maritbet girişmaritbet
Uludağ’daki inşaat işçilerini sadece bir ip tutuyor!

Uludağ’daki inşaat işçilerini sadece bir ip tutuyor!

Uludağ’ın zirvesinde yapılan 5 yıldızlı otelin inşaatında çalışan işçiler sadece bir halata bağlı olarak çalışıyor.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Uludağ'da yapılan 5 yıldızlı otel inşaatında iş güvenliği tedbirlerinin alınmaması tehlikeyi gözler önüne serdi. 2. bölgedeki otelin kule kısmını yapan inşaat işçilerinin bir ipe dayanarak 35 metre yükseklikle ölümüne ekmek parası kazanma çabası dikkat çekiyor.

İnşaat çalışanlarından Mustafa Aygün (42), iş güvenliği konusunda otel yetkililerini uyardıklarını ve malzeme listesi verdiklerini belirterek, “Uyarılarımız hiç dikkate alınmadı. İş güvenliği ile ilgili malzeme listesi verdik ama almadılar. Sadece işin biran önce bitirilmesini istiyorlar” dedi.

35 metre yükseklikte ölümle burun buruna

İş güvenliği konusunda canların tehlikede olduğuna dikkat çeken Aygün, “Ben bu şantiyede 3 ay öncesinde işe başladım. Şuan otelin 35 metre yüksekliğindeki kule kısmında çalışıyoruz. Bu çalışma yaz aylarında belki yapılabilir. Çünkü ipin mukavemeti konusunda sıkıntı olmuyor. Ancak soğukla ip donma yaptığı için içinde lifler kopma yapabilir. Kopma olduğunda da aşağıda emniyet için fileler olması lazım. Bu fileler yok. Aşağı herhangi bir malzeme düştüğünde tehlike arz ediyor” ifadelerini kullandı.

İHA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ’daki inşaat işçilerini sadece bir ip tutuyor!
  • 19.01.2015 11:26

Uludağ’daki inşaat işçilerini sadece bir ip tutuyor!

Uludağ’ın zirvesinde yapılan 5 yıldızlı otelin inşaatında çalışan işçiler sadece ...