maritbet girişmaritbet
Üsküdar-Çekmeköy metrosu sürücüsüz mü olacak?

Üsküdar-Çekmeköy metrosu sürücüsüz mü olacak?

Yıl sonunda hizmete girmesi planlanan Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy hattı, Türkiye'nin ilk "sürücüsüz" metrosu olacak.

Anadolu Yakası'nın ikinci metrosu olacak hatta yine ilk kez "peron kapı" sistemi kullanılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan bilgiye göre, Anadolu Yakası'nda toplu ulaşımı kolaylaştıracak yeni metro hattıyla Üsküdar-Sancaktepe 24 dakikaya inecek. Hat, 20 kilometre ve 16 istasyon ile depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre tünelden oluşacak. Hatta 126 vagon hizmet verecek.

Çalışmaların 24 saat aralıksız sürdüğü metro inşaatında 2 bin 430 personel, 11 istasyonun bir an önce tamamlanması için hizmet veriyor. Şu anda istasyonda elektromekanik sistemlerle tavan ve yan duvarların kaplaması yapılıyor.

Üsküdar-Çekmeköy hattının tamamlanmasıyla Anadolu Yakası'nın ana ulaşım ağının önemli bir aksı tamamlanmış olacak. Türkiye'nin ilk "sürücüsüz" metro hattı olma özelliğiyle dikkat çeken Üsküdar–Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy hattı, yıl sonunda hizmete girecek.

PERON KAPI SİSTEMİ UYGULANACAK 

Aynı zamanda Anadolu Yakası'nın ikinci metrosu olacak hatta yine ilk kez "peron kapı" sistemi uygulanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni metro hattıyla vagonlara biniş sisteminde de değişikliğe giderek, vatandaşların güvenliği için vagon girişlerine "peron kapı" yerleştirecek.

Otomatik sistemle kendisini park edebilme özelliğine sahip metroda, sürücü kabini olmayacağı için yolcular en önde tünelleri izleyerek seyahat edebilecek.

Vagonlardaki olağan durumlara karşı da istasyon yönetimi vagonların içini kameralarla gözetleyecek. Paris ve New York gibi dünyanın en büyük metro istasyonlarından bile daha konforlu olacak yeni metro hattında engelli vatandaşlar, hiçbir yardım almadan metro istasyonunu tek başına kullanabilecek.

Üç ilçeden geçecek olan metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe'nin de aralarında bulunduğu 16 istasyon yer alacak.

Şehrin ulaşımında önemli bir yeri dolduracak hattın bitmesiyle Çekmeköy-Sancaktepe'den Üsküdar 24, Kartal 59, Yenikapı 36, Taksim 44, Hacıosman 68, havalimanı 68 ve Olimpiyat Stadı 78 dakika sürecek.

Yorum Yaz