maritbet girişmaritbet
Urtim Kalıp, ABD'ye ihracata başladı

Urtim Kalıp, ABD'ye ihracata başladı

Çöplerden inşaat kalıbı üretti ağaçların kesilmesinin önüne geçen Urtim Kalıp ve İskele Sistemleri, ABD’ye ihracata başladı.

Geri dönüştürülebilen atıklardan üretilen paneller ile bir düşey kalıp sistemi tasarlayan Urtim Kalıp ve İskele Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Sergin Urfalılar “Pet şişe, karton, kimyasal ve benzeri atıklardan “plywood” denilen ahşap esaslı malzemenin yerine inşaatlarda kullanılabilen düşey kalıp sistemi tasarladık. Hidrostatik beton basıncı dayanımı yüzde 90 mertebesinde plywood yüzeyli kalıplarla eş değer olan bu kalıp sisteminin, standart pano ebatları 120 cm genişliğinde ve 240 cm yüksekliğinde. Diğer ölçüler de üretilebilmekle beraber, bu ölçü inşaatlarda yaygın kullanımı olan standart ölçü. Hem hafif, hem ekonomik olan bu kalıp sistemi, binlerce ağacın kesilmesini önleyen çevre dostu bir sistem ve doğadaki atıklardan üretiliyor” dedi. Üretilen yeni düşey kalıp sistemi ile doğanın korunduğuna vurgu yapan Urfalılar “Doğadaki 1000 ton atığın işlenmesi ile 4000 ağacın kesilmesi önlenebiliyor. Dolayısıyla amacımız atıklardan bir değer sağlamak ve doğaya bir katkı sağlamaktı. EkoForms Panel Kalıp Sistemi adını verdiğimiz, ekolojik dengeye maksimum katkıyı sağlayan bu kalıp sistemimiz ile ihracatımızı arttırarak, Türkiye'deki atıklardan Türkiye'nin cari açığının azaltılmasına bir katkı sağlamayı hedefliyoruz. URTİM olarak 50 ülkeye ihracat yapan bir firmayız ve atık malzemelerle üretilen bu panel kalıp sistemini ihraç edebilmek ise bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.

EkoForms'un Kanada'ya ihracatı başladı

Özellikle çevreye duyarlılığı ilke edinmiş, gelişmişlik düzeyi yüksek ülkeleri hedeflediklerini belirten Urfalılar şöyle söyledi; “ Ürünümüzü tasarlarken gelişmişlik düzeyi ve çevre bilinci yüksek ülkeleri hedefliyorduk. Bugün geldiğimiz noktada Kanada'daki bir inşaat firması, EkoForms'un doğaya sağlayacağı katkının yanı sıra inşaatlardaki kullanım kolaylığını farketmiş olmalı ki, URTİM'in distribütörü olarak Kanada'da sistemin daha fazla inşaat projesinde yer alması için çalışmalara ve satışına başladı. Doğaya katkı sağlayan ve ekolojik dengeyi koruyan bu tip projeler üretmeye devam edeceğiz.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Urtim Kalıp, ABD'ye ihracata başladı
  • 03.12.2016 10:34

Urtim Kalıp, ABD'ye ihracata başladı

Çöplerden inşaat kalıbı üretti ağaçların kesilmesinin önüne geçen Urtim Kalıp ve ...

Urtim Kalıp havaalanlarını şekillendiriyor!
  • 02.05.2012 14:59

Urtim Kalıp havaalanlarını şekillendiriyor!

1980 yılından bu yana, yurt içinde ve yurt dışında sayısız projeye çözüm ortağı ...