maritbet girişmaritbet
Turkuaz Kart 1-1,5 ay içerisinde Türkiye’ye tanıtılacak

Turkuaz Kart 1-1,5 ay içerisinde Türkiye’ye tanıtılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Turkuaz Kart ile ilgili açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) "Sosyal Güvenlik Kurumu Yüksek Danışma Kurulu" toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Uygun görülen yabancılara "Turkuaz Kart" verilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Müezzinoğlu, Türkiye ve hükümet olarak Turkuaz Kart'ın önemsedikleri bir proje olduğunu belirtti.

Yönetmeliğin Resmi Gazete'de dün yayınlandığını anımsatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Arzu ettiğimiz şu; Türkiye güvenli bir ülke, Türkiye'ye güvenen asla kaybetmez. Türkiye, gelecek potansiyeli güçlü olan bir ülke. Bunu tanıtma anlamında da Türkiye'yi potansiyel ülke olarak gören kim varsa bu yatırımcı olabilir, bu sermaye sahibi olabilir. Bu Ar-Ge anlamında birikimi olan olabilir, bu sanatçı olabilir bu fikri anlamda yenilikler ve farklılıklar oluşturabilecek dünya çapında insanlar olabilir. Gerek nitelikli insan gücünü Türkiye'ye çekmek ve Türkiye'yi cazibe merkezi haline getirebilmek gerekse dünyadaki sermayenin Türkiye'yi potansiyel bir ülke olarak görebilmelerini sağlamak adına Turkuaz Kart'ın yasal düzenlemelerini ve yönetmelik aşamalarını da tamamladık. Bunun dünyaya ve Türkiye'ye tanıtımını da 1-1,5 ay içerisinde yapacağız."
Turkuaz kart sahiplerine sermaye bazında, nitelikli insan gücü anlamındaki kişiler, sanatçı, spor dünyası ve kültürel anlamdaki kişilere farklı uygulamaları olduğunu bildiren Müezzinoğlu, Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü'nün bunları şekillendirdiğini söyledi.

"Önümüzdeki süreçte de inşallah kartın dağıtımına başlayacağız." diyen Bakan Müezzinoğlu, ülkenin geleceği adına hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

"Biz çalışanımızın mağdur olduğunu görüyoruz"

Bir gazetecinin "kıdem tazminatı"na ilişkin sorusu üzerine Müezzinoğlu, bu konunun çok uzun süredir gündemlerinde olduğunu vurguladı. Bu tür konuları seçim veya referandum atmosferlerinde konuşmanın "popülizm" olacağının altını çizen Müezzinoğlu, "Biz çalışanımızın mağdur olduğunu görüyoruz. Burada en büyük mağdur olan kitle çalışan işçimizdir. İşçilerimizin yüzde 85'i, yüzde 90'ı kıdem tazminatından yararlanamıyor. Bu geniş kitlenin mağdur olmayacağı, hakların korunduğu, şeffaf, güçlü, sürdürülebilir bir sistemi inşallah referandumdan sonra gündemimize getirecek ve her iki tarafın da mutlu olduğu, sürdürülebilir, şeffaf bir sistemi oluşturma gayreti içindeyiz." diye konuştu.

Toplantıda tüm tarafların bulunacağını anımsatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, "Dolayısıyla bunu inşallah referandumdan sonra sağlıklı, hakkaniyetli, güçlü, şeffaf, sürdürülebilir bir sistem şekline dönüştürmeyi hedefliyoruz." Dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GİGDER'den yabancı yatırımcı için Turkuaz Kart önerisi
  • 16.02.2021 10:03

GİGDER'den yabancı yatırımcı için Turkuaz Kart önerisi

GİGDER, bu yıl gayrimenkulde yabancı yatırımcı potansiyelini artırmak için yapıl ...

‘Turkuaz Kart, büyük devlet olmanın esaslarından biri’
  • 20.03.2017 14:14

‘Turkuaz Kart, büyük devlet olmanın esaslarından biri’

Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "Amerika’da Green Kart olarak uygulama var bizd ...

Turkuaz Kart 1-1,5 ay içerisinde Türkiye’ye tanıtılacak
  • 15.03.2017 14:35

Turkuaz Kart 1-1,5 ay içerisinde Türkiye’ye tanıtılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Turkuaz Kart ile ilgili aç ...

Turkuaz Kart Resmi Gazete'de yayımlandı
  • 14.03.2017 08:41

Turkuaz Kart Resmi Gazete'de yayımlandı

Yabancılara "Turkuaz Kart" verilmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayıml ...