maritbet girişmaritbet
Van için Türkiye Kumbarası projesiyle öğretmen kampüsü ve öğrenci yurdu yapıldı!

Van için Türkiye Kumbarası projesiyle öğretmen kampüsü ve öğrenci yurdu yapıldı!

Turkcell ve TEV’in Van depreminin ardından başlattığı Van için Türkiye Kumbarası projesi ile 192 kişilik öğretmen kampüsü ve 132 kişilik öğrenci yurdu yapıldı

Turkcell ve Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) himayesinde başlattığı ‘Van İçin Türkiye Kumbarası' projesi kapsamında inşa edilen ‘Öğretmen Kampüsü' açıldı.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte lojmanlarına yerleşen öğretmenlerin ev sahipliğinde gerçekleşen resmi açılış, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ve TEV Genel Müdürü Yıldız Günay'ın katılımıyla yapıldı.

Ekim ve Kasım 2011'de meydana gelen 2 depremin ardından Van'da hayatı normale döndürme hedefiyle yola çıktıklarını belirten Koray Öztürkler, ‘Van İçin Türkiye Kumbarası' proje döneminde ilk bağışı 5 milyon TL ile Turkcell'in yaptığını hatırlattı.

9.5 milyon TL birikti

Turkcell'in depremin hemen ardından harekete geçerek öncelikle teknolojik altyapısını hayat kurtarmak için kullandığını belirten Öztürkler, “Turkcell, ilerleyen dönemde depremzedelerin yaralarını sarmak için Van'da bir seferberlik başlattı. Tüm Türkiye'nin el ele verip sahiplendiği ‘Van İçin Türkiye Kumbarası' projesinde bugün mutlu bir son daha yaşandı” dedi.

Turkcell'in, şehre ayrıca tam teşekküllü bir öğrenci yurdu kazandırdığını belirten Öztürkler, Erciş'te kurulan MEB İletişim Merkezi ile de bölgede 100 kişiye istihdam sağladıklarını söyledi. Öztürkler, tüm Türkiye'nin destek verdiği proje kapsamında kumbarada biriken paranın 9.5 milyon liraya ulaştığını da sözlerine ekledi.
Van Valisi Aydın Nezih Doğan, depremin Van'a verdiği zararın ekonomik ve sosyal boyutundan bahsederek, bu süreçte, devletin, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşların şehrin yeniden yapılanmasına büyük katkı sağladığını söyledi.

Fiber internet altyapısı hazır

Van İçin Türkiye Kumbarası'nda biriken bağışlarla Van merkezinde inşa edilen öğrenci yurdu 132 kişi kapasiteli. Yurda Superonline tarafından fiber internet altyapısını sağladı. Yurtta lisede okuyan erkek öğrenciler kalıyor. Öğrencilerin seçimi, Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda ihtiyaç sahipliğine göre gerçekleşiyor. Van İçin Türkiye Kumbarası kapsamında Endüstri Meslek Liseleri'nde okuyan 100 öğrenciye de eğitim bursu sağlandı.

192 öğretmene yuva

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay da deprem felaketi sonrasında bölgenin yaralarını sarabilmek amacıyla hızla harekete geçtiklerini belirterek, “Ne mutlu ki, oluşturduğumuz bu kumbara tüm Türkiye'nin destekleriyle eğitim için doldu. Proje sayesinde bugün 192 öğretmenimiz sıcak yuvalarına kavuştu. Bölgedeki 100 öğrenci de bu proje kapsamında burs almaya devam ediyor. Ayrıca Türk Eğitim Vakfı olarak ailesi depremde zarar görmüş 250 öğrenciye burs tahsis ederek destek verdik” dedi.

 

350 bin SMS geldi
Van İçin Türkiye Kumbarası'na 350 bin bağış SMS'i geldi. 1500 bağış havalesi yapıldı ve 35 hayırsever kişi ve kurum ev bağışında bulundu. İlk etapta 100 öğretmene ev sağlama hedefiyle yola çıkılan ve bağışlarla büyüyebilir şekilde tasarlanan Öğretmen Kampüsü ile 192 öğretmene konaklayacak yer yapıldı. Kampüs 11 bin metrekareyi aşan bir alan üzerine kurulu. Evler 2+1 dairelerden oluşuyor. Turkcell grup şirketi Superonline da öğretmenlere ücretsiz fiber internet kullanımı sağlıyor.

Hülya Çaylak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Havalimanı'nda 5G teknolojisi test edilmeye başlandı
  • 29.07.2022 16:21

İstanbul Havalimanı'nda 5G teknolojisi test edilmeye başlandı

İstanbul Havalimanı'nda Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone Türkiye tarafından 5G ...

VAN'DA KONTEYNIRLAR TESLİM
  • 03.01.2012 13:33

VAN'DA KONTEYNIRLAR TESLİM

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay 613 konteynır'ın anahtar teslim töreni için git ...

Van'daki barınma problemi ne durumda
  • 29.12.2011 16:36

Van'daki barınma problemi ne durumda

Van'daki deprem bölgesindeki son durum aktarılıyor. Münir Karaloğlu bölgedeki du ...

Beşir Atalay, Van depremi için ne dedi?
  • 29.12.2011 14:08

Beşir Atalay, Van depremi için ne dedi?

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van depremi sonrası bölgedeki son durumu değer ...

KONTEYNERLER KURULUYOR
  • 24.12.2011 17:02

KONTEYNERLER KURULUYOR

Depremlerle yıkılan Van'da geçici süreyle barınma sağlayacak konteynerların kuru ...

KOMPOZİT EVLER
  • 24.12.2011 12:25

KOMPOZİT EVLER

Depremin vurduğu Van'da kompozit evlerin faydaları anlatılıyor. ...