maritbet girişmaritbet
Varda Köprüsü projesine onay!

Varda Köprüsü projesine onay!

Adana'nın tarihi Varda Köprüsü için hazırlanan proje, ÇKA'dan destek almaya hak kazandı. Köprü çevresine seyir tepesi, 2 köprü ve yol yapılacak.

Adana'nın Karaisalı ilçesi Kaymakamı Mehmet Tunç, "Adana'da Varda Var" projesinin Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan destek kazandığını açıkladı. Projeye kapsamında, tarihi Varda Köprüsü ile kanyon arasındaki yürüyüş parkuruna seyir terası, kanyonun iki yakasını birbirine bağlayan 2 köprü ve yol yapılacak. Kaymakam Tunç, projenin başlangıcının Adana Valisi Mustafa Büyük'ün önderliğinde 11 Kasım 2014 tarihinde Karaisalı'daki Kapıkaya Kanyonu Yürüyüş Parkuru'nda 'Sağlıklı Yaşam ve Alternatif Turizm Kavramlarına Dikkat Çekmek' amacıyla düzenlenen yürüyüş etkinliği sırasında ortaya çıktığını belirtti. 

Haritalar oluşturuldu

Vali Mustafa Büyük tarafından verilen talimatlar üzerine hazırlıklarına başlanan ve yürüyüş parkurunun 2'nci etabı gibi değerlendirilen çalışmaların projelendirilmeye başlandığını ifade eden Kaymakam Tunç, "Kaymakamlığımızca Kasım 2014 tarihinden itibaren yürütülen koordineli çalışmalar sonrasında ön inceleme raporları hazırlanmıştır. Kasım 2014 tarihinden bu yana yapılan toplantılarda Karaisalı Kaymakamlığı Proje Ofisi, Adana Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü ve Karaisalı Belediyesi tarafından oluşturulan 20 kişilik ekiple saha incelemeleri yapılmış, bölgede gerçekleştirilen saha incelemeleri sonrasında ilgili mühendis ve teknik ekiplerce hali hazır planlar ve haritalar oluşturulmuştur" dedi.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Varda Köprüsü projesine onay!
  • 02.09.2015 11:03

Varda Köprüsü projesine onay!

Adana'nın tarihi Varda Köprüsü için hazırlanan proje, ÇKA'dan destek almaya hak ...