalı olacak. İçme suyu problemini kökünden çözdük Türkiye'de. İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da, Kars'ta, Edirne'de, Mardin'de, Şanlıurfa'da çok büyük su sıkıntısı vardı. Biz büyük düşündük. Çünkü biz geleceği düşünen, 30-40 yıl sonrasını planlayan bir hükümetiz. Başbakanımız da talimat verdi. Şu ana kadar 47 şehirde, ilçelerle birlikte 58 noktada su meselesini 2071 yılına kadar çözdük. CHP'li belediye İzmir'de su problemi vardı, orada yıldırım hızıyla Manisa'da Gördes Barajı'nı inşa ettik. 2 metre çapında dev borularla İzmir'e suyu götürüverdik.'' 
 
''Antalya'ya gürül gürül su vereceğiz''
     
Bakan Veysel Eroğlu, 2003 yılı başında 26 milyon kilovat/saat olan kurulu gücün 70 milyar kilovat/saate çıkarıldığını kaydetti. Bunu en kısa sürede 165 milyar kilovat/saate çıkarmayı hedeflediklerini belirten Eroğlu, ''Yanan her 4 ampulden birisi bizim getirdiğimiz hidroelektrik santralleriyle aydınlanıyor'' dedi. 
     
Hükümetin Antalya'yı gerçekten ''çok sevdiğini'' ve her türlü desteği vermeye hazır olduğunu kaydeden Eroğlu, şöyle devam etti:''Antalya'ya geçen yılın sonuna kadar 5 milyar liralık yatırım yapmışız. İnşallah bu yıl, 6-6,5 milyar liraya çıkacak. Bu çok büyük bir rakam. Geçmiş yıllarda Antalya'ya ayrılan ödenekler cep harçlığı bile değil. Şu anda müteahhit firmalara, (Yürü yürüyebildiğin kadar. Üç vardiya çalışacaksın, paramız Allah'a şükür bol) diyoruz. Biz burada dev tesislere imza attık.'' 
     
İçme suyu temini, sulamalar, göletlerin bu yatırımlar arasında olduğunu kaydeden Eroğlu, 32 dere ıslahını tamamladıklarını, baraj projelerini hayata geçirdiklerini hatırlattı. 
     
Eroğlu, yarın Korkuteli ilçesinde 12 tesisin temelini atmaya hazırlandıklarını, ancak bir göletin daha yatırım programına alınmasıyla açılışı yapılacak tesis sayısını 13'e yükselttiklerini anlattı. 
     
Antalya'nın nüfus artışına paralel olarak su ihtiyacının da arttığını belirten Eroğlu, Karacaören 2 Barajı'ndan kente içme suyu getirilmesi için hükümetin destek verdiğini kaydetti. 140 milyon lira yatırım yaparak Karacaören 2 Barajı'ndan Antalya'ya su getirileceğini ifade eden Eroğlu, ''Antalya'ya gürül gürül su vereceğiz. Bu da programda. Bu da müjde'' dedi. 
     
Bakan Veysel Eroğlu, konuşmasının ardından soru olup olmadığını sordu. Bu sırada bazı vatandaşlar, satışı yapılan 2B arazilerinin rayiç fiyatlarının çok yüksek olduğunu ileri sürerek, uygulanan politikayı eleştirdi. 
     
Bakan Eroğlu, rayiç bedellerine ilişkin konunun kendi bakanlığı dışında olduğunu ancak bu konudaki şikayetleri Başbakanlığa ileteceğini söyledi. 
     
Güç Gönel/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!
  • 06.12.2021 10:44

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, yapı polisinin kurulmasından ...

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!
  • 06.11.2021 10:18

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES" Mardin ve Şırnak sınırları içerisin ...

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"
  • 21.06.2018 10:43

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak ...

'TOKİ'nin yaptığı evler nerdeyse 1 milyona yaklaştı'
  • 21.06.2018 09:43

'TOKİ'nin yaptığı evler nerdeyse 1 milyona yaklaştı'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar kent merkezindeki 1. Küç ...

Kanal Edirne projesinde sona yaklaşıldı
  • 14.06.2018 14:53

Kanal Edirne projesinde sona yaklaşıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan Kanal Edirne’ ...

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı
  • 29.04.2018 13:40

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kanal Edirne'nin yüzde 95'inin bittiğini, bir ...