maritbet girişmaritbet
Üniversite adayları dikkat, sınav yerleri belli oldu.

Üniversite adayları dikkat, sınav yerleri belli oldu.

Yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınav giriş yerleri belli oldu.


ESD - 15 Mart Pazar günü yapılacak Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan YGS 2015'in sınav yerleri ÖSYM'nin resmi sitesinde açıklandı. ÖSYM'nin sınav yerleriyle ilgili duyurusunda öğrencilerin dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar da vardı: 

DUYURU
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS): Sınava Giriş Belgelerinin Edinilmesi

15 Mart 2015 tarihinde yapılacak 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2015-YGS başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren 2015-YGS Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 5 Mart 2015 tarihinde saat 14.00'den itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermelidir. Adaylar İnternet'ten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi'ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Üniversite adayları dikkat, sınav yerleri belli oldu.
  • 05.03.2015 22:37

Üniversite adayları dikkat, sınav yerleri belli oldu.

Yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınav ...