maritbet girişmaritbet
Van'da Sahil Bandı Projesi kapsamında 12 iş yeri yıkıldı

Van'da Sahil Bandı Projesi kapsamında 12 iş yeri yıkıldı

Van Edremit Belediyesi, "Sahil Bandı Projesi" kapsamında göl kıyısındaki hazine arazilerini işgal eden bazı yapıların yıkımını yaptı.

Edremit Belediyesi yıkım ekipleri, "Sahil Bandı Projesi"nin yürütüleceği göl kıyısındaki hazine arazilerini işgal ettikleri belirlenen iş yerlerinin yıkımına sabahın erken saatlerinde başladı.

Güvenlik önlemleri alındıktan sonra iş makineleriyle büfe, kafeterya, lokanta ve çay bahçesi gibi 12 iş yerinin yıkımı yapıldı. 

"Bu süreci yaklaşık 20 gün önce başlattık"

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, yaptığı açıklamada, kıyı şeridini fuzuli işgal edenleri Maliye ve Milli Emlak üzerinden daha önce uyardıklarını söyledi. 

Süreci yaklaşık 20 gün önce başlattıklarını ve boşaltmaları için tebliğde bulunduklarını belirten Çiçekli, şunları kaydetti. 

"Buralara Edremit ve Vanlıların kullanacağı sahil bandını, plajları, yürüyüş alanlarını ve ağaçlandırmaları yapacağımızı, Van'ın buna acilen ihtiyaç duyduğunu ifade ettik. Ne yazık ki muhataplarımız bizim bu açıklamalarımızı, hukuki süreçlerimizin sonucunu yerine getirmediler. Vermiş olduğumuz 15 günlük süreç içerisinde boşaltmadılar. Maliye'nin bize yazmış olduğu yazıyla buraların yıkılması ve Hazine'ye teslim edilmesi sürecini başlattık. 80 kişilik işçimiz, bir o kadar da güvenlik görevlimizle beraber binalarımızı öncelikle kamera kaydına alarak boşaltmasını yaptık. Bundan sonra da Fen İşleri Müdürlüğümüzün ekipmanlarıyla yıkma faaliyetine başladık." 

"Hedefim, projenin bu yaz bitmesi"

"Sahil Bandı Projesi"nin uygulanacağı alandaki 12 iş yerinin yıkımının tamamlandığını ifade eden Çiçekli, projenin en önemli aşaması olan sıkıntının ortadan kalktığını aktardı.

Projenin hayata geçmesi için öncelikle fuzuli işgallerin bitmesi gerektiğini vurgulayan Çiçekli, şöyle devam etti:

"Bu işi kazasız, belasız, kimsenin burnu kanamadan bitirdik. Ben bütün Van halkına projemizin sürecinin başladığını tekrar etmek istiyorum. İnsanların kafasında 'Acaba yaparlar mı?', 'Acaba başlayacak mı?', 'Bu tarz projeleri daha önce çok gördük' şeklinde kaygıları vardı. Bu saatten sonra hiçbir Vanlı kardeşimizde böyle bir kaygı kalmayacaktır. Sürecimizi hızlı bir şekilde başlattık. Bir hafta içerisinde de dolgu imar planlarımız kapsamında dolgularımıza başlayacağız. Yapacağımız ihaleyle, 3 vardiya şeklinde hedefim bu yaz bu işin bitmesi, Vanlıya, Edremitliye ve kamuoyuna bu işin kazandırılması."

Belediye Başkan Vekili Çiçekli, projenin finansmanı noktasında sorunlarının kalmadığını belirterek, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize, özellikle finansman konusunda yapmış oldukları destekten dolayı Vanlı hemşehrilerim adına şükranlarımı sunarım." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat malzemeleri ihracatı Mayıs'ta yüzde 11,5 arttı
  • 11.07.2020 08:45

İnşaat malzemeleri ihracatı Mayıs'ta yüzde 11,5 arttı

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeks ...

Van'da Sahil Bandı Projesi kapsamında 12 iş yeri yıkıldı
  • 20.02.2017 11:04

Van'da Sahil Bandı Projesi kapsamında 12 iş yeri yıkıldı

Van Edremit Belediyesi, "Sahil Bandı Projesi" kapsamında göl kıyısındaki hazine ...

Körfez Havalimanı'nın adı değişti, Seyit Onbaşı Havalimanı oldu!
  • 30.06.2012 13:20

Körfez Havalimanı'nın adı değişti, Seyit Onbaşı Havalimanı oldu!

Edremit Belediyesi'nin geçen mayıs ayında Balıkesir Bölge Mahkemesi'ne açtığı da ...