maritbet girişmaritbet
Ulaşımı Dönüştürmek 2014 Konferansı yapıldı

Ulaşımı Dönüştürmek 2014 Konferansı yapıldı

Daha iyi şehirler ve daha iyi bir ekonomi için sürdürülebilir ulaşım derneği- EMBARQ ve dünya bankası ulaşımı dönüştürüyor

WRI - Dünya Kaynakları Enstitüsü'nün sürdürülebilir kentsel ulaşım ve planlama programı EMBARQ ve Dünya Bankası'nın birlikte düzenlediği “Ulaşımı Dönüştürmek 2014” Konferansı, ulaşım ve geliştirme sektörünün liderlerini iş dünyasının önderleriyle de bir araya getirerek bu yıl bir ilki gerçekleştirdi. Dünya Bankası'nın Washington'daki genel merkezinde gerçekleşen ve 2 gün süren konferansa tüm dünyadan yerel yöneticiler, ulaştırmacılar ve özel sektör temsilcileri katıldı. Konferansta kent içi trafik sorunlarına ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan sürdürülebilir çözümler üretmenin önemi ve tüm dünyadan başarılı örnekler incelendi. Önceki yıllarda yerel yöneticiler ve ulaştırma alanında karar vericilerin özellikle vurguladığı ve talep ettiği şekilde ulaşım çözümleri üretilirken özel sektörün aktif rol alması noktasında iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin katılımı ve ilgili ile bu yıl çok önemli bir eşik aşıldı. Türkiye'den de Sürdürülebilir Ulaşım Derneği - EMBARQ Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Rıza Danış ve Direktör Arzu Tekir de katıldığı toplantılarda Türkiye'nin ulaşım sorunları ve çözümleri de incelendi. Konferansta iş dünyası ve ulaşım sektörünün dünya şehirlerine fayda sağlayacak şekilde geliştirilebileceği belirtildi. 

İş dünyası ve ulaşım sektörünün bir araya gelerek dünya şehirlerini hem kendilerine hem de şehirlerde yaşayan milyonlarca insana fayda sağlayacak şekilde geliştirebileceğini gösteren konferansta Embarq Türkiye YK Bşk. Yrd. Ali Rıza Danış, “Kompakt Şehirler İyi Bir İşletmedir” panelinin moderasyonunu yaptı. Panelin konuşmacıları, Nike'den Suzanne Davies, Grand Lyon'dan Hubert Julien-Laferriere ile Hindistan'ın Indore şehri ile Arjantin'in Buenos Aires şehrinden yerel yöneticiler oldu. Konferansta, Embarq Türkiye araştırmacılarından Esra Süel de Embarq'ın Danimarkalı Gehl Architects ve Fatih Belediyesi ortaklığıyla yürüttüğü “Tarihi Yarımada Yayalaştırma Projesi” hakkında bir sunum yaptı. Ulaştırma Yüksek Mühendisi Tolga İmamoğlu da “Ulaşım Planlamasında Yol Güvenliği” çalıştayında Embarq Türkiye'nin yürüttüğü, çalıştıkları kentlerde, kent içi ulaşımda trafik kazalarını azaltmayı hedefleyen RSLAB (Yol Güvenliği Laboratuarı) projesi hakkında bilgi verdi.

EMBARQ Türkiye'nin Direktörü Arzu Tekir: “Sürdürülebilir Ulaşım Derneği - EMBARQ Türkiye olarak çevreyi ve insan sağlığını her geçen gün daha fazla tehdit eden kent içi ulaşım sorununa sürdürülebilir çözümler üreterek daha yaşanabilir kentler oluşturmayı hedefliyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olarak kar amacı gütmeden araştırma ve uygulama konularına odaklanarak yerel idarelerle birlikte çalışıyoruz. Önerdiğimiz çözümlerin hayata geçirilmesi noktasında da yerel yönetimlere hem yurt içi hem de yurt dışından uzman desteği de sağlıyoruz.” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1,78 milyar dolarlık destek!
  • 10.02.2023 09:30

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 1,78 milyar dolarlık destek!

Dünya Bankası, "asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ili e ...

Dünya Bankası'ndan afetlere karşı Türkiye'ye 449 milyon dolarlık finansman!
  • 30.06.2022 15:31

Dünya Bankası'ndan afetlere karşı Türkiye'ye 449 milyon dolarlık finansman!

Dünya Bankası, afetten etkilenen belediyelerde yeşil ve dayanıklı yeniden inşa ç ...

Dünya Bankası, Türkiye'nin büyüme hedefini yükseltti!
  • 06.01.2021 08:36

Dünya Bankası, Türkiye'nin büyüme hedefini yükseltti!

Dünya Bankası, Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu'nun Ocak 2021 sayısını yayıml ...