maritbet girişmaritbet
Üsküdar'daki metro inşaatı binaları çatlattı

Üsküdar'daki metro inşaatı binaları çatlattı

Üsküdar’da yapımı süren Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı inşaatı sırasında bazı evler büyük hasar gördü.

Üsküdar'da metro inşaatı yakınındaki 3 binanın zemininde ve duvarlarında oluşan çatlaklar nedeniyle 7 bina tedbir amaçlı tahliye edildi. İnşaat yetkililerince söz konusu binalarda yaşayanlar otellere yerleştirildi. 

2 bin 500 lira kira ücreti verilecek 

Önceki akşam metro çalışmaları sırasında binalarında sesler duyan Mimar Sinan Mahallesi, Sabahattin İskele Sokak'taki mahalle sakinleri evlerine giremedi. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı inşaatı yetkililerine konuyu bildiren vatandaşlar Altunizade'deki otele yerleştirildi. Metroyu yapan Doğuş İnşaat, çalışmaları sürdürüyor. 

Üsküdar'da metro çalışması sırasında evi hasar gören insanlar

"Mağduriyet söz konusu değil"

Emlaktasondakika.com'a konuyla ilgili açıklamada bulunan Sultantepe Mahalle Muhtarı Gönül Uzun; “Şu anda söz konusu hasar ile ilgili çalışmalar sürüyor. Yolun ortasında çukur açıldı. Şuan çukur betonla dolduruluyor. Karşılıklı olarak metroyu yapan firma ile vatandaşlar arasında anlaşmalar yapıldı. Firma, öğrendiğimize göre 2 bin 500 lira aylık kira sözü vermiş. Süreç çok güzel ilerliyor. Herhangi bir mağduriyet söz konusu değil” açıklamasında bulundu. 

Rapor sonrası her şey belli olacak 

Doğuş İnşaat yetkililerinden alınan bilgilere göre ise gün boyu hasar gören mahalledeki evlerde boşaltma ve tahliyenin sürdüğü öğrenildi. Kimi vatandaşların kiralık eve çıktığı kimi vatandaşın bir süreliğine akrabalarının evine yerleştiği kiminin ise otelleri tercih ettiği belirtildi.

Yetkililer, birçok vatandaşın Holiday Inn Otel Altunizade'ye yerleştirildiğinin ve barınma, yeme-içme ihtiyaçlarının karşılandığının bilgisini verdi. 

metro çalışması sırasında hasar gören binalar

"Metro çalışması sırasında meydana gelen hasar sonrası tahliyeler sürüyor. Kaza söz konusu değil. Marmarayın tam arkasında metro inşaatı sırasında bilinmedik bir su çıktı ortaya çıktı. Yeraltı suyu kaynaklı binaların cephelerinde çatlaklar oluştu. Bilinmedik tarihi eski bir su olabilir. Sudan dolayı bir göcük meydana geldi. Suyun önünü kesemiyoruz. Dün, su kesildi tekrar geldi. Vatandaşın can güvenliğini dikkate alarak 7-8 bina tedbir amaçlı boşaltıldı. Holiday Inn Otel'e yerleştirildiler. Kiraya çıkanlara kira ücretleri verildi. Dün İTÜ'den söz konusu alanı incelemek için bir heyet ve hocalar geldi. Bugün yeni bir binada yine hasar yaşandı. Vatandaştan ve bizden 2 günlük süre istediler. Çarşamba günü rapor çıkacak ve nihai karar verilecek. Oturulur oturulmaz yıkılır yıkılmaz diye rapor çıkacak." şeklinde açıklama yapıldı.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Üsküdar'daki metro inşaatı binaları çatlattı
  • 28.07.2015 15:02

Üsküdar'daki metro inşaatı binaları çatlattı

Üsküdar’da yapımı süren Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı inşaatı ...