maritbet girişmaritbet
Türklerin Batum'a ilgisi yoğun!

Türklerin Batum'a ilgisi yoğun!

Gürcistan’ın liman kenti Batum'a bir yılda giden 4.5 milyon turistin 3.5 milyonunu Türkler oluşturuyor.

Gürcistan, vize kolaylığı, zengin kültürel yapısı ve tatil olanaklarıyla bir yurt dışı tatili düşünen Türk turistlerin ilgi odağı oldu. Batum uluslararası standartlarda tesislerle de dikkat çekiyor, şehirde yeni açılan Hilton Worldwide'ın Üst Sınıf Markası, Hilton Batum Karadeniz'in Kıyı Şehri Batum'da Türkiye'den misafirlerini ağırlıyor.

Gürcistan dünyadan ve Türkiye'den gelen turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Tatil dönemlerinde binlerce turistin tercihi olan Batum, zengin tarihi dokusu, modern şehir yapısı ve deniz olanakları ile Türk tatilcilerin ilgisini çekiyor. THY'nin Batum'a yaz dönemi günde 2 sefer düzenlemesi de bu şehre olan ilginin ne kadar fazla olduğunu gösteriyor. Türklerin en çok bu şehri tatil merkezi olarak tercih etmelerinin önemli bir nedeni de Gürcistan'a vize olmaması.

Türklerin 1.5 saatlik uçuş mesafesindeki Batum'a olan ilgisi o kadar üst düzeyde ki şehir adeta bir Türk şehrine dönüşmüş durumda. Birçok satıcı Türkçe konuşuyor, marketlerdeki malların birçoğu Türk ürünlerinden oluşuyor ve TL şehirde kullanımda geçerli bir para birimi. Tabi bunun en büyük nedeni Batum'a bir yılda gelen 4.5 milyon turistin 3.5 milyonunun Türklerden oluşması. Batum, tarihi dokusu, kültürel özellikleri ve mutfağı ile Türklerden büyük ilgi görüyor. Batum uluslararası standartlarda tesislerle de dikkat çekiyor, Hilton Hotels & Resorts da Batum'da ilk otelinde misafirlerini ağırlamaya başladı. 6 Mayıs Parkı ve Batum Sahil Parkı Bulvarı'na 50 metre mesafede bulunan otel, şehrin hareketli bar, kafe ve restoranlarına yürüme mesafesinde yer alıyor. Otel aynı zamanda Batum Sanat Müzesi, Batum Botanik Bahçesi, Gonio Apsaros Kalesi ve Mtirala Ulusal Parkı gibi turistik merkezleri de keşfetmek için uygun şekilde konumlandırılmış. Batum Uluslararası Havalimanı'na 6.8 km, Merkez Tren İstasyonu'na 8 km mesafede bulunan ve ana ulaşım kanallarına yakın konumda bulunan otel, hem turistik hem iş ziyareti amacıyla şehre gelen misafirler için ideal bir seçenek oluşturuyor.

Otel yetkililerinden alınan bilgiye göre Hilton Batum, Rustaveli Balo Salonu da dahil 864 metre kareden fazla alanı kapsayan esnek toplantı salonları ve etkinlik alanları ile kurumsal etkinlikler ve büyük banketler için toplam 750 kişiye kadar hizmet verebilen çok uygun bir otel. İş seyahati için ziyaret eden misafirlere özel düzenlenmiş Executive Lounge alanı, 24 saat kullanıma açık Business Center'ı ile konaklamaları boyunca misafirlerine iş partnerleri ile iletişimde kalmaları için yardımcı oluyor. Otel, sakinlik ve dinginlik isteyen misafirleri için ise eforea spa'ya ev sahipliği yapıyor. Tam kapasiteli kapalı yüzme havuzu, yedi adet masaj odası, fitnes salonu ve eşsiz masajlarıyla eforea spa, misafirlerinin hayat bulmalarına yardımcı olacak, sakinleştirecek ve yeniden canlandıracak, kişiselleştirilmiş, yenileyici bir deneyim sunuyor. Hilton Batum, üyelerine aynı konaklamada Puan & Mil kazandıran ve ödül konaklamalarda tarih kısıtlaması uygulamayan tek otel müşteri sadakat programı olan Hilton HHonors üyesi oluyor. HHonors üyeliği “En İyi Fiyat Garantisiyle” her zaman en uygun fiyatı alıyor, HHonors Puanı kazanıyor, dijital check-in'den faydalanıyor ve doğrudan Hilton üzerinden yapılan rezervasyonlarda rezervasyon işlem ücreti ödemiyor.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türklerin Batum'a ilgisi yoğun!
  • 28.07.2015 11:54

Türklerin Batum'a ilgisi yoğun!

Gürcistan’ın liman kenti Batum'a bir yılda giden 4.5 milyon turistin 3.5 milyonu ...