maritbet girişmaritbet
Uyy! Hemşin'de çam ağacına ev yaptı

Uyy! Hemşin'de çam ağacına ev yaptı

Çamlıtepe köyünde yaşayan Yusuf Yüce, manzara ve güneşten daha fazla yararlanmak uğruna yerden 20 metre yüksekte çam ağacının üzerine ev inşa etti

Hemşin ilçesine bağlı Çamlıtepe köyünde yaşayan Yusuf Yüce, manzara ve güneşten daha fazla yararlanmak uğruna yerden 20 metre yüksekte çam ağacının üzerine ev inşa etti

Yüce: "Kimsenin ulaşamayacağı bir yeri tercih ettim. Zaman zaman manzaradan, güneşten yararlanmak, üç beş saat dinlenmek istiyorum"

Rize'nin Hemşin ilçesine bağlı Çamlıtepe köyünde yaşayan Yusuf Yüce, manzara ve güneşten daha fazla yararlanmak uğruna yerden 20 metre yüksekte çam ağacının üzerine ev inşa etti.

Çamlıtepe köyündeki babasından kalma ahşap evi restore etmek isteyen Yusuf Yüce, inşaat ustası Muhammet Dilmaç ile anlaşarak çalışmaya başladı. Yüce, ahşap evin yolun kenarında olması nedeniyle manzara ve güneşten daha fazla yararlanmak, gürültüden uzak kalmak için yerden 20 metre yüksekteki çam ağacının dalına küçük bir ev yapmaya karar verdi.

İnşaat ustası Dilmaç, yerden 20 metre yüksekteki 9 metrekare büyüklüğündeki evi iki oğluyla 2 haftada tamamladı. Doğa manzaralı çam ağacının tepesindeki ev, rüzgarda zarar görmemesi için çelik tellerle bağlandı. Usta, inşaat boyunca çam ağacına tırmanabilmek için 12 metrelik merdiven kullandı, kalan 8 metrelik bölümü ise dallara tutunarak tırmandı.

Dilmaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, inşaata başladıklarında ağaç üzerine ev yapmanın planda olmadığını belirterek, "Çatı katını döşeyerek eve çevirdik. Daha sonra ev sahibi bizden böyle bir çalışma isteyince inceledik, proje çizdik ve yapmaya karar verdik. Ağaca ilk çıktığımızda çok zorlandık. İki tane çatalın üzerine oda inşa ettik. Ağaca teleferik kurarak malzemeleri çekip zemin döşemesini yaptık. Döşemenin tamamlanmasının ardından sıkıntı yaşamadık. Yaklaşık 9 metre genişliğinde, yerden 20 metre yüksekte inşaatı tamamladık" dedi. 

Yaklaşık 35 senedir inşaat işiyle uğraştığını ifade eden Dilmaç, "İlk kez böyle bir şey yapıyorum, gurur duydum, memnun oldum. Ağacın dalında yaptığımız işi yere inip gördükten sonra çok daha memnunuz" diye konuştu.

Ulaşım teleferikle sağlanacak

Ev sahibi Yusuf Yüce ise inşaatın henüz bitmediğini ve asansör düşündüklerini vurgulayarak, "Teleferik şeklinde bir ulaşım düşünüyoruz. Şark köşesine dönüştüreceğiz. Kimsenin ulaşamayacağı bir yeri tercih ettim. Zaman zaman manzaradan, güneşten yararlanmak, üç beş saat dinlenmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Merdivenle iki kez çıktığını kaydeden Yüce, "Biraz sallanıyor ve ilk çıktığınızda ürkütücü oluyor elbette. Zamanla alışacağız. Evin tadilatı bittiğinde teleferiği takacağız ve tamamen bitmiş olacak" dedi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çam ağacının gövdesine 360 derecelik ev!
  • 09.06.2016 15:41

Çam ağacının gövdesine 360 derecelik ev!

İzmir'deki işlerini bıraktı, Artvin'e gidip 360 derece manzaralı ev yaptı. ...

Uyy! Hemşin'de çam ağacına ev yaptı
  • 05.10.2014 12:39

Uyy! Hemşin'de çam ağacına ev yaptı

Çamlıtepe köyünde yaşayan Yusuf Yüce, manzara ve güneşten daha fazla yararlanmak ...